Mamici de octombrie-noiembrie 2003(10)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Fleur spune:

Ancuta,colegele tale sunt ca si pescarii cu povestile lor...si mi-e mi-a spus una,minunandu-se de burtica mea la 7 luni, ca ea purta la 7 luni aceeasi pereche de blugi ca si atunci cand nu era gravida.Gogomanie...dar pe mine m-a deprimat putin...da-le-n colo,noi si bb sa fim sanatosi.Si 4 statii nu-s de colo...nu mai face chestii d-astea.
Delia ai grija la mirosul de vopsea,fereste-te cat poti ca nu-ti face bine.
Hai,Laura ca esti norocoasa...numai 7kg...mie mi-e frica sa ma mai urc pe cantar,acum vreo luna pusesem 15 kg,cred ca s-au mai adunat intre timp dar le da fata jos...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theiuta spune:

Ei, uite ca au mai aparut greierasii bortosi pe forum!...Asa da.
Am fost la dr. si am stabilit sa facem cezariana (eu am 39 de saptamini) pentru ca este maricel(3,7kg), eu am 32 de ani si se pare ca este si cam capatinos...

De vreo saptamina, insa, s-a bus cu bila pe nervul meu sciatic si rezultatul este o durere foarte vie, ascutita, in fesa dreapta( pe partea pe care sta el)care uneori se lasa si pe picior.Asa stiu si eu cum se simt saracii bolnavi de sciatica.

In rest, eu m-am ingrasat cu 12 kg. (cind am ramas gravida aveam 63 kg. la 1.72 m)si asta este.

Ma gindeam asa, apropos de faptul ca unele ziceau ca la 8 luni mergeau pe carari de munte, altele ca la 7 luni purtau aceeasi pereche de blugi...Cred ca unele au o placere teribila sa minta si sa le descurajeze pe celelalte fetecare sunt gravide.Dragele mele, fiecare cu constitutia ei, cu kilogramele sale, cu particularitatile sale.

Daca la 8 luni ea mergea pe carari de munte( a spus cumva si ce unghi de inclinatie aveau acele carari, cit de abrupte erau?)inseamna ori ca minte, ori ca a fost o mare iresponsabila ca sa nu-i zic altfel.

Iar in ceea ce o priveste pe ailalta"fat-frumos", ori purta blugi mai mari cu doua nr. inca de la inceput, ori le-a atasat in tale un elastic lung cit China.Asa!Dar asta a uitat sa spuna.

Ei, ce mai ziceti?
Va pup, Theiuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Eu realizez ca nu mananc destul, dar sunt asa de ocupata ca numai pe "sarite" mai gust ceva. Iar la capitolul gatit nu prea am succes pt ca nu pot sta mult in picioare, iar sotul meu lucreaza pana seara tarziu si nu are nici el timp de gatit. Cu primul m-am ingrasat 17-18kg, dar era mama la mine toata ziua si imi baga farfuria sub nas. Mi-e cam teama sa nu fie copilul subponderal, stiu eu? Mai are ceva timp sa puna cel putin el 1kg, oricum teoretic mai am 8 sapt. Asa ca Ven, nu ma invidia, ca deja sunt putin pe ganduri.

Na chiar asa cine naiba mai incape in blugii dinaintea sarcinii. Mai stiu eu pe una care la 7 luni cica mergea la mare si purta costum din doua bucati ca nu se vedea ca-i gravida. Apoi una zicea ca la 7 luni schia, asta se poate ca stiu ca tipa e cam lovita in aripa. Dar nu pot sa-mi inchipui ca te poti bucura de asa ceva, cand toata sufli si cea mai mica chestie cere un efort destul de mare. La unele le place sa se laude, asta e concluzia, de fapt se minte pe ele insesi.

Am cumaprat si eu in sfarsit patutul si masa de schimabt, acuma ma uit dupa un dresser, si dupa aia ma consider multumita, si o sa-l pun pe sot sa dea zor la camera lui bebe.

Sunt putin ingrijorata (alta ingrijorare) ca bebe s-a intors deja cu capul in jos, la voi cand s-a intamplat evenimentul? Ma asteptam dupa spusele dr sa fie abia pe la 34-35 de sapt. Oare va veni prea repede?

Mergi la inceput

Laura,stai linistita ca la mine bb e cu capu'n jos de la sapt 30-31 iar acum la 39 nu da semne c-ar vrea sa iasa,cred ca-i e tare bine acolo inauntru....
Si mie-mi plac povestile astea cu supergravide...cine le-o crede?!Aia cu schiatul mi-a placut cel mai mult....
Theiuta,noi avem acelasi DPN dar tare mi-e teama ca mi-o iei inainte,am eu o presimtire...
Mie mi-e tare rau,am ajuns sa dorm in fund cum ziceai tu, Laura.Daca stau culcata am niste arsuri pe gat de ma omoara iar noaptea ma apuca mancarimile cel mai rau,ma consolez ca nu mai e mult.Si noaptea la tv nu-i nimic...trebuie sa-mi inchiriez niste dvd-uri caci cred ca voi mai avea multe nopti albe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theiuta spune:

Fleur, draguta mea, ce vorbeai tu de presimtiri?...ha, Ha, Ha, cum ne-o fi norocul, important este sa fim noi sanatoase.

Am uitat sa va zic ca medicul meu este de parere sa intervenim cu cezariana cind travaliul a inceput, bineinteles cit mai repede.Cica atunci este "marul copt".Nu stiu ce sa zic, dar am auzit multe fete care se programeaza la cezariana.

Fleur, scuza-ma poate ai mai scris si n-am fost eu atenta: cite kile are bebeul tau?

Theiuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai182003 spune:

Chiar ca sunt niste povesti nemuritoare ale cu gravi. Eu am incercat sapt trecuta sa-mi pun pe mine blugii de "dinainte" si nu mi-au trecut nici macar de fund!!! Eu cred ca m-am ingrasat cel mai mult, m-am urcat azi pe cantar si arata 19 kg in plus. Bine, eu eram f slaba inainte 51 kg la 170 si am auzit ca femeile mai slabe se ingrasa mai mult dar chestia asta nu-mi ridica cu nimic moralul!!! Si dupa ce i-am citit mesajul Laurei chiar ca mi-a cazut de tot. Eu parca vad ca nu o sa mai slabesc niciodata ci o sa ma ingras in continuare de vor trebui sa sparga usa ca sa ies eu din casa!!! Cred ca ma pandeste o depresie maaaaaare!

Lorelai

Mergi la inceput

Lorelei mami, se paote slabi, e drept ca mai mult cu mancare de iepuri, adica o tragi tare pe salate cel putin la o masa, apoi seara ceva usor, iar intre, multe exercitii fizice, eu am dat kg jos prima data cu bicicleta stationara. Voi nu va luati dupa cat m-am ingrasat eu, ca eu gasesc ca nu-i chiar "oabla" situatia mea, dar intr-un final sper ca bebe sa fie ok.

Fleur, am intrebat-o pe dr daca mai e vreo sansa sa se razgandeasca bebe si sa se duca cu biluta in sus. A zis ca nu prea, dar oricum mai vrea o sonograma la 36 de sapt, din cauza fibroamelor, e pericol ca bebe sa nu treaca cu capul de ele, desi Calin si-a gasit drumul spre afara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_dof spune:

dragi burtici, ce haioase sunteti toate si ne mai ridicati si noua moralul cu umorul vostru.
vad ca din ce in ce mai multe dintre noi ajung intr-un fel sau altul la cezariana, unele de varsta (cum sunt eu) , altele ca nu li se intoarce bebelu ( nici mie nu mi s-a intors). Denisuca mea sta cu capul permanent in ficat si tot impinge in sus de parca ar vrea sa ajunga in gat. eu de vreo luna am o durere care s-a accentuat destul de mult, in partea stanga, JOS DE TOT, daca intelegeti ce vreau sa zic. Prima oara am crezut ca am un cos sau ceva de genul asta, dar e in interior si pare ca o durere de oase. nu e deloc prea placuta. eu sunt in sapt. 35 si pana acum am luat 15 kg, si mai am o luna si un pic. am citit undeva ca mamicile care alapteaza, dau mai usor kilogramele in plus, jos, decat cele care nu alapteaza. dar asta e, ce-o fi o fi, noi si bebicii sa fim sanatosi.
daca tot am vorbit de cezariene, am putea sa aflam cele mai proaspete preturi de la cine a nascut recent? cine stie, si sa ne zica si la ce maternitati se practica acele preturi, pentru ca banuiesc ca sunt preturi diferite si fata de o nastere normala, si intre maternitati.
. va pupam si va asteptam pe forum. NU A MAI NASCUT NIMENI?

Mergi la inceput

Buna mamicile!
Am venit de la control...nimic schimbat,iar tensiunea si pulsul sunt mari dar n-au ce sa-mi faca,acum asteapta si ele sa vina bb.
Theiuta,Rose are aprox. 3 kg,nu-i un bb mare (la cat am mancat...mai mult s-a pus pe mine).
fetelor, ne descurcam noi si cu bb, si cu kg in plus...Mult a fost ,putin a ramas...
Ancuta,stiu ca am dat undeva de un subiect cu preturile practicate dar pe mine nu m-a interesat.Cred ca e undeva la "interzis barbatilor" (cel putin aici am scapat de ciubucareala).

Mergi la inceput

Ancuta, asa am crezut si eu ca cele care alapteaza slabesc mai usor, asta pana am incercat-o pe pielea mea. Sa fim seriosi, trebuie ca e vreun studiu occidental unde toate se intampla pe invers. Va spun eu ca alaptat sau nu, fara un pic de dieta si exercitii nu se slabeste decat la...minte poate, de atata oboseala. Aaaa, cred ca ideea era ca daca alaptezi cazi de epuizare si uiti sa mananci.

Da, Fleur, bebe nu e mare, dar oricum e fata si ele sunt mai micute. Nici un semn?

Ma doare si pe mine acolo "jos" de cand s-a intors, cred ca da cu biluta, mi-aduc aminte starea asta si de le prima sarcina, e nasol de tot, ca parca de taie nu alta.

Mergi la inceput