Prea multi dinti la 8 luni?

Prea multi dinti la 8 luni? | Autor: popescudora

Link direct la acest mesaj

Bebelusul meu are deja 8 dinti (i-au iesit toti incisivii) si din cate am observat ii ies caninii superiori. Practic de la 5 luni de cand i-a aparut primul dintisor ii ies in continuu, fara pauze. Nu ia nici un supliment de calciu, doar Vigantol. Este normal asa ceva?

POZE

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Nu cred ca este anormal. Fiicei mele i-au iesit primii dinti la 5 luni, la 10 luni avea 8 dinti, urmatorii i-au iesit abia la un an si 5 luni, 4 masele au spart in 3 zile

adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
aventurile unei printese adevarate

Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana69 spune:

Nu e anormal. Fiecare copil e cu ritmul lui.Baiatul meu la 1 an avea deja toti dintii si caninii si maselutele. Dar i-au cazut mai repede decat la alti copii, adica la 5 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns octopusu spune:

Bine ca ai deschis tu acest subiect, pt ca oricum vroiam sa o fac eu. Filip are 8 luni si o saptamana si are 8 dinti, incepand de la 6 luni. Nici ordinea nu a fost fireasca. I-au dat: incisivii centrali de jos, un incisiv central sus, incisivii laterali sus,celalalt incisiv sus, si acum incisivii laterali jos. Si am inpresia ca se pregatesc sa iasa si caninii. Si baietelului mai mare iau dat mai multi de odata dar macar au inceput de la 4 luni jumate si sau intins pe o perioada mai mare si tot anapoda au iesit (au inceput cu incisivii centrali de sus). Si eu ma tot intreb daca o fi in regula....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dennissa spune:

nu e absolut nici o problema. fiul meu are 9 luni si 8 dinti, i-au inceput de la 3,5 luni si de aunci chin mare pana acum
am intrebat si eu doctorul si a spus ca e ok, numai ca are nevoie de supliment de calciu ca sa il tina cat mai mult dintii de lapte (adica sa nu se macine si sa na trezim cu gingii inflamate)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui dennissa

nu e absolut nici o problema. fiul meu are 9 luni si 8 dinti, i-au inceput de la 3,5 luni si de aunci chin mare pana acum
am intrebat si eu doctorul si a spus ca e ok, numai ca are nevoie de supliment de calciu ca sa il tina cat mai mult dintii de lapte (adica sa nu se macine si sa na trezim cu gingii inflamate)

huhhh?????????? pe asta n-am mai auzit-o! mi se pare aberant sa dai supliment pe motive oarecum "babesti"! pentru siguranta faceti analize de sange si apoi dati suplimente de orice fel copilasilor. Eu ASTA am auzit de la pediatra mea! inafara de vigantol din a 14-a zi de viata si pana la 2 ani (cate 2 picaturi pe zi) si fier intre 6 luni si 1 an, eu n-am dat alte suplimente fetitei mele care face in curand 2 ani. Si n-are nici dintii de lapte macinati!

karligutza
sunt mamica Adelutei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta29 spune:

Nu e nimic anormal sa aiba asa multi dinti, fetita mea la 8 luni avea deja 10, iar acum la 10 luni suspectez ceva masele, insa nu reuesc sa ma uit in gura ei.Primii dintisori i-au iesit la patru luni si o saptamana

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=133111 -povestea nasterii

minunea care ne-a luminat viata

Violeta ,mamica de nazdravana mica -Alexandra Valentina(2.09.2008)

Mergi la inceput

"huhhh?????????? pe asta n-am mai auzit-o! mi se pare aberant sa dai supliment pe motive oarecum "babesti"! pentru siguranta faceti analize de sange si apoi dati suplimente de orice fel copilasilor. Eu ASTA am auzit de la pediatra mea! inafara de vigantol din a 14-a zi de viata si pana la 2 ani (cate 2 picaturi pe zi) si fier intre 6 luni si 1 an, eu n-am dat alte suplimente fetitei mele care face in curand 2 ani. Si n-are nici dintii de lapte macinati! "

- asa mi-a spus mie doctorul copilului meu-
eu ii dau suplimente de calciu si 4 pic Vigantol/zi pt ca el are si rahitism(forma fff usoara)- si dandu-i calciu, il ajuta si la intarirea dintior
analizele i le-am facut pe toate, fii sigura ca nu i s-a administrat calciu asa "babeste". Nu cred ca sunt doctori care prescriu copiilor vitamine si alte cele dupa ureche. Se fac in prealabil analize

Mergi la inceput

si inca ceva- n-are cum sa aiba dintii macinati la 2 ani
Eu vorbeam de macinarea lor undeva in jurul varstei de 4-5 ani (cunosc cazuri) si bineinteles ca o sa cada si mai repede si pana pe la 6- 7 ani nu cred ca ies altii...si => gingii inflamate

sanatate la toti bebeii si "dinti de fier"

Mergi la inceput