Produsul "poate contine urme de arahide"
Buna ziua.
Sunt mamica unui baietel de 2 ani si jumatate, descoperit ca fiind alergic la alune. Din cate am citit aceasta alergie are sansa mici ( 15-20%) sa dispara.
Voiam sa va intreb daca stiti produse fabricate intr-o unitate "fara alune".
Majoritatea dulciurilor, daca nu contin alune, "pot contine urme de alune". Ceea ce ne poate fi fatal.
Intrebarea este in ideea ca baiatul va creste si tentatiile vor fi din ce in ce mai mari. Si nu stiu in ce masura a prepara dulciuri in casa va ramane o solutie.
Pupici.
Si totusi exista iubire!
Raspunsuri
lisaelisa spune:
Cum se manifesta aceasta alergie? Daca ii apar doar bubite pe corp, odata cu cresterea, i se fortifica si sistemul imunitar si nu va mai avea probleme.
lisaelisa
mami de ingeras dragalas
usorlili spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui lisaelisa Cum se manifesta aceasta alergie? Daca ii apar doar bubite pe corp, odata cu cresterea, i se fortifica si sistemul imunitar si nu va mai avea probleme. lisaelisa mami de ingeras dragalas |
Aaaaa...pai nu a pus gura pe alune in viata lui. Alergiile au iesit la teste.
El este un copil extrem de alergic in general (la ou, la lapte, la catel, la alune). Primele doua alergii, teoretic, trec fara probleme mai tarziu. A treia (cea la catel) nu-i o mare tragedie. Dar alergia la alune poate sa nu treaca si in acelasi timp poate fi si foarte, foarte urata.
De exemplu noi am trait timp de doi ani intr-o alta tara. Si pentru alergia la ou medicul ne-a prescris un creion autoinjectant cu adrenalina. Traind ideea de soc anafilactic la ou, nici nu vreau sa ma gandesc ce posibile manifestari ar putea avea la alune.
Mutumesc de incurajare.
Si totusi exista iubire!
Natasa spune:
Nu stiu sa-ti spun ce produse nu au alune, dar stiu sigur ca exista pentru ca aveam o cunostinta care isi cumpara (avind aceeasi alergie). Da, din pacate sint sanse mici sa dispara si trebuie sa-l inveti sa fie foarte atent. Cunostinta mea avea o placuta ca cele ale soldatilor americani pe care scria ca este alergic la arahide si ce tratament are nevoie in caz de urgenta.
sanatate multa si rabdare in cautat produse fara urme de alune.
nma spune:
In timp va invata ca nu ii fac bine si nu va mai fi tentat. Eu am o prietena cu fetita de 5 ani alergica si eu intelege. Stie ca daca mananca un aliment interzis nu mia doarme toata noaptea asa ca nu se risca.
Domnisoara mea (1 an si 6 luni) are dermatita atopica si nu ii dau dulciuri decat ce fac eu in casa. E greu caci mai am un baietel de 5 ani junate si daca vrea un kinder il mananca pe ascuns.
Multa sanatate
Nico, mami de Andra si Alex
poze
Poze in concurs Clipe de viata 2008 www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=18" target="_blank">nm1 si nm2
usorlili spune:
Fetelor, multumesc pentru raspunsuri si incurajari.
Natasa, te rog din suflet, daca te intalnesti cu acea cunostinta a ta, poate nu uiti sa o intrebi si despre aceste produse.
Nico, din fericire el este un copil integlegator. Si ne-a ajutat mult si alergiile la lapte si la ou. Nu mananca nimic fara sa intrebe, nu fura mancare (desi este un mare gurmand). Si de regula produsele care i-ar puta face rau sunt puse sus fara ca el sa stie de ele.
Dar ma gandeam totusi ca poate exista ceva, asa cum sunt produsele fara gluten.
Si totusi exista iubire!
usorlili spune:
Si de fapt acum mi-am dt seama ca alergia baiatului este la ARAHIDE.
Ironia sortii este ca la alune nu are alergie.
Am sa schimb si tilul subiectului, pentru a nu se crea confuzii.
Desi eu le vad ca fiind tot una.
Si totusi exista iubire!