A fost cineva la Baile Olanesti?
Dragelor, plec vineri la Olanesti si va rog mult, daca puteti, sa-mi recomandati cateva locuri de vazut (mergem cu masina, deci deplasarea nu ar fi o problema) si un local (restaurant, pensiune) unde se poate manca fara sa ne bage la cheltuieli prea mari.
Multumesc mult,
Arhistefy
Raspunsuri
Camelia spune:
Eu am fost acum 3 ani si nu-mi mai amintesc mare lucru decat ca ne-am plictisit ingrozitor! In doua zile am plecat de-acolo ca era crunt! Am stat la o vila (nu mai stiu care...) si am mancat la restaurantul celui mai mare hotel de acolo (nu-i stiu numele).Era jale! Si la cazare si la masa!Noi primiseram biletele de la cineva, asa ca nu ne-a parut rau dupa banii dati.Ne-am urcat in masina si-am plecat in excursie! In apropiere sunt multe locuri frumoase (Curtea de Arges, Transfagarasanul etc).
Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor
Ubi spune:
Am fost acum 2 ani la BOlanesti (asa scrie pe un indicator rutier, sic) si mi-a placut f. mult. Am stat la o vila a unui particular cu 100.000 pe noapte (cum se termina parcul si incepe drumul catre izvoare, pe partea stanga sunt o serie de vile ale particularilor) si am mancat la una din terasele existente pe acest drum catre izvoare). In oras exista si o brutarie/patiserie/cofetarie tare cocheta (in spatele complexului de langa Posta) unde poti sa-ti amagesti foamea. Exista si o piata (in spatele complexului, pe langa cofetaria despre care am zis mai sus) de unde poti cumpara rosii, branza, castraveti..etc
Olanestiul e micut, are un aer de inceput de secol combinat cu ceva din comunism toate intr-o stare de degradare (nu prea s-a investit).
Sunt 24 de izvoare cu ape minerale (unele cam "puturoase") bune la rinichi sau alte afectiuni - scrie pe o tablita ce contin si la ce sunt bune.
In Olanesti exista bisericuta lui Horea de la Albesti (transportata bucata cu bucata de acolo).
Poti face un drum la manastirea Frasinei (din pacate fetele se opresc cu 1 km mai jos (unde exista o alta biserica) de aceasta manastire care e numai de taici - exista un blestem al sf. Calinic care opreste femeile sa ajunga acolo). Ajungi acolo mergand 1 1/2 peste dealuri - drumul este prin spatele pietei
Mai poti merge la schitul Bradul (in vf. de deal - mergi cam 1 1/2 prin spatele primelor izvoare de pe partea stanga - este marcat)
Din vf. dealului, de la schitul Bradul poti cobori la schitul Iezer - acolo este pestera sf. Anton de la Iezer care se sarbatoreste pe 23.noiembrie in calendarul ortodox - merita si drumul si pestera si schitul
De la Iezer poti merge la schitul Pahomie si schitul Patrunsa - liniste si reculegere dar atentie e de mers si e de preferat sa aveti masina pentru astfel de drumuri.
Mai poti face plimbari pana la izvorul nr.24 care este cel mai departe de centrul statiunii, drumul e prin padure, e liniste si aer curat - apa de la acest izvor e acceptabila.
Cel mai bun izvor este nr.5 - are apa plata - pe partea dreapta, traversezi un podet.
Noi am stat 3 zile si ne-a placut.
Cristina
dyana spune:
Da, eu ma duc acolo cu familia ori de cate ori ma duc la Valcea, la matusile mele.
Fratele meu s-a vindecat acolo de alergie la ciocolata. A avut chiar o eruptie uriasa pe corp , ceva rosu care il manca. De cand s-a dus la Olanesti si a baut la niste izvoare, s-a facut bine, poate sa manance cata ciocolata vrea.
De cate ori ne plimbam pe drumul care e paralel cu izvoarele, ne relaxam pentru ca aerul e foarte curat si proaspat. Mi-e somn aproape tot timpul asa sunt de relaxata.
Poti ajunge la Tisa, parca asa se numeste, e mai sus de izvoare si de Comanca. In varful unui deal inalt, cu drum de padure si urci usor, nu faci efort mare. Acolo e un sat. La Tisa am cules intotdeauna plante medicinale, ne-am facut plinul. Daca continui dincolo de Tisa, ajungi la o vila a lui Ceausescu. Drumul e usor, e ca o promenada.
Poti in alte zile sa iei autobuzul si in 20 minute esti in orasul Valcea care e un oras curat si cochet.
Poti face excursii la Calimanesti, Caciulata, Cozia, manastirea.
Cam atat, deocamdata,
Diana
VALIR spune:
depinde cum vede fiecare aceste locuri.daca doresti chefuri cat mai multe si sa pierzi noptile nu prea gasesti asa ceva.Noi am fost in luna august si am prins un timp minunat pentru drumetii. Este un loc linsitit , paradisiac si am mai fi avut multe de vazut in imprejurimi.Exista pe langa hotel Olanesti unnlac cu nuferi superbi si poti vizita casa lui Ceausescu ( luni-vineri);poti vizita pestera ia o pauzarilor si manastirile Hurezu,Polovragi,manastirea intr-un lemn,Bistrita,Lainci,etc sunt un sirag de manastiri in apropiere, sunt hrana sufleteasca si te linistesc.
Am locuit la hotel Parang, a fost cam mare pretul la masa,dar mancarea a fost excelenta, am fost cu bilete prin sindicat, cu bonuri valorice. sanatate numai bine
Arhistefy spune:
Va multumesc tuturor mult de tot. Nu am mai fost prin zona si nu stiam la ce sa ma astept. Dar acum stiu ca va fi totul bine.
Arhistefy
ligia13 spune:
Olanesti este intr-adevar o statiune in care mergi sa te relaxezi si eventual sa faci tratament. Daca mergi sa te distrezi - vei regreta ca ai ales Olanestiul.
Eu aproape ca mi-am tratat fierea cu apa de acolo, ca sa nu mai spun ce bine mi-a prins la neronul meu obosit concediul de la Olanesti de acum 2 ani.
Nu rata vila lui Ceausescu de acolo! Merita vazuta!
Mergeti la Horezu la minastire si mergeti la la oameni sa vedeti cum fac minunatele alea de blide. Pestera ia o pauzarii merita vazuta in zona.
Spre schituri ( ma refer la Iezer si la Pahomie ) nu porniti dupa-amiaza cum am facut noi, mergeti de dimineatza ca e de mers si e drum de tzara ( adica forestier- sau cum sa zic ca sa intelegi ca e cam nashpa), dar merita.
Puteti merge pe Transfagarasan, sau macar pina la Vidraru ca pina la Bilea tare lung e drumul ala.
Curtea de Arges merita vazuta.
Sa nu uitam de Minastirea Cozia si superbul peisaj de pe Valea Oltului.
Poti face un concediu placut.
Noi am stat la hotel , dar am regretat ca am mers cu bilete pt ca erau oameni care inchiriau acolo la un pret mai mult decat rezonabil.
Mincarea depinde de la local la local. Nu prea ai de unde alege , sunt vreo 2, 3 locuri unde poti minca(Mincarea e buna - preturile erau maricele atunci).
Nici eu nu voi uita patiseria de pe aleea spre izvoare. Era un mic dejun pe cinste.
O cafea buna poti bea la patiseria de linga piata.
Este si cinematograf in Olanesti - deci poti vedea si un film - sau mai multe - pt ca acolo se schimba la fiecare 3 zile programul.
Un sfat - nu bea apa de la izvor mai mult de 50 ml in prima zi, apoi 100 ml in a doua zi, 250 ml in a treia , si apoi cite 300 ml pe zi .
Ar fi buna recomandarea unui medic de acolo - daca stati cel putin 7 zile pt un tratament.
Noi am ajuns simbata - si am mers seara in plimbare pina la Iz. 24 - si mi-am zis - daca tot am venit pina aici - hai sa beau, si am baut juma de kil . Si noaptea mi-am varsat toata firea. Nu zic ca nu mi-a prins bine - dar a fost mult, mult prea brusc.