DIVERSIFICAREA (8)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

alexiuli... ce varsta are bebe-ul tau? banuiesc ca in jur de 6 luni daca acum sunteti la inceput cu supita de legume; te intreb pentru ca as dori sa iti fac cateva recomandari de care am tinut si eu cont la randul meu (pediatra fiind una f.destupata la minte ca sa zic asa)...

- fara CITRICE pana la 8 luni;
- fara BANANE pana la 9 luni;

= astea doua fiindca noi nu traim intr-o zona unde bananierii si cocotierii sunt ca la ei acasa; daca ai inteles ce vreau sa spun.... fiecare zona cu fauna, flora si po****tia ei.... noi romanii suntem obisnuiti de veacuri intregi sa mancam anumite fructe si legume, iar daca vii cu ceva "exotic" la o varsta atat de frageda e f.posibil sa dezvolti mai devreme sau mai tarziu o anumita alergie; sau poate nu, dar de ce sa iti asumi riscul acesta pentru copilul tau? mai bine da-i mere, pere, prune, cirese.... ok?

si inca 2-3 aspecte si inchei...

- fara gluten pana la 8 luni;
- fara sare/zahar pana la 1 an;
- fara albus de ou si peste pana la 1 an; (galbenusul intotdeauna fiert tare)
- fara miere de albine pana la 1 an;
- fara fructe de padure, capsuni pana la 2-3 ani.

tii sau nu tii cont de ele! succes!

karligutza
sunt mamica Adelutei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

Oana, Alexiuli, nu e deloc adevarat ca majoritatea copiilor nu accepta legumele ca sunt rele la gust, iar fructele nu... nu numai Mufa a inceput asa, stiu o gramada de pui, la noi la randunici, care au inceput cu piure de legume, nu fructe si au acceptat foarte bine!..problema e combinatia...cum ai zis si tu, telina, pastarnacul si patrunjelul radacina, au un gust f puternic si aromat, chiar usor amarui, si nici nu au cine stie ce aport...plus ca ii amesteci prea multe...dupa mine, ptr inceput, dovlecel cu morcov e suficient, ideea e sa invete sa inghita, sa cunoasca gustul, apoi varietatea..
Cartoful cam baloneaza, e cam repede ptr el...eu i-am dat abia pe la 8-9 luni..

Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui luny

Oana, Alexiuli, nu e deloc adevarat ca majoritatea copiilor nu accepta legumele ca sunt rele la gust, iar fructele nu... nu numai Mufa a inceput asa, stiu o gramada de pui, la noi la randunici, care au inceput cu piure de legume, nu fructe si au acceptat foarte bine!..problema e combinatia...cum ai zis si tu, telina, pastarnacul si patrunjelul radacina, au un gust f puternic si aromat, chiar usor amarui, si nici nu au cine stie ce aport...plus ca ii amesteci prea multe...dupa mine, ptr inceput, dovlecel cu morcov e suficient, ideea e sa invete sa inghita, sa cunoasca gustul, apoi varietatea..
Cartoful cam baloneaza, e cam repede ptr el...eu i-am dat abia pe la 8-9 luni..

Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Catinca tot cu piure de legume a inceput...fructele sunt mult mai dulci...nu ca ar fi legumele rele la gust...dar de aia prefera fructele! Si a mea refuza piureul cand ii puneam telina sau radacina de patrunjel!
Noi nu am avut probleme deloc dincauza cartofului...l-am bagat destul de repede! E pe incercate!

Oana siCati mica (1 an si 7 luni)

CATI POZE NOI

"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

A dat cineva naut copilasului pana acum? Ma tenteaza foarete tare ideea dar nu stiu de la ce varsta e permis. O sa mai caut si pe net dar ma interesau si parerile voastre.

Ani de Stefana (23.01.2008)
Stefi
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca81 spune:

Salutari tuturor

Mamici cu bebici mofturosi la legume, spuneti-mi va rog si mie cateva combinatii cu succes. Fetita mea are acum 8 luni si ne cam chinuim la masa de pranz. Am incercat pana acum asa: morcov, dovlecel, albituri (le-am scos ulterior), cartof dulce, broccoli (dupa 8 luni i-am dat), conopida (e bleah), fasole verde si cartof alb (l-am mai incercat si inainte, amestecat cu lapte si galbenus, a fost bleah, azi l-am reintrodus). La legume adaug in 90% din cazuri carne de pui sau galbenus. Si nu-i place defel

Fiecare masa contine neaparat cartof dulce, altfel e dezastru, azi de exemplu i-am facut cartof dulce, un morcov mic, 1/2 cartof alb, fasole verde si carne de pui. Ii gatesc la steamer, supa care ramane nu o bea sub nici o forma, o folosesc doar la fluidizarea piureului. Nu mananca nici borcanele cu legume & carne de la Hipp sau Nestle, parca face mai urat decat la mancarea facuta de mine. Prefera clar gustul dulce, desi mananca bine (uneori) iaurt simplu. I-am pus iaurt in mancare, a papat pentru scurt timp, dupa aceea a inceput iarasi maraiala la fiecare lingurita inghitita si doar daca scot arsenalul de cutii, dopuri, folii de medicamente etc.

Oanamada

tuturor si sa cresteti mari

Mamica fericita de Carla Alexandra(13.08.2008)
Piti mic se face mare

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui anca81

Salutari tuturor

Mamici cu bebici mofturosi la legume, spuneti-mi va rog si mie cateva combinatii cu succes. Fetita mea are acum 8 luni si ne cam chinuim la masa de pranz. Am incercat pana acum asa: morcov, dovlecel, albituri (le-am scos ulterior), cartof dulce, broccoli (dupa 8 luni i-am dat), conopida (e bleah), fasole verde si cartof alb (l-am mai incercat si inainte, amestecat cu lapte si galbenus, a fost bleah, azi l-am reintrodus). La legume adaug in 90% din cazuri carne de pui sau galbenus. Si nu-i place defel

Fiecare masa contine neaparat cartof dulce, altfel e dezastru, azi de exemplu i-am facut cartof dulce, un morcov mic, 1/2 cartof alb, fasole verde si carne de pui. Ii gatesc la steamer, supa care ramane nu o bea sub nici o forma, o folosesc doar la fluidizarea piureului. Nu mananca nici borcanele cu legume & carne de la Hipp sau Nestle, parca face mai urat decat la mancarea facuta de mine. Prefera clar gustul dulce, desi mananca bine (uneori) iaurt simplu. I-am pus iaurt in mancare, a papat pentru scurt timp, dupa aceea a inceput iarasi maraiala la fiecare lingurita inghitita si doar daca scot arsenalul de cutii, dopuri, folii de medicamente etc.

Oanamada

tuturor si sa cresteti mari

Piti mic se face mare

Ancuta, te pupic
sa incep cu inceputul! Este momentul sa treceti la bucati...la 8 luni..e deja cam tarzior...ar trebui sa incepi incet, incet sa cresti ganulatia la mancarica...altfel te vei trezi ca face nazuri si nu mesteca!

Iaca ce-ti propun eu:
- barcute de dovlecel....la cuptor...dovlcel taiat pe din doua, scobit .. umplutura facuta din carnita tocata de pui, amestecata cu miezul de la dovlecel, cartof dulce, putina rosie, ceapa verde si un ou!
- Musaca de cartofi (cu cartoful fiert inainte -nu prajit!) cu legume
- paste cu legume
- Fasolea verde fa-o cu usturoi, la fel si spanacul
- vezi daca vrea dovleac...daca gasesti pe undeva dovleac
- morcovi sotati la cuptor (eu ii fac si caramelizati, dar noi am trecut de un an si mancam miere!)
- ceapa verde, ceapa normala, usturoi ...
- ciorbita de salata cu lamaie si orez!
- mazare cu carnita si marar, dar cu mare grija...adica foarte putina la inceput...ca poate sa faca diaree sau gaze
Ma mai gandesc si-ti spun...

Am si eu o problema!!!!! Cum gatesc leurda???? Se poate numai sub forma de salata sau merge facuta si mancarica??? Daca da, cum? I-am luat Catincai si stau si ma uit la ea ca nu stiu s-o fac!

Pup

CATI POZE NOI

"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."

Mergi la inceput

Oana, sar'mana mult, esti la inaltime ca de obicei . Am sa incerc retetele tale, chiar si pentru noi, par yammy . E voie paste de la 8 luni sau trebuie fara ou? As incerca si spaghetti bolognese.

Piti mic se face mare

Mergi la inceput

Citat:

Oana, sar'mana mult, esti la inaltime ca de obicei . Am sa incerc retetele tale, chiar si pentru noi, par yammy . E voie paste de la 8 luni sau trebuie fara ou? As incerca si spaghetti bolognese.

Piti mic se face mare

Scriu repede ca am multa treaba...daca nu vrei sa-i dai gluten...eu pe la 8-9 luni i-am bagat pastele...vezi ca exista niste paste fara gluten..se numesc Pasta d'Oro si sunt din porumb...scrie pe ele ca sunt fara gluten...sunt mai galbui decat celelalte, dar sunt foarte bune!
Pupici

CATI POZE NOI

Mergi la inceput

Oana, i-am dat gluten dupa 6 luni, stiam ca paste nu se dau inainte de 1 an din cauza oului, a albusului mai exact. Poate ca informatiile mele erau eronate. Stiu Pasta d'Oro, sunt chiar bune produsele lor. Noi suntem mari consumatori de paste

Cum ai gatit leurda pana la urma?

Piti mic se face mare

Mergi la inceput

Citat:

Oana, i-am dat gluten dupa 6 luni, stiam ca paste nu se dau inainte de 1 an din cauza oului, a albusului mai exact. Poate ca informatiile mele erau eronate. Stiu Pasta d'Oro, sunt chiar bune produsele lor. Noi suntem mari consumatori de paste

Cum ai gatit leurda pana la urma?

Piti mic se face mare

Ma...eu i-am dat fara probleme...
N-am gatit leurda......ca nu ma ajuta si pe mine nimeni cu o reteta! Pan' la urma o sa caut ceva pe net!

CATI POZE NOI

Mergi la inceput