Orteze picior pentru copil in varsta de 2 ani

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns soranel spune:

Fetelor, mie mi-a mai venit inima la loc.

Mai intai, Andrei da semne ca se obisnuieste incet incet cu instrumentele de tortura. Atata tot ca numai ziua le putem purta. Deja sta cate 2 reprize de cate doua ore pe zi, uneori mai mult cu ele. Cam la o ora si jumatatate ii scot dreptul si il mai las cu stangul, cat mai poate. La stangul e mai mare problema. Cand le punem sta pe canapea, proptit sa nu cada, cu jucarii, se mai uita la reclame sau la desene, se joaca. Avem o cutie cu jucariile din kinder ale lui Mara. Le scoate, le pune, se joaca cu ele. Dupa o vreme il duc la scaunelul lui de masa, papa, se mai joaca acolo, ii dau cate un paharel cu apa, adora sa se joace cu apa. Il mai plimb pe afara cu caruciorul. Si uite asa trece.

Vestea cea buna este ca mi se pare mai drept piciorul. De doua zile ma tot uit, e prima oara cand vad o imbunatatire. M-am tot gandit ca poate vreau eu sa vad ca e mai drept dar si sotul meu si bona lui spun acelasi lucru. E tot curb piciorul si tot inauntru calca cu talpa dar parca nu mai sare asa tare in ochi.

Nu stiu daca v-am spus, tehnicianul mi-a recomandat sa ii pun ciorapi lungi subtiri, de bumbac, cand il imbrac cu ortezele, ca sa nu transpire. Oricum e plin de semne cand le scot.

Mersi Roxy de informatia cu vitamina D. Probabil asa va fi. Cred ca vei reusi sa obisnuiesti copilul, probabil tot treptat si cu insistente. Bine ar fi sa doarma cu ele. Daca nu, macar ziua, daca ii gasesti ceva de facut. Plimba-l cu masina, cu caruciorul. Asa parca e mai usor. Si Andrei e activ, ceva de groaza. Nu sta sa faca nimic. Misca tot timpul. Noi i-am luat tricicleta din aceea care se impinge si il plimbam prin casa atunci cand ne-a spus ca sa nu umble prea mult.

Succes si mai ales rabdare ! Copiii se obisnuiesc cu toate pana la urma.

Sorana - mami de Mara (1 august 2003) si Andrei (3 iulie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Buna fetele.
Eu am avut ambii copilasi cu picioarele strambe. Extrem de strambe, tibii curbate (cica de la rahitism). Cu ambii am facut kinetoterapie de la 3-4 luni. Fetitza are acum 3 ani jumate si e ok! Am dus-o la mare, i-am fortificat musculatura picioarelor cum am putut: nisipul de la mare, mers desculta la tara. De purtat a purtat ghetutze ortopedice (talpa plata si foarte rigide lateral) ca sa nu calce intr-o pozitie vicioasa. A durat ceva pana sa vad rezultatele, dar a meritat. Kinetoterapeutul la care mergem noi nu e de acord cu ortezele. Ce spune el e ca muschii trebuie fortificati, ca sa traga oasele intr-o pozitie corecta. Pe cand purtarea ortezelor inseamna tocmai imobilizare a musculaturii (desi am inteles ca la copilasii vostri e vorba doar de cateva ore pe zi/noapte).
Cu baietelul e si mai si. L-au suspectat si de displazie de sold, atat e de cracanat. Cand il vad, ma si minunez cum poate sa aiba echilibru in conditiile astea. Din pacate anul asta nu am cum sa-l duc la mare, dar sper ca si el sa se indrepte spre 3 anisori. Noua ne-au fost recomandate la el si electrostimulare si ionizari cu Calciu (pe langa masaj si kinetoterapie). Dar pot sa-l tin? Sta locului vreun moment?
In problemele de genul asta parerile doctorilor sunt foarte impartite. Noi de la aceleasi persoane am auzit: rahitism, pozitie vicioasa in burtica, predispozitie genetica. Legat de rahitism. Copiilor mei li s-a inchis fontanela tarziu (fetitei dupa 2 ani), desi aportul de calciu din lapte, dar si aportul de vitamina D a fost mare. SI in conditiile in care i-am tinut la soare. Cu toate astea, baiatul meu are o calcemie la limita superioara. Banuiesc ca e o problema de asimilare a vitaminei D si fixare insuficienta a calciului in oase.
Sanatate copiilor! Sa suporte cat mai usor ortezele si sa aiba piciorusele drepte.

Ana Teodora (22.12.2005) si Razvan Dimitrie (26.10.2007)
http://www.dropshots.com/dochia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

buna Bee multumesc pentru raspunsul detaliat.Pana ala urma sa inteleg ca nu a fost rahitism cauza? Ca si la noi se pare ca nu e rahitism, cica in Germania nici nu se mai stie ce e aia, asa se uita la tine cand zici ca ar putea fi asta, dar nici alta cauza nu stiu sa spuna .Cu cel mare nu am avut probleme de acest gen, si de crescut ii cresc pe amandoi in aceleasi conditii, adica afara la fel de mult merg amandoi, beau lapte...alte semne de rahitism nu are.Doctorul spune ca daca ar fi o proasta absorbtie de vitamina D ar trebui sa aiba si alte semne, nu numai picioarele.Nu stiu ce sa mai cred.Kinetoterpie nu ne-a zis nimeni sa face, ci doar despre orteze, si asta numa un doctor din cati am vazut.Restul ca sa-l las in pace sa se joace cum vrea el, sa alerge, ca spre trei ani isi revine de la sine.Acum pe cine sa cred...
Nici sa-l las asa doar se va indrepta de la sine si sa ma trezesc la 3 ani ca-l propun pentru operatie.Sa vedem ce si cum cu ortezele astea, si miscare il las in continuare, ca nu-l pot opri.Am o intrebare in ce consta sedinta de kinetoterapie, ce faceti acolo, mai concret ce exercitii face pentru indreptat picioarele,daca ai timp binenteles.Multumesc.

roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000)

http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=366&page=1

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=roxy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelli spune:

Of Roxy si eu am aceeasi problema ma tot invart in cerc, Andreas are 3 ani,picior plat si genunchi in X, ba ca trece de la sine, ba trebuie sa fac kinetoterapie(pt platfus) ba ca la mare, dar la fel simt ca si tine, nu pot sa stau sa sper ca va trece de la sine ca doar nu e o raceala, este vorba totusi de dezvoltarea armonioasa.De rahitism ce sa mai spun, lui Andres i-au iesit analize bune la Ca in sange dar in scaun frecvente sapunuri calcice, adica nu se absoarbe bine calciul, miine mai merg la al enspelea doctor sa vad ce zicePe langa picioarele in X parca nici nu a mai crescut si este f f f slab.
Dar nu ma las!Pana nu aflu un raspuns nu ma linistesc, si nu acela ca trece de la sine...

Adrianasi Andreas(28.07.2006)
baby Iannis

Mergi la inceput

buna, incerc sa readuc la viata acest subiect, pentru ca in sfarsit dupa lupte seculare, avem si noi mult vorbitele orteze. Din cauza birocratiei , pentru ca trebuiesc multe hartii dar macar suma pe orteze care e destul de frumoasa, a fost acoperita de asigurarile de sanatate.
Deci cum spuneam de vreo 2 nopti dormim cu ele in picioare, eu cu el in pat ca sa nu fie nevoit sa se dea jos sa cada, si vad ca le-a aceptat, tot suparat e , dar tot imi zice "ales(alex)nu plange"
Intrebarea mea e acum, oare le strang destul de tare sa fie macar suficient tot chinul asta.
Cele care ati folosit la copilasii lor asa ceva in cat timp se vede macar o mica schimbare.Intreb si eu ca de curiozitatea si nerabdarea e mare.
Stiu de la doctor ca va trebui sa le poarte macar 8 luni daca nu si mai mult.
Daca vreti sa schimbam impresii va rog scrieti aici.
Si inca ceva am vazut ca daca nu-i pun un ciorap sub ele se irita.

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=roxy

Mergi la inceput

gata, nu mai are nimeni copii care trebuie sa foloseasca noaptea orteze sau aparate care sa indrepte piciorusele?Ar fi frumos dar nu prea cred.Poate nu ati avut timp sa vedeti subiectul readus in actualitate, dar eu tot sper sa ne impartasim din impresii si asa impreuna sa vedem cum copii au picioare drepte si frumoase.
Alex doarme toata noaptea cu ele in picioare, chiar imi aduce aminte sa i le pun, doar ca dormim amandoi in pat pentru ca el ar fi in stare sa se dea asa jos din pat si ar cadea .Dar asta sa fie baiul ca dorm si un an numa sa vad ca au efectul scontat.
De aceea va intrebam, cele care utilizazi de ceva vreme, de cand ati inceput sa vedeti rezultatele.Noi avem debia cateva nopti , am inceput de vineri 28 august si dupa parerea doctorului minim 8 luni tot trebuie sa le poarte.
Ma bucur ca nu mai plange cand i le pun , dar picioarele lui sunt putin iritate cu toate ca-i dau ciorap subtire pe el , nu i le trag asa pe piele, dar nu stiu cum sa fac sa nu-i mai apara iritatia, ca nu as vrea ca din cauza asta sa fie nevoit sa faca pauza, ca iar e greu readaptatul.
Astept si impresiile voastre cu nerabdare.
Multa sanatate la toti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otiliarusu spune:

As fi vrut sa nu scriu la acest subiect, adica sa nu fi fost probleme.....partea buna este ca baietelul nostru cel mic acum e aproape vindecat. S-a nascut cu ambele labutele strambe inspre interior, ulterior am vazut cazuri mult mai grave. Incepind cu 3 saptamani pana la 8 luni a avut 6 reprize de gips, piciorutele fiind imobilizate pena la jumatatea gleznei. Am avut norocul ca, dupa o mare dezamagire din partea unor doctori clujeni, am cunoscut pe d-nul prof. Tepeneu, dansul fiind medic la clinica de chirurgie si ortopedie pediatrica din Timisoara. Acum suntem la faza de mentinere a pozitiei, adica picirutele sunt vindecate, fara operatie, dar noaptea trebuie sa poarte, timp de 2 luni, niste atele de gips pe partea din spate a piciorutelor sustinute cu pansament, tot pana la jumatatea gleznei.
In cazul nostru nu sunt probleme cu D3 sau Ca, dar ma alatur voua, caci de maine seara vom incepe sa purtam acele atelute.
M-ar fi interesat daca cineva a comandat acest gen de ghetute
http://www.ortoprofil.ro/ghete-ortopedice-/ghete-pentru-diformitati-cu-numere-pana-la-23-pentru-copii-
caci ne-au fost recomandate ghete cu talpa tare care sa sustina glezna si nu am stiut ca exista aceasta firma in Timisoara.
Ceea ce stiu eu de la medic e ca tratamentul pentru aceste diformitati trebuie inceput cat mai repede, baietelul nostru era prea miculut ca sa protesteze....si s-a obisnuit in timp.
Sa fie toti copilasii nostri sanatosi!

Mergi la inceput