Baietelul meu implineste intr0o sapt 5 luni,insa de vreo 10 zile nu mai gangureste deloc..pana acum purta niste "discutii" interminabile,si radea..dar de o vreme nu mai scoate nici un sunet..ati patit si voi asa cu piticii?Oare de la ce ar putea fi?Orice i-as spune,sau oricat as incerca sa vb la el sa ma auda nu reusesc sa il fac sa vorbeasca
..Rade,cateodata in hohote,eventual mai scoate un "ga" sec odata la cateva ore,si asta e tot..De la ce ar putea fi?Sunt cam ingrijorata,ca e varsta la care,din contra,ar trebui sa gangureasca din ce in ce mai mult si sa scoate tot felul de sunete..Astept parerile voastre.Numai bine tuturor!
De pe la 6 saptamani incep sa gangureasca, sunete guturale,pronuntate din gat ca sa ma exprim asa "ngggg" etc.apoi trec printr-o perioada , intre 4 si 6-8 luni in care ganguresc mai putin. evident, fiecare copil se manifesta diferit, la unii se observa mai acut aceasta lipsa a gangurelii, la altii trece inobservabila. In aceasta perioada ei acumuleaza , pentru ca mai apoi inspre 6 luni sa inceapa adevaratele "gangureli" adica sunete bine conturate , vocale, consoane pronuntate clar, mai apoi sunete bisilabice , total diferite de sunetele guturale de la doua luni.
Cam asta spune teoria, deci stai linistita. Evident exista variatii , fiecare copil se manifesta intr-un mod unic. unii pot sa taca total in aceatsa perioada, altii doar isi diminueaza insesizabil volumul ganguritului si trecerea la sunetele clare are loc din mers, unii la 5 luni deja pronunta bisilabe, etc.
Felicitarile mele oricum pentru atentia acordata acestui aspect si pentru spiritul de observatie 
Si la noi sa intamplat asa,stiu ca il inregistram cu telefonul si daca nu gangurea pe limba lui,nu mai mi-a duc aminte daca fix la 5 sau 6 luni;dupa care a urmat o perioada cand nu ii mai auzeam gurita;in shimb acum la 9 luni concert;stai linistita.Am o fetita de 4ani jumate,are parul lung,cand se pregateste sa o ciufuleasca se pune pe o vorba,o anunta sa se pregateasca.