DIVERSIFICAREA (8)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anilla spune:

Citat:
citat din mesajul lui luny

nicolest peste ii dau salau sau pastrav, atat! pangasius niciodata!
energy galbenusul doar pana la un an, 2/saptamana,dimineata la mic dejun sau nu mai tarziu de pranz, este f greu digerabil si ptr ficat...vorba aia, nici la dusmani sa nu dai oua seara!
Anilla nu e cam repede sa incepi diversificarea, aveti probleme?..poti incepe cu un piure subtire de morcov cu dovlecel..

Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Luny,
Teodora nu a mancat decat lapte praf de cand s-a nascut, si m-am gandit ca e bine sa incepem diversificarea un pic mai devreme.
pediatrul ei ne spusese sa incepem cu suc de mar si morcov, dar pentru ca a fost foarte colicoasa, eu am inceput cu cereale.
de cateva zile incerc sa o obisnuiesc cu supa pasata de morcov di dovlecel, dar nu prea ii place.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

Anilla, poate inca nu e pregatita ptr alte alimente, d-aia nu ii place:)..stii, in prezent, multi pediatri recomanda inceperea diversificarii la 6 luni, indiferent ca e alaptat sau pe formula copilul...macar sa faca 5 luni...daca nu vrea, e o greseala sa insisiti si s-o fortezi, mai bine mai lasi copilul in pace o perioada, eventual doar cu cerealele...ar fi bine sa lasi cel putin 2 saptamani intre a introduce grupe alimentare noi, adica: cereale, legume, fructe, iaurt, carene, ou..si 3-4 zile intre fiecre leguma/fruct nou introdus, ptr a putea urmari toleranta, alergiile...nu te grabi, nu o bombarda cu gusturi si alimente noi una peste alta,prea repede,pe termen lung nu castigi nimic, din contra..acum ptr copil, important este sa invete sa inghita, sa nu impinga cu lima afara si sa simta alt gust in afara laptelui, asa ca daca primeste cateva lingurite e absolut suficient. Nu uita, pana la un an, alimentul de baza care-i ofera tot ce are nevoie, este laptele!

Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anilla spune:

Luny,
nu am de gand sa o fortez, stiu ca nu e nici o graba. cerealele le-a acceptat foarte usor, ar fi vrut chiar mai mult decat ii dadeam eu in primele zile. Legumele le-am intodus dupa 15 zile, iar azi a mancat tot ce i-am dat, cam 7 lingurite. cred ca e un pic mai reticenta la legume, pentru ca au un gust atat de diferit fata de lapte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Cate mese solide au/aveau bebelusii vostrii la 7 luni?
David papa asa :
la trezire -laptic
la 10 piure de fructe cu cereale
la 13-14 legumele(tot piure)(asta depinde si cand se trezeste el)
la 18 cereale cu un fruct sau iaurt..
si in rest laptic la greu.(NAN 2)
Acum el papa decat laptic si ceai ca e bolnavior si abia poate inghiti lapticul,dar cam asta era programul lui inainte sa se imbolnaveasca.
Fructele le papa cu mare drag,legumele nu prea.Daca ii fac piure din cele 4 legume care-i plac(morcov,ardei,dovlecel,sfecla rosie),il accepta,nu e incantat,dar il accepta..daca ii pun ceva nou,gen alta leguma,galbenus, sau carnita nu mai deschide gura..o tine lipita si incepe sa urle si nu e chip sa-l fac sa pape.
Prima data cand i-am dat iaurt,facut de mine a mancat,era cam nedumerit ca nu cunostea gustul,dar il manca..la fel si cu branzica.Acum nu le mai accepta nici pe astea.Uneori am impresia ca o sa se insoare cu bibele in gura,ca n-o sa manance niciodata mancare ca toti copilasii.
Nu stiu ce sa-i mai gatesc pt ca nu vrea mai nimic..decat fructe,cereale si laptic..si cat de cat legume.Ma rog,cum spuneam,el de 3-4 zile e bolnavior si mananca doar lapte si bea ceai..si ii mai pun cand si cand cereale in laptic,dar cum are gatutul f dureros cu pustule de puroi nu-l chinui cu altceva,ca si asa ma chinui sa bea si lapticul ala.
o seara placuta tuturor.[

POZE CU NOI
de David Christian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellis spune:

Buna seara! mai trec si eu pe la voi un pic...

LEDITIA - e ok sa pape 5 mese, exact cum ai descris tu...in principiu astea 5 se mentin; despre piure, daca e bolnavior si o lingurita daca ia e bine, in rest laptic, ceai; ...toti copiii au o perioada in care refuza fie fructele, fie legumele; ce variante de fentare stiu eu: sa pui iaurt in piure, uneori chiar si un fruct in piureul de legume...sau sa inepi ca o parte din piure sa il sfarami cu furculita si o parte il mixezi si il amesteci...unora nu le mai place consistenta pastoasa; succes!

Ellis,mami de ALESSIA MARIA (20.11.2007)

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=ratusca din viata mea&page=6" target="_blank">RATUSCA MEA -el1

ALESSIA IN TARA MINUNILOR
MAMI IN BUCATARIE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bianca B spune:

AHA!! v-am gasit!!

Bebe al nostru are 5 luni, 1 sapt, 3 zile si 11 ore si cam in 2 sapt vom incepe diversificarea.
La sfatul medicului am inceput sa-i dau bucati mari (ca sa nu se inece) de fructe si legume din 2 motive: 1- ca sa-si aline durerea gingiilor; 2- ca sa se obisnuiasca cu diferite gusturi. Si astfel am aflat ca iubeste morcovii si uraste castravetii (i-am dat de 2 ori si de fiecare data a plans).
Acu' am sa citesc capitolele din urma ca sa aflu mai multe despre acest nou taram
la pitici si mamici si tatici

www.flickr.com/photos/organize/?start_tab=one_set72157621450809982" target="_blank">Asa cresc eu mare, mare. David (17.02.2009)

Bianca, mamica celui mai frumos copil din lume

Daca vreodata nu primesti zambetul pe care il astepti, fii generos si daruieste persoanei respective un zambet. Deoarece nimeni nu are mai mare nevoie de un zambet decat persoana care nu stie sa zambeasca celorlalti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Avem 8 luni si 11 zile si papam san. Nu avem nici o masa complet diversificata. Refuza piureul, accepta c epoate lua ea in manuta. Dar se ineaca si mi-e teama sa-i dau prea multe alimente asa. Din disperare de cauza, azi i-am dat cerealele cu PAIUL. A baut si putin iaurt tot cu paiul. Pana acum ii dadeam iaurt congelat ...il congelam dupa ce puneam fructe in el intr-o forma de inghetata si manca extaziata.
Dr mi-a zis ca nu e ok sa o las nemancata. Nu mai ia in greutate si nici in lungime. Stiu ca dive inseamna sa-i dau cu lingurita, dar ea pare nemancata. Suge de peste 10 ori/zi. Se trezeste noaptea sa suga de n-ori. Nu stiu dc fac bine ca-i dau cu paiul.

==========
Corina
Mamica de Arianna Maria

POZE CU PRINTESA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui anilla

Buna mamicilor,

am si eu o bebelina de 4 luni si jumatate si am inceput diversificarea. de o saptamana si ceva mancam cereale, si as vrea sa incep si cu supa de legume pasata. Ma gandeam sa incep cu morcov si dovlecel, dar nu stiu cu ce sa continui. Va rog sa-mi dati niste sugestii.
Oana, daca mai esti pe acici, te rog sa-mi trimiti si mie schema ta de diversificare. alina_deliu@yahoo.com
multumesc mult de tot

Sper ca ai primit mesajul pe pe PM...pupici

Oana siCati mica (1 an si 9 luni)

CATI POZE NOI

Povestea iepurasului Bocanila

"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didididi spune:

Oana as avea nevoie de sfatul tau. Cred totusi ca bb meu de 11 luni papa cam mult (are 80cm si 10600g). Tu ce zici, tinind cont ca de o sapt papa cam asa:

-8 fructe 300g;
-12 legume 400 g;
-4 cereale 300 g;
-8 lapte 200g;
-10 lapte 150 g;
-2 lape 200 g;
-5 lapte 150 g;

Am crezut ca faptul ca nu isi marea portia de solide de la 200 g il facea sa pape mai mult noaptea, dar acum chiar nu inteleg. Cantitativ cred ca mananca dublu decat mine. De spus ca intre 8 si 10 luni avea 1 masa, max 2 noaptea, acum are 3.

Multumesc anticipat.

Didi si bb Mihail (22.08.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kathy_vl spune:

buna..am si eu o fetita de 5 luni si jumatate care nu mai vrea sa pape aproape nimic in afara de lapte(de la san).am inceput diversificarea pe la 4 luni.am inceput cu morcovel apoi cu fructe...la 5 luni am facut papa cu pasta de orez..si fetitei mele nu i-a placut..de atunci refuza aproape orice inclusiv fructele care le manca inainte se stramba si scoate tot afara..are instinctul de a refuza dinainte de a-i baga lingurita in gura...am incercat diferite combinatii de papa aproape nimic nu vrea...ieri a mancat un pic de banana cu biscuiti vreo 3 lingurite...sincer nu stiu ce sa mai fac..poate ma puteti ajuta voi cu niste sfaturi..am uitat sa precizez ca o dor gingiile..ne pregatim pt aparitia primului dintisor...si pe deasupra mai induram si calduri foarte mari,noi fiind in Italia..

Mergi la inceput