Fi-miu nu (mai) vrea lapte - de niciun fel

Fi-miu nu (mai) vrea lapte - de niciun fel | Autor: beshter

Link direct la acest mesaj

Dragi mamici,

Gabriel are aproape 11 luni. A fost alaptat exclusiv pana la 6 luni si alaptat in continuare pana in prezent. Spre uluiala mea - credeam ca astea sunt povesti - s-a cam intarcat singur. A inceput sa refuze sanul in timpul zilei, apoi dimineata, apoi seara. Noaptea se mai trezeste - mai ales ca ii ies dinti intr-o veselie - si se linisteste la san numai ca nu cred ca mai are ce trage din el. Oricum, eu nu i-l refuz niciodata.

Stiind ca trebuie sa manance lapte de vreun fel, am incercat cu inima stransa sa-i dau Nan. Nici pomeneala. Scuipa tot.

Intrebarea mea este: ce fac? Insist cu Nan, incerc cu altceva, il las ca stie el mai bine? Precizez ca mananca iaurt in fiecare zi si branza la doua zile.

Va foarte si tare multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Eu stiu ca e OK sa nu bea lapte daca mananca produse lactate. Ai mei au refuzat orice fel de lapte dupa intarcare (18 luni) cam vreun an, dupa care au inceput sa mai bea uneori lapte de vaca.Doctorii au spus ca e in regula daca mananca alte chestii: iaurt(si ei erau fani iaurt), branza, cereale cu lapte etc.
Poate insa ca e doar o faza si nu se intarca totusi.

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Multumesc mult, inaioana.
Ma tem sa nu-l privez de ceva esential daca nu-i dau lapte. In acelasi timp, ma gandesc si eu ca tine, ca daca-l tot pun la san noaptea, ceva lapte mai e pe-acolo.

You cannot both dance and not pay the piper.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

l-am intzarcat pe andrei la 1 an si o luna. o perioada a refuzat total laptele dulce, de orice fel. in schimb bea iaurt. acum bea lapte la greu. eu ii dau de vaca. are un an si 7 luni.

"mai avem nevoie si de iarba......"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Poti sa incerci sa pui lapte in pahar sa ii da-i sa bea cu paiul, faci un joc din asta il pui sa sufle sa faca baloane si apoi sa traga si sa inghita, cine stie poate asa il primeste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Aidan nu bea lapte decat dimineata in cereale. Asa e de pe la 13 luni cand nu am mai vrut san.Nu a vrut niciodata formula sau lapte normal.Nu mananca nici lactate decat din cand in cand cate un iaurt de fructe dar rar de tot. Eu ii dau suc de portocale fortificat cu calciu si vit D, cerealele sunt fortificate cu calciu si apa pe care o bea e fortificata cu calciu. Pana acum nu am avut vreo problema, analizele ies mereu ok.

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier

"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent.
If he is both able and willing, then whence cometh evil?
If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Ai mei nu mai vor lapte de la 1 an... deloc... De curand (la aproape 2 ani) am incercat si cu cereale, cu nesquik... nu vor nici asa... pana la urma am renuntat sa ii conving...
In schimb mananca iaurt... si le dau f. des... Dimineata, seara... si uneori dupa a 2-a sau a 3-a masa... daca mi se pare ca nu s-au saturat cu portia obisnuita de mancare...
Iar de curand auzisem un dr., la tv, care spunea ca ... calciul se absoarbe mult mai bine din iaurt decat din lapte... La fel, si pediatrul lor, spunea sa nu-mi fac probleme daca mananca alte lactate... Asa ca nu mai am nici un stres ca nu vor lapte, daca vor iaurt...

Edit: ei au baut laptele doar de la biberon... pana la 3 luni exclusiv de al mine, pana la 8 luni mixt... iar apoi doar formula... insa de la 1 an n-am mai vrut nici formula, nici lapte de vaca. De la 11 luni nu mai vroiau formula, asa ca la recomandarea pediatrului am trecut la lapte de vaca... pe care l-au baut mai bine, dar dupa o luna nici ala nu mai le-a placut.

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202008&page=10" target="_blank">Clipe de viata 2008 (ely)

Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze mai vechi, mai noi | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kokiy spune:

Eu l-am intarcat la 1 an si 8 luni ,am stricat o cutie de Nan si una de Humana pentru ca nu i-au placut gusturile,am incercat si lapte la cutie(Napolact 3.5% grasime),iar in prima saptamana mi-a baut 500ml pe zi ,apoi nici un strop ...nu am intrat in panica pentru ca manca doua iaurturi pe zi,dar la o luna i-am facut analizele de sange si au fost ok ...acum il mai pacalesc cu cereale cu lapte dimineata sau mai bea cate o gura direct din cana ...refuza branza,orezul si grisul cu lapte ...

Sfatul meu e sa-l mai lasi sa traga din san, daca nu vrei neaparat sa-l intarci ...

Si Mihaita are nevoie de voi!Bazar
Bazar pentru Sonia si Andrei
Si ingerii au nevoie de ajutor !
Iulia, mami de Claudia (12.12.01) si Razvan (08.06.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khrisu spune:

Nu-l intarca..daca noaptea trage din san inseamna ca este lapte chiar daca tie ti se pare ca-s goi..sanii produc instant. Poate lui ii este suficient cat bea noaptea din san.

KHRISU mamik de baietel si fetita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witeflower spune:

Nici baiatul meu nu a mai baut lapte dupa intarcare, decat exceptional (si asta pentru ca o vreme am tot insistat eu, dar am constatat ca nu avea rost si am renuntat).

Alte lactate mananca destul de rar si in cantitati foarte mici. Dr a zis sa nu insist daca nu-i plac sau daca se plange ca-l doare burtica, pt ca s-ar putea sa tolereze mai greu lactatele (de orice fel) - si sa incerc sa le suplinesc cu alte feluri de mancare.

Acum are 5 ani si m-am obisnuit cu gandul ca, probabil nu va bea lapte niciodata. Nu tuturor ne plac aceleasi lucruri, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mihaelka

Dragi mamici,

Gabriel are aproape 11 luni. A fost alaptat exclusiv pana la 6 luni si alaptat in continuare pana in prezent. Spre uluiala mea - credeam ca astea sunt povesti - s-a cam intarcat singur.

eu de la 12 luni i-am dat lapte de vaca si pana atunci alaptat 9 luni si lapte praf 3 luni. ma gandesc ca Gabitu tau are aproape un an, poate daca intrebi medicul sa-i poti introduce direct lapte de vaca? nu stiu, ma gandesc si eu.

tu ai suplimentat dupa 6 luni sau a baut lapte doar noaptea? pe-aici, medicii spun ca laptele e foarte important pana la 1 an, altii pana la 2-3, pareri impartite.

Mergi la inceput