Am o mare rugaminte... Ma poate ajuta cineva cu un calcul? Contractul meu de munca a expirat pe 31 august 2003... Prin contract, am dreptul la 20 zile de concediu de odihna pe an. In toata aceasta perioada (1 ian - 31 aug 2003) am avut 26 zile de concediu medical... La cate zile de concediu de odihna aveam dreptul?
Va multumesc si astept raspunsul Dvs.
Ivona
Concediu medical si cu cel de odihna nu au nimic in comun.
Dat fiind faptul ca pe tot anul ai avut dreptul prin contract la 20 de zile si ai muncit doar pana in 31 august ,atunci concediu de odihna la care ai dreptul este proportional cu numarul de luni lucrate adica aproximativ 14 zile.
Livia
Mie mi s-a spus astfel: concediul de odihna (CO) se calculeaza la perioada efectiv lucrata, adica 8 luni din care se scad zilele de concediu medical (CM)... Nu stiu cum si in ce fel s-a facut calculul ca s-a ajuns la 10... Eu am avut 14 zile in aceasta perioada si mi s-au scazut 4 zile din salariu... au fost considerate 4 zile de concediu fara plata...
Cum demonstrez ca se greseste?
Multumesc mult.
Ivona
In primul rand sa-ti prezinte ei calculul facut si in ce baza.
Matematic vorbind 20zile/12luni=1,66zile de concediu de odihna pe luna.
La 8 luni lucrate 8*1,66=13,28, adica ai dreptul la 14 zile.
Dupa cate am vazut eu tu ai avut 26 de zile de CM.
Eu una nu vad nici o logica in ceea ce au facut ei(ce 4 zile ti-au scazut).
Uitat-te la subiectul http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=10316 si du-le paragrafele din lege referitoare la concediu de odihna sa vedem ce mai spun(sau da o cautare pe site dupa "concediu de odihna" sa vezi ce mai gasesti in legatura cu acest subiect).
Precum am spus deja concediu medical are o cu totul alta destinatie si de discuta o cu totul alta problema,eventual sa-ti prezinte ei legea in care se specifica acea calculatie facuta de ei.
Livia