copii nevaccinati la cresa/ gradinita/ scoala

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Eu am refuzat unul din vaccinuri (antirujeolicul la 7 luni) pe semnatura. La 1 an i-am facut Priorixul, deci copilul e vaccinat. Intr-adevar, la gradinita si scoala se cere fisa cu vaccinurile. Scoala esteobligatorie, deci nu au voie sa-l refuze ....la scoala de care apartii. La orice alta scoala pot sa refuze pe indiferent ce motive. Evident poti sa faci scandal, memorii la inspectorat, presa sau varianta cealalta - spagi. Intrebarea e daca esti dispusa la asta.

Dar, daca medical, copilul are interdictie sau restrictii la vaccinuri este alta poveste. Vezi ca dupa varsta de 1 an toate vaccinurile pot fi facute in manuta si sunt mai usor de suportat decat cele in piciorus (doar ca multi medici se feresc pt ca le cere lor mai multa atentie).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

off-topic:

Lui G medicul pediatru i-a facut toate vaccinurile in brat; la primul avea 2 luni.

azi, orele 13 - pentru pretioasa Emma

de M (7) si G (2)

Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Nu stiu cum mai e acum la scoala, pe vremea mea insa veneau asistentele cand se faceau vaccinurile si ne vaccinau pe toti. Sau ma rog, in functie de ce aveau ele inscris in fisa medicala. Se mai procedeaza la fel? Ca nu-mi amintesc sa ne fi intrebat vreodata, pe noi sau pe parinti daca suntem de acord.

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, PARTY 3 ANISORI , www.flickr.com/photos/madau/sets/72157606362146432/" target="_blank">de la 2 la 3 ani
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

margele si alte zorzonele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

interesant subiect! eu nu i-am facut ROR-ul. din motive pe care nu le discut. aceiasi problema mi-am pus-o si eu: daca nu mi-l primesc la gradinita? intentionez sa-l dau pe la 3 ani. acum are un an si 8 luni. sincer nu stiu cum o sa fac. dupa ce ca e greu sa ocupi un loc la gradi , acu sa mai am si un "handicap" , cum ca e nevaccinat! pe de alta parte mi se pare aberant sa iau decizia de a-l vaccina, cu toate ca nu vreau, doar dintr-un motiv pur administrativ.
si ma mai chinuie o intrebare: daca toti copiii sunt vaccinati la gradi, deci imunizati, cum pot lua boala de la al meu, nevaccinatu???unde e imunitatea "oferita" de vaccin?
am o mare dilema.........
si daca totusi "trebuie" sa i-l fac, se poate face si mai tarziu?

"mai avem nevoie si de iarba......"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Ce cunosc eu:
- schema de vaccinare nu e obligatorie, e recomandabila! Cititi cu atentie, nicaieri nu mai apare cuvantul obligatoriu pe-acolo, dar nici nu se face mare tam-tam pe tema asta din motive evidente.
- fisa de vaccinare care se cere la inscrierea la cresa, gradinita, scoala are mai mult rol informativ acolo, sa se cunoasca starea de sanatate a copilului si sa se poata continua schemele de vaccinare incepute (in cazul scolii).
- in nici un caz un copil nevaccinat nu va fi discriminat in colectivitate, dar in caz de epidemii i se va recomanda sa stea acasa, din cate am inteles de la gradinita.
- cunosc caz de copil care a intrerupt schema de vaccinare dupa reactii urata la vaccinul de 6 luni si care e integrat bine merci in colectivitate.
- iarasi cunosc 2 cazuri in cercul nostru de rude & prieteni cu urmari foarte urate ale vaccinurilor efectuate. Cam multe intr-un cerc asa de mic, nu credeti??

Personal, si eu am un ghimpe mare in inima cu vaccinurile, totusi li le-am facut copiilor pe cele de la stat. Bine ca macar au inlocuit VPO cu VPI pana la urma!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tapusele spune:

Multumesc pentru implicare!
Intr-adevar, ma gandesc si eu ca din moment ce exista posibilitate de a refuza vaccinul, cu scrisoare de refuz, pare logic sa te admita si in colectivitati. Ca daca ar fi chiar asa obligatorii, nici nu s-ar mai pune problema de scrisoare de refuz, iar daca nu i-ai vaccina, te-ar trimite direct la puscarie (cum se procedeaza in unele state din sua si cum am auzit ca s-a intamplat si prin europa, nu stiu unde).
Ptiu ptiu ptiu, Amalia nu a manifestat nici o reactie imediata la vaccinurile pe care i le-am pus (febra , inrosirea locului de injectie sau altele), dar ma preocupa imunitatea ei, per total, si efectele pe termen lung. De asta nici nu-i mai pun.
Referitor la unele gradinite particulare - le inteleg punctul de vedere - e normal sa-i intereseze mai mult imaginea si sa nu li se plimbe microorganisme daunatoare prin vazduh, dar cum ii afecteaza pe copii acele vaccinuri, putin ii doare. Mai ales ca majoritatea efectelor secundare (de la febra si pana la diabet sau leucemie) nu sunt cantagioase, asa ca nu e problema pt ei.

mychydutza, asta e numai una din probleme vaccinurilor - ele nu ofera protectie de 100% impotriva bolii. La 5-10% (am gasit diferite date) dintre vaccinati, el nu are nici un efect. De asta e atata valva.

madau, cred ca peste tot se proceda la fel. Atunci, probabil, din lipsa de acces la informatii, lumea nici nu-si punea problema ca vaccinurile ar putea fi periculoase. Am inteles ca si vaccinurile de la scoala pot fi refuzate. Important e copilul sa-si cunoasca drepturile.

Fetelor, va multumesc inc-o data pentru lobby si explicatii juridice. Sa cresteti sanatosi!

Mergi la inceput

Vreau sa reiau subiectul, poate, intre timp, au mai aparut parinti care au trecut prin situatia mea.
Am inscris-o pe Amalia la cresa de stat si, cand au descoprit ca nu are vaccinurile de la 1 an incoace, m-au dat pe usa afara si mi-au zis ca o primesc numai dupa ce o vaccinez. Le-am zis ca exista legi care permit refuzul vaccinurilor “obligatorii” (Legea pacientului 46/ 2003, Ordinul MS 1612/2008), am fost si la dir. de sanatate publica (careea i se subordoneaza cresele), dar fara nici un rezultat. Nici n-au vrut sa auda, mi-au zis ca ei au legile lor, legile “colectivitatilor”. Cand i-am intrebat care sunt, mi-au zis sa le caut singura.
Oare unica soutie este s-o vaccinez?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui tapusele
Oare unica soutie este s-o vaccinez?

sau poti cauta un alergolog dispus sa o "diagnostice" cu o alergie, care contraindica vaccinarea! eu asa am de gand sa fac.......mai am un an de gandire! sper sa-mi iasa!

*toata lumea sa traiasca, numai noi sa nu murim!!*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Incearca sa invoci motive religioase, tot felul de tampenii sunt admise in felul asta!Eu nu as face asta dar daca esti atat de impotriva poti incerca.
La noi la gradi sunt copii nevaccinati pe motive religioase...

Adriana si Aidan - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

"May the fleas of a thousand camels infest the crotch of the person who screws up your day and may their arms be too short to scratch...AMEN"

Mergi la inceput

m-am gandit si la varianta cu alergiiile, dar , dupa ce am facut atata tam-tam si la ei , si la sanepid, sigur isi vor da seama ca nu e in regula. mai ales ca trebuie sa gasesti acel alergolog care sa fie de acord sa faca asta (m-am gandit la mai amulte varinte "medicale" de a ocoli sistemul, dar imi trebuie un pediatru dispus la asa ceva).

ideea cu religiile nu e rea, dar mi-e atat de rusine sa fac asta, ca probabil si-ar da seama din prima ca bat campii ...nu ma pricep deloc la mintit in fata.
merci, oricum, pentru sfaturi.

Mergi la inceput