DIVERSIFICAREA (8)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexpa spune:

fiona, uite si alt site

http://www.oregondairycouncil.org/resources/free_downloads/downloads/How_To_Feed_Baby-English.pdf

eu mai am acasa si alte tabele asemanatoare de pe net, dar le am salvate in calc si nu mai stiu sursa..
eu am mai avut si de la medic o carticica cu diversificarea alimetatiei de la nestle, un fel de pliant, aprobat insa de mai multi medici pediatri, (isi faceau cu ocazia asta si ei reclama la produse, dar macar mi-a prins bine sa vad ce cereale se pot da si cand) unde spunea ca recomandarea asociatiei americane de pediatrie este ca diversificarea sa se inceapa la 6 luni si la cei alaptati si la cei pe formula de lapte praf, cu cereale la cei slabuti si legume/fructe la cei eutrofici sau supraponderali. Doar in cazul celor hraniti cu lapte de vaca (nerecomandat de AAP pana la 1 an) se incepe diversificarea de la 4 luni- 4 ;uni jumatate.

ca reguli:
de la 4 luni la 6 luni se pot introduce in alimetatia sugarului faina de orez,
de la 6 luni se introduc si fructele, legumele, carnita si restul, iar ca cereale se pot da cele de orez, porumb si tapioca,
si abia de la 8 luni se introduce glutenul: cereale sau alimente ce contin grau etc.
copilul meu avea pe la 4 luni 8 kg si cu toate astea diversificarea mi s+a recomandat la 6 luni, pentru ca diversificarea se face in functie de varsta, nu de greutate, tine de maturitatea intestinala, iar introducerea alimentelor solide mai devreme are un rrisc crescut de a se dezvolta alergii mai tarziu. Acest punct de vedere, diversifcarea in fct de varsta, nu de greutate, mi+a fost confirmat si de alti medici pediatri cand am mai fost cu bebe la spital
si eu sunt de principiu ca e bine sa te informezi, eu verific o informatie de mai multe ori pana sa o pun in practica (daca e vreo decizie care sa ma implice)

off topic - cine se mai simte atacat mascat sa-mi raspunda direct la ZZ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Musette79 spune:

Fetelor, nu stiu ce-i cu atacul asta, nu inteleg ca n-am mai intrat demult...

Eu is necajita ca nu mananca asta mica mai nimica, are 9 luni, baiatul vecinei mananca paine cu icre si rosii, spaghete, covrigi, cascaval, orice ii dai casca gura sa pape, sclifosita mea nu vrea sa guste nimic (am incercat strugure - miez, cascaval, paine cu unt, nimic nimic).

Dimineata ii dau fructe, mananca cam jumate din cat fac, la pranz cred ca 5-6 lingurite si gata, seara n-o vrut nimic, o ros un biscuite. Banuim ca i-ar mai creste dinti (are deja 4, 2 sus si 2 jos), ca urla de numa cand s-ar juca, ma cauta de san iar de mancat v-am zis. Offfff

Cand ii pot da peste - pangasius? Paine are voie? Cascaval mozarella usor? Fagaras aud ca mananca alti bebei... Toata lumea mananca numa a mea e sclifosita?

www.flickr.com/photos/29781476@N03/?saved=1" target="_blank">Botzoflete al nostru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui Musette79

Fetelor, nu stiu ce-i cu atacul asta, nu inteleg ca n-am mai intrat demult...

Eu is necajita ca nu mananca asta mica mai nimica, are 9 luni, baiatul vecinei mananca paine cu icre si rosii, spaghete, covrigi, cascaval, orice ii dai casca gura sa pape, sclifosita mea nu vrea sa guste nimic (am incercat strugure - miez, cascaval, paine cu unt, nimic nimic).

Dimineata ii dau fructe, mananca cam jumate din cat fac, la pranz cred ca 5-6 lingurite si gata, seara n-o vrut nimic, o ros un biscuite. Banuim ca i-ar mai creste dinti (are deja 4, 2 sus si 2 jos), ca urla de numa cand s-ar juca, ma cauta de san iar de mancat v-am zis. Offfff

Cand ii pot da peste - pangasius? Paine are voie? Cascaval mozarella usor? Fagaras aud ca mananca alti bebei... Toata lumea mananca numa a mea e sclifosita?

www.flickr.com/photos/29781476@N03/?saved=1" target="_blank">Botzoflete al nostru

Te pup Musette, ma bucur ca mai auzim de voi...am vazut ca ati disparut o vreme.
Imi pare rau ca nu papa micuta ta...
Despre atacuri...nici nu conteaza..da cu "ignore"...
Hai sa-ti raspund ce am facut eu in cazul intrebarilor puse de tine.
Peste eu nu i-am dat decat dupa un an pentru ca asa mi-a recomandat pediatrul - se pare ca in ultimii ani au fost din ce in ce mai multe alergii la peste si nu se prea recomanda mai devreme de un an. Eu tot Pangasius ii dau.
Paiine i-am dat destul de devreme...adica inainte de 9 luni..cred ca-i poti da linistita...daca ai posibilitatea sa-i faci in casa ar fi si mai bine!
Icre nu i-am dat si nici nu-i voi da pana la cel putin 3 ani.
Cascaval i-am dat, dar nu de la 9 luni...ii dau cascaval Dalia de la Dorna sau Delaco.
Mozarella, emmentaler nu i-am dat decat dupa un an si 6 luni.
Branza telemea de vaca mi s-a spus sa nu-i dau decat preparata (adica la cuptor) pana la un an. Dupa un an i-am dat doar Philadelphia si Exquisa...sunt singurele doar cu 2 euri. Fagaras nu i-am dat pentru ca m-am "parlit" de mult prea multe ori cand luam pentru mine si era deja acru (desi era in garantie!)...asa ca nu prea mai am incredere.
Rosii crude nu i-am dat, dar avand in vedere ca a trecut de un an si 8 luni...cred ca o sa incerc...imi este usor frica pentru ca rosiile fermenteaza....
Nu-ti mai face sange rau de ce mananca altii....ca nu toti mananca ce trebuie si oricum...asta nu inseamna ca fata ta este mai putin sanatoasa daca e mai sclifosita....
Cam atat....
Restul o sa-ti trimit pe PM ...( ca mi-am adus aminte ca vroiam de multa vreme sa-ti zic ceva, dar nu online)

Oana siCati mica (1 an si 8 luni)

CATI POZE NOI

Povestea iepurasului Bocanila

"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Musette79 spune:

Seara buna!

La pranz i-am facut un pireu de cartofi cu galbenus, putin unt si mult iaurt, eu l-as fi mancat tot, micuta o halit 5 lingurite. Seara iara o vrut sa dea din maini sa nu-i ajung la gura, dar am luat-o in brate, i-am dat ruleta (da, metrul ) sa se joace si o lasat garda jos.

Ca atare am mancat acuma seara fulgi Nestle Wellbeing din aia cu prune, am gustat din borcanul cu pere williams luat acuma din carrefour...ce mai, balada porcului satul.

Ma gandeam ca decat sa-i iau pere tratate chimic fara gust, mai bine din astea la borcane pt copii, banuiesc ca pe astia ii mai verifica unul, altul. Nu de alta, dar saptamana trecuta am luat niste capsuni de pofta, pt noi, dupa cateva zile o parte din ele, uitate afara au mucegait. Nimic anormal...dar cum? Nu s-au inmuiat sa se flescaiasca...nu. Au facut un puf de mucegai deasupra care se spala la jetul de apa, si ele au ramas tari si umflate Jeeez.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Musette79

Seara buna!

La pranz i-am facut un pireu de cartofi cu galbenus, putin unt si mult iaurt, eu l-as fi mancat tot, micuta o halit 5 lingurite. Seara iara o vrut sa dea din maini sa nu-i ajung la gura, dar am luat-o in brate, i-am dat ruleta (da, metrul ) sa se joace si o lasat garda jos.

Ca atare am mancat acuma seara fulgi Nestle Wellbeing din aia cu prune, am gustat din borcanul cu pere williams luat acuma din carrefour...ce mai, balada porcului satul.

Ma gandeam ca decat sa-i iau pere tratate chimic fara gust, mai bine din astea la borcane pt copii, banuiesc ca pe astia ii mai verifica unul, altul. Nu de alta, dar saptamana trecuta am luat niste capsuni de pofta, pt noi, dupa cateva zile o parte din ele, uitate afara au mucegait. Nimic anormal...dar cum? Nu s-au inmuiat sa se flescaiasca...nu. Au facut un puf de mucegai deasupra care se spala la jetul de apa, si ele au ramas tari si umflate Jeeez.

Mda...cunosc...la mine au rezistat niste piersici vreo luna...oare cum????
Da, borcanele de la Nestle poti sa-i dai...dar nu ca obicei...acum insa daca nu prea vrea sa manance si pe astea le vrea...profita macar de astea!
Am inteles ca borcanelele de la Nestle sunt facute pe sistemul bain-marie si de aceea rezista atata..de continut conservanti pare-se ca nu contin...mie una mi-a confirmat acest lucru, de curand, cineva care lucreaza acolo...eu i-am dat Catincai ocazional...prefer sa-i gatesc, dar de' a mea mananca fara porbleme orice ii dai...tare imi pare rau ca aveti probleme...da las' ca va faceti voi mari!
Vezi ca ti-am trimis mail!

CATI POZE NOI

"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns velenamaria spune:

buna mamici

putem da ciorbita de varza la un an jumate? eu i-am dat lui Edi si inainte de 1 an dar acum mi-au spus 2 mamici ca nu se da....asa o fi?

Musette.succes cu papa.nici Edi nu manca bine cand ieseau dinti.mamaliguta i-ai facut?

o zi buna tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

mie mi-a zis Culcer ca dupa 1 an pot sa ii dau orice. si am intrebat-o si de varza iar ea mi-a repetat zambind "orice".
dar eu am avut totusi-si inca am, retinere, nu stiu de ce... asa ca a papat varza decat ocazional, ori in sarmalute, o frunzuluita, ori de la noi cativa dumicati.

Mergi la inceput

Mie mi s-a spus sa evit varza cat pot de mult pentru ca nu face deloc bine la burtica micuta....eu nu i-am dat deloc si nici nu am in intentie sa-i dau prea curand!

CATI POZE NOI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

Adeluta papa varza fara probleme de la 1 anisor. In conditiile in care pana la 1 an a fost diversificata corect... adica usor usor, dupa cele 6 luni alaptata exclusiv, cereale de orez, supica de legume, fructe autohtone, iaurt, branzica, carnita, fara gluten pana la 8 luni, fara sare/zahar/albus de ou/ si peste!!! pana la 1 an, fara citrice pana la 8 luni, fara banane pana la 9 luni, fara capsuni/alune/fructe de padure pana spre 2-3 ani... si cu oul fiert tare (doar galbenusul cand a fost exclus albusul); si cam atat... nu ne-am ferit ulterior nici de putina fasolica, nici de putina varzica....

succes la diversificare si pofta mare la orice!

karligutza
sunt mamica Adelutei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Mai eu la subiectul asta nu prea m-am bagat insa am luat de la fetele mele de la strumfi sfaturi si le-am imbinat cu ce mi s-a recomandat aici si am considerat ca e ok.

Adica fata mea a fost diversificata cu cereale la 4 luni datorita refluxului pe care il avea. Apoi am inceput (dupa vreo 2 luni) legumele, pe care le-am introdus pe rand timp de trei zile individual, daca dupa trei zile nu avea reactii urate introduceam alt aliment.

Dupa legume au urmat fructele.

Am inceput cu legume urmate de fructe pentru ca peste tot pe unde m-am informat am gasit recomandarea asta in special datorita faptului ca daca se incepe cu fructe copilul poate refuza apoi legumele care nu sunt la fel de dulci.

Ce am facut diferit de recomandarile din Romania a fost pestele, aici se recomanda dupa opt luni si pentru ca mi se pare un aliment foarte benefic am ales sa il dau, apoi fructele de padure, in special capsunile aici se pot da dupa un an, asa ca am incercat-o, nu a avut nicio reactie alergica si acum i le dau fiind o importanta sursa de Vit C. Ii plac la nebunie.

Cu ce nu am fost de acord in recomandarile romanesti este supa (mi s-a recomandat sa o evit pentru ca legumele sunt fierte mult prea mult si isi pierd vitaminele) pana si in Capraru scrie ca daca se da unui copil mic e de preferat sa fie data ca felul doi, sucurile de fructe care isi transforma zaharurile, e de preferat legumele si fructele sa fie date ca si piure.

Ah si nu sunt de acord cu pusul diverselor alimente in biberon, diversificarea este in primul rand obisnuirea copilului cu lingurita, alimentele ingerate nu sunt suficiente oricum, deci tot laptele este pricncipalul. Nu vad de ce trebuie umplut stomacul cu supa in biberon cand de fapt copilul inca trebuie sa bea un biberon de lapte la masa normala.

Cam atat.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput