Implanon - pro sau contra?

Implanon - pro sau contra? | Autor: klavier

Link direct la acest mesaj

Teoretic sunt contra metodelor anticoncetionale cu "substrat" hormonal , nici nu am folosit asa ceva vreodata.
Practic, caut totusi cea mai sigura varianta pentru cand voi termina de alaptat cel de-al doilea copil.
Din cate am citit, acest implantat hormonal care se introduce in brat si protejeaza 5 ani este cel mai sigur, cu un index de 0,5. I se face destul de multa reclama pe aici.

Bineinteles ca in reclama se insista asupra avantajelor si nu e scris mai nimic despre efectele secundare.

V-as ruga sa imi trimiteti opiniile voastre - m-ar interesa in special experientele pozitive sau negative ale celor care au ales Implanonul. (apar dureri de cap? apare vreo senzatie de corp strain, sau infectie in brat? - foarte important, deoarece sunt pianista si asa ceva mi-ar dauna destul de mult; sunt tendinte de ingrasare? alte efecte secundare? etc etc)

Multumesc si pe curand!

Adriana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dana_ spune:

Si pe mine m-ar interesa . Mie mi-a zis doctorul ca e o metoda fff buna insa la noi in tara nu stiu daca a aparut si chiar daca este ma gandesc ca e ff scump.Nu stiu insa ce efecte secundare apar...La voi ce pret se gaseste?
Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns klavier spune:

pe aici costa in jur de 240 € si are efect 3 ani, din cate am citit. asta inseamna cam la fel de mult ca si pretul anticonceptionalelor obisnuite, cumparate lunar si inmultite cu 36.

problema mea e ca, asa ca toate preparatele hormonale, poate avea ca rezultat dureri de cap, depresii si scaderea libidoului.

nu e chiar nimeni care a folosit implanonul si a avut / n-a avut complicatii ca cele de mai sus?

Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zara spune:

uite un link care raspunde la intrebarile tale.
http://www.fpwa-health.org.au/Implanon.htm
(nu stiu de ce nu reactioneaza ca o adresa cind il trec aici, insa incearca sa o copiezi tu adresa de site si poate merge asa).
z.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zara spune:

ba a mers.scuze...
z.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns klavier spune:

mersi pt link, l-am citit si am citit si altele pe germana, din Austria si Germania.

totusi, nu e chiar nici o membra a forumului care se il fi folosit personal??!!

Adriana

Mergi la inceput