Ascaris (limbricii)!

Ascaris (limbricii)! | Autor: lorellay

Link direct la acest mesaj

Diana la 4 luni are oua de ascaris lb.Asta i-a iesit la analiza de kk.
Am avut semne de intrebare ca nu mananca bine, apoi nu ia in greutate.A luat intr-o luna 250 g.Dr a zis sa facem analizele si nah...ca avem lighioane.
Nu vad nimic in scutecel.
Din ce am citit pe net...m-am ingrozit.
I-am dat DECARIS...acum intrebarea mea este: ma astept sa vad lighioane in kk?CUm stiu daca mai are sau nu pana peste 3 sapt cand repet analizele?
A mai avut cineva problema asta cu un bebe asa mic?

Sorana de Diana (10.11.2008) si Codrin (15.02.2005)
Where there's a will there's a way!

www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[ Codrin]

www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?ownerId=215017846&albumId=292622548" target="_blank">[ Diana]

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nona_denis spune:

Multa sanatate celei mici si sa scape repede.
Din cate stiu eu parazitozele, daca apar la un membru al familiei, e foarte probabil ca si ceilalti sa fie infestati. Vad ca mai ai un puisor mic de 4 ani si tocmai de la el poate sa fi luat si cea mica. Fa-i si lui testele.
Nepoata mea a avut. La ea a iesit unul. Scuze ca nu e prea dragut ce povestesc, dar asa s-a intamplat. S-a scremut, mamasa a crezut ca face caca si cand sa schimbe pampersul a vazut limbricul. Nu era iesit de tot, l-a tras ea afara. Avea cam 15 cm. Au fost la doctor, au luat tratament si a fost totul ok.
Obligatoriu tinut tratament si repetat testele sa nu se inmulteasca lighioanele astea, ca si eu ce am citit pe net, m-am ingrozit.

Mami de Denisache

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Tratamentul pt " lighioane " e obligatoriu sa-l faca toti membrii familiei. Altfel, o tii intr-o imbolnavire continua.
Si iar tratamente... Astea afecteaza f tare ficatul.

Sanatate

lisaelisa

mami de ingeras dragalas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

La cat timp dupa ce i-am administrat decaris ar trebii sa elimine lighioanele?
Tratament am facut toi...inclusiv bunicii

www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?ownerId=215017846&albumId=292622548" target="_blank">[ Diana]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mmmaria spune:

Pentru ascaridioza nu trebuie sa ia tratament toti membrii familiei, asta e doar in cazurile de oxiuri si giardia. Cel putin mie asa mi-au spus medici si farmacisti.
Da, daca ai un copilas mai marisor, de acolo cred ca vine problema. Asa ca multa atentie la el, daca spre exemplu umbla cu mainile prin nisip la locul de joaca...
Poti sa vezi "lighioanele" sau nu, cel mai sigur vei vedea la analize (insa trebuie repetate totusi de mai mult ori, ca sa fii sigura).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

Asa cred si eu ca a adus Codrin de la gradi...
Dr a zis sa facem toti tratament...Am luat toti pastilutze..acu n-o fi foc...Mai rau la mine ca alaptez...Da am trecut peste asta..am luat vineri seara..si deja maine e o sapt , nici o reactie la Diana, nici la Codrin.M-am linistit cu asta...
Da vad ca nu s-a intalnit nimeni cu lighioane dinastea la bebe asa mic
Si dr de fam si neonato cu care am vb..au zis ca nu s-au confruntat cu asa ceva la bebe asa mic, sa mai citeasca sa imi mai spuna amanunte...
E posibil sa fi iesit oua de ascaris si sa nu fie?Sa se confunde cu altceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nona_denis spune:

Nu cred ca e posibil sa se confunde cu altceva ( nu-s de meserie, asa ca doar banuiesc).
Proba de cc sa nu se fi incurcat cu a altui copil, ca suntem doar in Romania.

Mami de Denisache

Mergi la inceput