Asistata sau nu de sot la nastere???????

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns melinav spune:

Sotul meu nu m-a asistat la nastere, bine, la Elias nici nu il lasau in spital, daramite in sala de nasteri. Nu cred insa nici ca ar fi avut atata curaj sa ma vada chinuindu-ma, el nu suporta sa vada nici un ac de seringa!
As fi avut insa nevoie de o strangere de mana in momentele acelea grele! Prietena mea cea mai buna s-a oferit sa stea langa mine, mi-ar fi fost de un real ajutor, insa cei din spital nici nu au vrut sa auda de asa ceva!

Melina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu spune:

Cind am ramas pt prima data insarcinata, de la inceput i-am spus sotului meu ca altfel nu nasc daca el nu sta cu mine la nastere. El nici nu a pus problema sa nu stea. Cind a venit momentul, am stat 3 zile in spital impreuna ca sa ma dilat, lucru care nu s-a intimplat. Atunci cind am stabilit cezariana, nici nu se punea problema sa fie cu mine. Dar, cind a adus-o pe Melany din sala de nastere si i-a dat-o in brate era fericit(asta mi-a povestit el). Urmatoarele 9 zile cit am sta in spital a stat efectiv cu mine.Asa am invatat impreuna sa schimba un scutec, cum sa ne comportam cu bebe. In prima noapte cind a ramas cu noi si am incercat sa o alaptez si tot plingea el nu si-a pierdut firea si a cerut laptele praf si i-a dat sa minince.
Acuma asteptam al doilea bebe si la fel i-am spus ca trebuie sa stea cu mine, si el ma aproba. Vom vedea.
Delia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinkav spune:

Eu imi doresc ca sotul meu sa ma asiste la nastere, si vrea si el. Dr sper sa nu fie vreo problema cu cei de la spital(pe ultima suta de metri, cum se intampla de obicei). Voi naste la Municipal si pare ca ai voie cu sotul pe acolo.
Ma gandesc ca-mi va fi rusine, dar totusi el e sotul meu, ma va intelege.

alinkav

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_dof spune:

buna mamicilor in devenire sau deja cu state vechi in meseria asta
eu mai am doua luni pana nasc, o sa nasc la municipal prin cezariana.
Si eu si sotul meu ne-am dori sa fim impreuna la nastere, dar nu stiu cum sa-i spun d-nei doctor (badea Georgeta) acest lucru, pentru ca nu stiu daca e permis si daca lor ca doctori le si convine prezenta sotului in sala de nastere.
daca unele dintre voi stiti amanunte despre acest lucru , la municipal, va rog mult sa-mi spuneti, pentru ca nu vreau sa indraznesc sa-i cer asta si dansa sa-mi spuna ca nu e voie.
multam fain si va astept cu raspunsuri. ancuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tango spune:

Eu am nascut cu 40 de zile in urma si, desi nu eram de acord sa stea sotul cu mine in final am cazut la pace si a asistat . A fost minunat!!! Si acum povesteste cu emotie despre tot ce s-a intamplat...si este atat de atasat de fetita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns radu_tud spune:

Dragi prieteni,

Ma adresez celor care isi fac probleme sau nu vor sa fie asistate la nastere.
Am citit parerile voastre si ceva ma nelinisteste si in acelasi timp imi ridica o suma de intrebari ciudate:
- copiii aceia nu i-ati facut cu aceleasi persoane care vor sa va asiste?
- nu ati ajuns la acel grad de intimitate astfel ca sotzii vostrii sa faca parte din intimitatea voastra?
- parca undeva se spunea "si la bine si la greu..."?

Asistarea de catre sotz la nastere implica o pregatire speciala in care omului i se explica clar care e rolul si locul lui acolo.
Daca o facetzi la nimereala, tot la nimereala vor fi si efectele.
In fatza mesei pe care se naste e doar locul ginecologului. Nu cred ca vreun sotz ar fi curios sa vada acea priveliste. Oricum, nu e treaba lui ce se intimpla acolo in fatza. Poate sta undeva in lateral si sa vada copilul nascut (nu neaparat cum iese).

Eu chiar am filmat nasterea copilului nostru si e atit de decenta ca poate sa o vada oricine.
Nu cred ca a fost vreun moment in care sa fiu mai fericit.
Nici un sotz nu ar avea vreun motiv sa i se taie picioarele. Barbatzii rezista la multe chestii oribile. Vaicareala lor e doar o piesa de teatru ieftin. Ginditzi-va ca unii au fost in razboaie, ca la majoritatea locurilor de munca taie si spinzura (la figurat) asa ca nu au motive sa faca pe sensibilii.

Experientza nasterii pe mine m-a schimbat si cu certitudine in bine.
Ma simt mult mai apropiat de sotzia mea si mult mai responsabil fatza de copilul nostru. Viatza are alta culoare.

Abia astept sa creasca si sa vada si el cum s-a nascut.
Eu unul as fi fost super fericit sa fi vazut momentul nasterii mele. Din pacate, ai mei parintzi au foarte putzine poze cu mine mic.
Mi se pare lipsa de respect tu sa bei cu prietenii si sa faci chefuri ca ti se naste copilul, cind habar nu ai, ca mascul, ce implica asta. Una e sa vezi prin filme si cu totul altceva e sa traiesti acele momente. Diferentza calitativa e semnificativa. Ce urmeaza dupa aceea e cu totul altfel, alte valori, alte atitudini, cu totul alte sentimente.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lumy spune:

Frumos ai scris RADU!

Si sotul meu a asistat la nastere si cu toate ca eu imi faceam probleme pentru el ca nu va suporta vreau sa-ti spun ca m-am inselat amarnic!
A fost foarte curajos chiar a reusit sa-mi dea din curajul lui , sa ma imbarbateze ! E nemaipomenit sa stii ca jumatatea ta e linga tine , sa stii ca amindoi traiti momentele acelea unice!
SINT CLIPE DE NEUITAT!

http://community.webshots.com/user/luminitafeodorov

Lumy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babee spune:

Eu i-am zis ca-l tarai dupa mine, ca-mi e frica.Nu se pune vorba de fortat, dar stie ca la capitolul nastere e dificil, si vrea sa ma incurajeze.Medicul ginecolog ii explica la fiecare control ce se intampla,intreaba cum ne e, ne sfatuieste..si i-a mai trecut si lui frica, ma incurajeaza.Avem noroc ca pe noi la spital ne lasa, deja mergem la cursul de gimnastica pentru mamici, si ne ajuta.
Nastere usoara si bebei sanatosi

'Fiecare dintre noi este un inger cu o singura aripa.Si nu putem zbura decat imbratisandu-ne unul pe celalalt.'
Iubi, mamica cu burtica:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_risnov spune:

Un subiect grozav!!!!!!!!!!!!!!
Eu sunt in 18 saptamani si mai am pana la nastere. Nu am discutat subiectul asta foarte serios cu sotul meu pt. ca nici nu credeam ca exista spitale in Romania unde il lasa pe sot sa asiste la nastere. Acum aflu ca se poate.
Asa ca diseara o sa atac problema!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilach spune:

Sotul meu a asistat la toate cele 3 nasteri pe care le-am avut.
Dupa fiecare a fost impresionat in alt fel...prima pentru ca a fost "primul nascut" a doua fiindca a fost "baiat" si a treia asa ca sa isi "aduca aminte"(a fost la 10 ani dupa a doua).

Adevarat ca isi lasa amprenta asupra psihicului unui barbat...

"Un sfirsit e un inceput..."

ella& laura,andrei,andra

Mergi la inceput