Probleme "casnice".
Salut.
Poate intrebarea/problema mea nu-si are locul aici. Totusi...
Ce se poate intreprinde pe cale legala impotriva unor vecini extrem de galagiosi care fac amenajari in casa de cand bebe avea 1 luna si nici acum nu au terminat (bebe are 7 luni si jumatate), care seara si nu numai se cearta ca la usa cortului, care incep sa lucreze cu bormasina si dupa 5 minute se razgandesc, ca dupa o ora sa reinceapa?
M-am saturat sa-mi tot trezeasca bebele, sa se tot trezeasca din somn pentru ca pe ei ii apuca trantitul usilor si altele, batutul in teava, ascultatul muzicii la maxim...
Exista o lege care sa stabileasca limitele peste care, daca trec, vecinii pot fi sanctionati? Privesc problema din aspectul asta ca pe o ultima solutie, il voi trimite pe sotul meu sa vorbeasca el cu ei, mi-e teama ca daca ma duc eu imi voi iesi din pepeni...
Multumesc,
Nicoleta.
Raspunsuri
bubutzu spune:
Draga Nicoleta,cu aceeasi problema m-am confruntat si eu anul trecut..Mihai avea cateva luni(e inutil sa-ti spun ca ei dorm mai des),il alaptam si apoi adormea(in jur de 10 dimineata);cand vecinii se apucau de daramat peretii,spart cu pikamerul,taiat tevi...trebuia sa-l tin in brate sa poata dormi(ii puneam vata in urechiuse--sa nu razi);si cu toate astea mai tresarea din cauza zgomotului;sotul s-a dus la ei sa ii roage sa faca zgomot mai putin si ei au spus ca pot inceta lucrul de la ora 13 pana la 15 atat ...
Cred ca au fost aproape 8 luni de cosmar..;
Poti sa faci reclamatie la politiesau sa te rogi sa termine mai repede treaba...a..si sa apelezi la bunul-simt al lor
de la Cristina si bb Mihai
Marina spune:
sau dc sparg un zid ceva verifica-i la autorizatie. Amenzile sunt destul de mari
marina
florina spune:
Suna la circa de care apartii. Amenzile nu sunt foarte mari cred, dar daca nu se potolesc, vor plati pana o vor face...
Evident, intai anunta-i. Si daca nu respecta orele de somn, suna la politie de fiecare data si iti vor trimite pe cineva.
Imi amintesc cu nostalgie cel putin 5 sau 6 petreceri din adolescenta care au fost curmate brusc de un telefon dat la politie de vecini deranjati. Acum ii inteleg. Fa tot ce trebuie pentru ca puiul tau sa nu devina traumatizat de zgomot!
Florina
quote:
Initial creeata de Nicoleta
Salut.
Poate intrebarea/problema mea nu-si are locul aici. Totusi...
Ce se poate intreprinde pe cale legala impotriva unor vecini extrem de galagiosi care fac amenajari in casa de cand bebe avea 1 luna si nici acum nu au terminat (bebe are 7 luni si jumatate), care seara si nu numai se cearta ca la usa cortului, care incep sa lucreze cu bormasina si dupa 5 minute se razgandesc, ca dupa o ora sa reinceapa?
M-am saturat sa-mi tot trezeasca bebele, sa se tot trezeasca din somn pentru ca pe ei ii apuca trantitul usilor si altele, batutul in teava, ascultatul muzicii la maxim...
Exista o lege care sa stabileasca limitele peste care, daca trec, vecinii pot fi sanctionati? Privesc problema din aspectul asta ca pe o ultima solutie, il voi trimite pe sotul meu sa vorbeasca el cu ei, mi-e teama ca daca ma duc eu imi voi iesi din pepeni...
Multumesc,
Nicoleta.