Orteze picior pentru copil in varsta de 2 ani

Orteze picior pentru copil in varsta de 2 ani | Autor: roxy

Link direct la acest mesaj

Buna. Baiatul meu cel mic are picioarele mai in paranteza, denumirea data de doctorul pediatru e de genu varum,dar spune ca nu ar tine neaparat de rahitism, ca el nu ar fi rahitic.Am trimitere la un ortoped pediatric, dar pana atunci as dori sa vad daca mai sunt cumva si alti copii cu asa ceva si ce solutie au gasit ei.
Eu am mai fost si mai inainte la un doctor ortoped cu aceeasi problema, recunosc nu era pediatric da nu am crezut ca e vreo diferenta, si mi-a zis sa-l urmaresc doar ca nu se face nimic, pentru asta.Oare chiar nu e nici un remediu?
Baiatul meu nu are probleme la mers, merge cu talpa corect pe pamant, doar ca la alergat se impiedica in picioare. Problema la el e la genunchi , de unde piciorul in loc sa coboare in jos , face o paranteza spre exterior.
Multumesc pentru orice parere, si as dori sa fiu pregatita cand merg la doctor sa stiu ce sa-l intreb exact.

roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000)

http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=366&page=1

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=roxy

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Baietelul meu are piciorusele in X, si dincolo de aspectul estetic este o problema medicala. Nu stiu acum exact diagnosticul.
Are orteze pe care trebuie sa le poarte noaptea, dar tare greu il convingem.
Solutii exista, mergi la un ortoped pediatric.

_
Monica, the best mommy for Claudiu, Luana, Alma
Every day brings new blessings.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

multumesc Ayla pentru raspuns.
Am o intrebare, baiatul tau a avut picioarele asa de mic ?
Si daca nu te superi , acum ce varsta are ?
Aceste orteze ti le-a dat acum mai mare fiind, sau le-a avut si cand era mic.Scuza-ma ca pun aceste intrebari, poate puerile, dar am citit pe net, cum ca, deabia de la 3 ani, daca nu se sesizeaza o ameliorare se intervine de catre medic. Eu merg dupa cum am spus la ortoped pediatric, dar parca nu as vrea sa-mi spuna ca pana la 3 ani nu face nimic.

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=roxy

Mergi la inceput

Nu stiu cum era cand era mic, acum are 4,4 ani.
La inceput a fost rahitic, dovedit cu analize de sange. Dupa multe supradoze de Vit D, au iesit si analizele bune. Pe la 1,6 ani, incepuse sa se vada clar ca are genunchi in X. Nu calca stramb, in nici o parte, nu are platfus. Dr pediatru spunea ca se rezolva, prima data spunea ca dupa ce scapa de rahitism, apoi, ca dupa un timp, cand se regleaza in corp nivelul de D. Eu mereu insitam ca nu e ok sa aiba asa piciorusele, nefiind nici genetic. In final, abia pe la 3 ani si ceva printr-o prietena, am reusit sa merg, fara trimitere fara nimic, la un chirurg pediatric.
Dignosticul a fost de "genunchi valgum bilateral" (am cautat acum copia dupa trimitere) si ne-a dat trimitere mai departe pt orteze de genunchi fixe cu articulatie reglabila de noapte. Va trebui sa le poarte ani la rand, dar inca nu am gasit solutia sa le poarte toata noaptea. Le tine 3-4 ore, pana vrea sa se intoarca pe burta, cum doarme el de obicei, si pt ca nu poate, incepe sa planga, inca adormit.

_

Mergi la inceput

multumesc, foarte prompt raspunsul .Eu nu i-am facut inca analiza pentru vit D din sange, asta pentru ca mi se spunea ca nu e nevoie avand in vedere ca i-a pastiluta de vitamina D zilnica, si ca pe langa ca inca e alaptat la san, a mai baut pana nu demult si lapte praf care este imbunatatit cu vit. D. Iar alte semne de rahitism nu prezinta.
Si ca se vor indrepta de la sine pe masura ce stapaneste mai bine mersul.Dar el merge de la un an si acum are un an si 8 luni , deja alearga si picioarele nu dau semne ca s-ar indrepta, sau doar mici semne, in sensul ca dreptul parca s-a mai indreptat, dar stangul e curbat tare.
Pentru analiza de sange este nevoie sa-i ia din vena sau e de ajuns din deget ?
Si inca o intrebare pentru cine cunoaste, daca azi i-a facut un vaccin , cat timp trebuie sa treaca pana se poate face analiza de sange, am inteles ca nu e indicata inteparea ,cel putin o luna, sau nu e adevarat?

Mergi la inceput

Noi am luat vitamina D si vigantol, si vigantolette, si apoi alte forme de siropuri, ultimul fiind ceva adus de dincolo din ulei de peste, nu stiu mai multe detalii, daca e nevoie caut ambalajul. Nu stiu care a dat rezultate, pt ca e clar ca nu asimila. A fost dus la mare de la 6 luni, an de an, si in rest, vara, zi de zi la soare, la plimbare, sau in natura in week-end, la iarba verde. Nu stiu de ce s-a mentinut atata timp rahitismul, sau a cui a fost vina. La analizele de sange intr-adevar era sub limita, analizele le-am tot repetat la interval de cateva luni. Din vena a luat sange, noua niciodata nu ne-a luat doar din deget, pt ca trebuie cantitatea aceea din eprubeta (in functie de tipul de analiza). Analizele au fost trimise la Bucuresti si rezultatul l-am primit in cateva zile.
Nu stiu ce legatura este intre vaccin si o eventuala intepatura pt preluarea de sange. Nu stiam. Dar poti intreba medicul pediatru. Sau unde ii iei tu? Noua ne ia medicul la ea la cabinet si de acolo trimite la laborator. Sau, cel mai des, venea dimineata devreme acasa asistenta si prelua sange, copilul nici nu era foarte speriat fiind in mediul lui. Bineinteles plateam fata de pretul de analize, si deplasarea, plus taxa de recoltare.

_

Mergi la inceput

buna. Alex a luat numai vigantolette de 500 .Am refuzat sa-i dau cu flor cum a insistat doctorita, pentru ca stiu ca este periculos , dar nu despre asta e vorba.Nu sunt asa convinsa ca 500 e cantitatea buna pentru el.Am vazut ca alte mamici dau chiar si 1000 , dar nefacand analiza de sange, am crezut ca 500 e ok.Acum nu mai sunt asa convinsa.
La baiatul meu cel mare, cand era mic i-am dat vigantol picaturi, dar nu am avut probleme cu rahitismul, si nici cu picioarele.Dar acum sunt cam luata pe nepregatite.Am citit ca si cantitatea data supra de vit.D poate fi periculoasa, de aceea sunt foarte descumpanita.As vrea sa fac cum e mai bine pentru copilul meu, sa nu aiba probleme , sa nu treaca timpul si eu sa nu fi facut nimic.
In legatura cu vaccinul si injectiile, este interzis ca o luna dupa vaccinul care contine polio sa faci orice este injectabil, deci inclusiv analize.Vad ca ai copil mic deci vei trece iar prin "chinurile " vaccinarilor, este bine de avut asta in vedere.
O zi frumoasa la toata lumea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns discordia spune:

nu stiu daca te ajuta foarte mult raspunsul tau dar si eu am avut aceeasi problema cand eram mica. Mama imi povestea ca radeau vecinele de mine ca sunt cracanata si imi va fi greu cand voi creste. Mama m-a dus la medicul pediatru care mi-a recomnadat vigantol si dupa cateva luni mi-au revenit picioarele la forma normala, iar acum nici nu se vede ca am avut picioarele ca doua paranteze. Surorii mele nu i s-a inchis fontanela pana la 2 ani si tot cu vigantol s-a remediat situatia. mergi intai la un dr, fa-i analize si poate trebuie sa maresti doza de vit.D3.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_s spune:

Roxy, la noi a functionat vit D injectabil.
Dupa doua injectii la interval de vreo 2 luni, picioarele si-au revenit si acum sunt drepte si frumoase.

(Fii-mea avea 1 an si 2 luni si lua viagntol, a fost si alaptata la san pana la 4 luni).

Oana si Mara 11.08.2004

Mergi la inceput

buna din nou, acum am reusit sa merg cu baiatul la ortoped si trebuie sa fac o analiza de sange pentru vitamina D dar asta o fac deabia dupa 15 iunie pentru ca luna asta a facut vaccinul care include si cel antipolio si mi-e frica, asa ca amanam putin.I-a facut radiografie la picioare , si i-a prescris niste asa numite "Nachtschiene" asta in denumirea germana, adica niste orteze din ce am gasit eu pe net.Acestea dupa cum spune si numele lor trebuie sa le poarte noaptea si de cate ori doarme peste zi.
Ayla 21, daca mai citesti la subiectul meu, cum arata ortezele baiatului tau, si cum e cu ele.Eu nu am vazut nici o poza cu asa ceva si nu stiu nici daca le va accepta, daca va mai dormi bine noaptea, noi deabia obisnuindu-ne sa dormim separat, el in patul lui , in camera lui si eu la mine,deoarece pana acum o luna am dormit impreuna.Ce stiu e ca e musai sa le poarte , altfel poate ajunge la operatie.Inca nu e de operatie, asa a zis doctorul da nu e de glumit si asa ca vrea nu vrea , e musai.
Ne-a mai speriat spunand ca il pune in ghips daca nu le poarta.Asta ar mai lipsi. El alearga toata ziua, si ar fi ca o pedeapsa, dar sper sa nu fie cazul si sa rezolvam cu acestea de noapte.

Mergi la inceput

Oana, unde ai gasit D injectabil? Ca noi am cautat si pe dincolo si nu se mai face.
Roxy, am sa le pozez si pun poza. Imi pare rau ca trebuie sa purtati orteze, sunt tare greu de purtat pt un copil activ. Noi nu reusim nici cum sa il convingem sa le tina toata noaptea.

_

Mergi la inceput