Pt.Dr. Romeo Stanescu

Pt.Dr. Romeo Stanescu | Autor: LICUTA1

Link direct la acest mesaj

Buna Dr. Romeo Stanescu
Problema mea este urmatoarea
Am 35 ani si de cca 3 ani incercam sa avem un copil,
sotul meu are analizele foarte bune deci problema sunt eu.
Am urmat tratamente cu diane35- 6luni, clostiberghyt 3luni+progesteron, 3luni+dupfhaston, rana col>biopsie+cauterizare, HSG, Laparoscopie(trompe infundate,ovare polichistice-mai2003.
Am o alta problema colesterolul LDL-C peste 300, cu toate ca am doar 52kg si am un regim elimentar aproape vegetarian - medicul de familia mi-a spus ca ar fi genetic avand in vedere ca mai am cazuri in familie dar cu valori mai mici.
Dupa laparoscopie au fost monitorizate ovarele 2luni si am avut doar cate un folicul, recomandarea fiind 3luni RIGEVIDON, pe care nu l-am luat fiind contraindicat persoanelor cu hipercolesterolemie.
Rugamintea mea este daca ma puteti lamuri in urmatoarele nelamuriri pe care le am :
1-poate influienta colsterolul fertilitatea si ce ar trebui da fac?
2-care ar fi uramtorul pas dupa laparoscopie,avand in vedere si diagnosticul de insuficienta ovariana?
3-care ar fi sansele si daca este recomandata inseminarea artificiala?
4-dupa laparoscopie nu am luat anticonceptionalele am urmat doua luni un tratament naturis si am avut menstruatie la 20zile, avand in vedere ca mai am un bilet de 10zile la Sovata, este indicat sa fac procedurile de acolo( namol, bai, parafina)?

Multumesc mult
Licuta

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns romeostanescu spune:

Draga Licuta,
Sunt plecat la un Congres de ginecologie,voi reveni cu raspunsul vineri sau sambata.
Dr. Romeo Stanescu

Mergi la inceput

Draga Licuta,
Atentie la Clostylbegyt, autorii americani il folosesc cu prudenta maxim 4-6 luni consecutiv (altfel creste riscul tumorilor ovariene).
1. nu cred ca influenteaza (nu am gasit nici un studiu in lume care sa le asocieze)
2. problema cheie este cu trompele -a reusit la laparoscopie sa le dezobstrueze, ti-a facut proba cu albastru de metil ?
3. inseminarea artificiala NU se poate efectua daca trompele sunt infundate. Atunci doar IVF/ET este solutia.
4. procedurile de balneofizioterapie nu au nici un rol in infertilitate
Ovarele polichistice sunt investigate si hormonal ? Ai efectuat dozari de LH, FSH-ziua 3 si progesteron-ziua 21 ?
Dr. Romeo Stanescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LICUTA1 spune:

Va multumesc foarte mult pentru raspuns.
Referitor la cele doua "?"
1-da am facut proba cu albartu de metil si totul este ok, avand in vedere ca si la HSG un din trompe era "trompa uterina dr. liber permeabila pe tot traseul cu extrem distale moderat dilatate"( scuze daca nu am inteles eu bine ce scrie pe buletinul de analize)
2-analizele pe care le am sunt
> ziua 14 FSH-3.041mii/ml, LH-36.44mii/ml
> ziua 21 Progesteron-5.846mlg/ml
Cu speranta ca nu v-am rapit prea mult din pretiosul dvs. timp va multumesc inca o data si va rog sa ma lamuriti ce ar fi de facut si in ce directie ar fi bine sa o iau .
Licuta

Mergi la inceput

PS
Am uitat sa mentionez ca am avut tot timpul cicluri foate lungi de la
1-6luni, fara a urma nici un tratament pana la varsta de 31 ani cand mi-am pus problema unei sarcini.
Licuta

Mergi la inceput

Dragă Licuța,

În mod sigur nu ai ovulație(progesteronul având valori mici în ziua 21).Ar fi utilă o stimulare ovariană cu gonadotropine injectabile(Puregon) cu urmărirea ecografică a foliculilor ovarieni apoi declanșarea ovulației și inseminare artificială la 36 de ore.
Mult succes !
Dr. Romeo Stănescu

Mergi la inceput

Dupa ce am analizat toate posibilitatile si avand in vedere si varsta ne-am hotarat sa facem inseminare artificiala in primavara.
Avand in vedere ca posibilitatile materiale sunt oarecum modeste si suntem din Suceava incercam sa gasim o posibilitate de a face acesta procedura cat mai aproape de noi.
Rugamintea este daca aveti cunostinta de un centru sau clinica pentru inseminare in Iasi.
Referitor la dozarile hormonale as dori sa stiu daca este nevoie si de un consult endocrinologic ?
Va multumesc!
Licuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurelursu@k.ro spune:

Scuze ca ma bag si eu, dar ti-ar trebui un consult endocrinologic. Ei jongleaza cu hormonii.pupici gabi

Mergi la inceput

Referitor la dozarile hormonale este corecta schema?( recomandarea medicului de familie)
-ziua 5 FHS,LH, ESTRADIOL
-ziua 15 FSH, LH, ESTRADIOL
-ziua 8 prolactina
-ziua 21 progesteron, estradiol, prolactina, T4 si TSH
Licuta.

Mergi la inceput

Draga Licuta,
Vezi respunsul dat la Daniella. Inseminari artificiale, dupa stiinta mea, se fac la Timisoara, Bucuresti, Cluj si Hunedoara.
Mult succes!
Dr. Romeo Stanescu

Mergi la inceput