Ce vitamine luati - luat cineva Materna Seleniu?

Ce vitamine luati - luat cineva Materna Seleniu? | Autor: Lavv

Link direct la acest mesaj

Ma intereseaza daca a mai luat cineva in loc de Prenatal aceste vitamine Materna Seleniu. Asta ca sa stiu ce experimente face medicul meu. Cica-s americane si dau rezultate foarte bine. Saptamana asta voi merge si cred ca-mi va prescrie. Stie cineva?
Si de la cate saptamani sunt indicate vitaminele in sarcina? Dau pofta de mancare?? Cum va simtiti - puncte bune si slabe ale administrarii de vitamine?
Multumesc anticipat,
Lavv

22 sapt si 1 zi :-)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pagurschimag spune:

Cred ca as putea sa te ajut putin in aceasta privinta.Dupa ce am implinit 3 luni dr. meu mi-a prescris Prenatale sa iau. Din pacate eu nu le-am putut lua deoarece mi-a fost rau de la ele. Chiar si dr. s-a mirat cand i-am spus ca mi-a fost rau de la ele. Pot sa-ti spun ca pana acum eu nu am avut probleme cu sarcina, nu am stiut ce inseamna raul de dimineata sau orice alt rau.Deci, cum iti spuneam fiindu-mi rau de la Prenatale am renuntat sa le mai iau. Prin luna a-6-a dr mi-a prescris Materna si am inceput sa le iau. Pot spune ca mi-e bine de la ele. Eu una sunt multumita. Cand am vazut ca nu pot lua Prenatale am fost suparata pt ca analizele mele erau nu prea bune si eu nu puteam sa iau vitamine. Eu spun ca poti incerca sa le iei. Nu cred ca dr. tau face experimente pe tine. Eu una tind sa cred ca Materna sunt mai bune decat Prenatalele(oricum si pretul este pe masura....)
Sper ca am putut cat de putin sa-ti fiu de ajutor.
Sanatate si sarcina usoara.

Magda 29 sapt. si 2 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lavv spune:

Multumesc Magda!
Credeam ca nimeni nu-mi raspunde si chiar voi fi cobai Sa inteleg ca-s cam scumpicele? Nu m-am interesat de pret dar asta e..ce nu facem noi sa avem un bebe sanatos!
Sarcina usoara !
Lavv

22 sapt si 2 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliastan spune:

pretul unui tub de MATERNA este de 473.000 lei dar face banii.sunt foarte bune dar mi se pare ca dau o pofta de mancare nebuna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andruska spune:

Mie dr nu mi-a prescris nici un fel de supliment de vitamine. Oare are ceva daca iau de la mine putere PRENATAL ? Mai am cam 1 luna si 3 saptamani pana nasc.

Cate kg au avut bebelusii la nastere ? Dar voi cate kg ati luat in timpul sarcinii ?

Pupici la burtici si la bebelusi,

Andra cu burtica de 31 saptamani si Andrei (4,3 ani)
Album Andrei:
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=954&cid=448

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lavv spune:

Andruska,vreau sa-ti spun ca desi aveam reticente la inceput in ceea ce priveste Materna acum dupa 1 luna ma simt excelent si la analize Ca mi-a iesit 9.8 ce n-am avut niciodata. Aveam totdeauna sub 9. Si am chef de "munca", sunt inca la serv.(am 33 sapt si un pic) si o sa mai vin inca 2 sapt.
Posfta de mancare nu pot spune ca-mi dau - eu seara dupa ora 19-20 nu mai mananc nimic!
Plus ca n-am fost constipata de cand le iau si dimineata la 7 se stie ca merg la baie - ceas! Oricum am inteles ca Prenatelele nu-s la fel de bune ca Materna - am citit ce au mai scris fetele, unele au renuntat la Prenatale - aveau reactii ciudate.
Asa ca iti recomand sa iei Materna (eu le iau de la dr. mea 350 mii /30 pastile (de luat 1 dimineata dupa micul dejun). Plus ca sunt recomandate si in perioada de alaptare.
Uite ce contine in plus fata de Prenatale:
Biotina 30 mcg
Pantotenat de Ca 10 mg
Oxid Mg 50 mg
Iodura K 150 mcg
Oxid cupric 2 mg
Clorura Cr 25 mcg
Sulfat Mangan 5 mg
Molibdat de sodiu Na 25 mcg
Selenat de sodiu Na 25 mcg

Lavv si burtica Alex (sapt.34-a)
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=253&cid=616

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andruska spune:

Lavv - multumesc f mult. Pe 10 imi iau rezultatele la analizele de sange si am sa vad dupa aceea. Sper sa imi dea si mie sa iau macar pana nasc - DPN 7.02.2004.

Pupici si multa sanatate,

Andra cu burtica de 31 saptamani si Andrei (4,3 ani)
Album Andrei:
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=954&cid=448

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romana spune:

Buna Lavinia!

Ma bucur ca te simti bine.

Si mie mi-a recomandat medicul saiau vitamine si chiar "materna" si chiar acum din a doua luna de sarcina, avind in vedere ca sint asa de aproape de nasterre lui Cristi.

ANDRUSKA: Poti sa iei vitamine si fara sa ceri avizul medicului. Eu chiar ma mir ca nu ti-a recomandat pina acum. Chiar asa de bine ti-au iesit analizele? O pastiluta pe zi te intareste si pe tine si ii asiguri si bebeului vitaminele de care are nevoi, dar cel mai important este ca iti fac tie bine. Nu uita ca te asteapta o nastere si te va secatui de energie. Se pot lua si dupa nastere ca sa te mai dregi ca te asteapta zile grele in primele doua luni.

Sanatate la mamici cu burtici

Romana si Cristian 5 luni si 2 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acris spune:

Lavv si eu iau Materna inca de cand aveam 5 saptamani si ma simt f.bine. La fel, nu am probleme cu constipatia.
Astea mi s-au recomandat de la bun inceput de dr. ginecolog si uite ca nu-mi pare rau, chiar daca medicul meu de familie nu a fost de acord, cica sa iau Prenatale, ce atat fandoseli...Asa ca nu am ascultat-o, chiar m-a enervat....
La Targoviste pretul lor este 480.000 lei/30 capsule, iar de la medic le iau cu 340.000 lei.

Pupici la burtici !

Cris- 20 saptamani

Mergi la inceput