Suzeta
Raspunsuri - Pagina 3
Porumbita spune:
ah, merci pt timpul acordat sa raspunzi la mesaj 
scaunele sunt normale si din fericire nu are crize dese de colici (si sper nici sa nu mai aiba - acum are 6 saptamani si cam stau asa cu pumnii stransi sa treaca de 3 luni cand am inteles ca se cam termina si cu colicii )
khrisu spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Porumbita ah, merci pt timpul acordat sa raspunzi la mesaj ![]() scaunele sunt normale si din fericire nu are crize dese de colici (si sper nici sa nu mai aiba - acum are 6 saptamani si cam stau asa cu pumnii stransi sa treaca de 3 luni cand am inteles ca se cam termina si cu colicii ) |
Mai eu ma gandesc ca nici nu are colici, (cica doar 1 din 5 copii fac colici) ..o fi doar un plans de descarcare al sugarului (se intampla seara)... plansul de colici e cumplit..eu n-am crezut ca mi se poate intampla..isi strange pumnii, se incordeaza fantastic si face extensie a spatelui(eu era sa o scap din brate de cateva ori) si plange de se sufoca chiar si ore la rand..a fost un cosmar. Nici nu se punea problema s-o las din brate (cred ca si murea de plans). S-a mai linistit cu infacol (desi nu doream sa-i dau nici un sirop, am cedat pana la urma)..ciudat era ca noaptea dormea tun si fara sa se trezeasca la papa..dormim amandoua in pat. Nu stiu ce sa zic.. eu am aplicat AP-ul dar uite ca nu am scapat de colici. In wrap a stat pana sa inceapa colicii in pozitia aia de alaptat doar ca ii scoteam un pic capul ca sa nu stea la intuneric (mie mi le-a aduc cineva din belgia..wrapul e din material ca de tricou mai gros iar cel de sling e o panza de bumbac mai groasa). In sling a stat de cateva ori dar tot asa pana sa inceapa colicii. In perioada colicilor nu a stat deloc nici in sling nici in wrap... Acum o mai tin in wrap, slingul nu-l mai folosesc deocamdata pt ca mi se pare cam greu de folosit..poate la vara vom iesi prin oras.
Totusi eu te sfatuiesc sa nu-i dai din biberon deloc..intra pe site-ul medela si vezi acolo cum arata canitele alea si poate improvizezi ceva dintr-un capac de biberon... E riscant..o sa se intarce si o sa-ti para rau. Si nici chestia cu tetina pentru nou nascuti nu tine..e vorba ca suptul la san este total diferit, alta tehnica....mai dificila cica...la inceput trage in gol ca dupa aceea sa-i vina jet puternic..pe cand din bibe ii vine lapte constant si din prima...e altceva. Eu iti spun din experienta...baiatului i-am dat din biberon avent tetina nr 0. Nici la 6 luni nu i-am dat din tetina pt varsta mai mare..tot din tetina 0 papa dar treptat s-a intarcat si mi s-a rupt sufletul, plus ca e mult mai dificil sa prepari formula in toiul noptii. Eu am vazut diferentele pe pielea mea...traiul cu fata e mult mai usor.
Chestia cu productia (ceaiuri, galactogil, pompa)... la fel iti zic din experienta proprie..e stress de pomana..daca bebe sta mai putin la san plange dupa?? Adica vezi tu ca el nu se satura dupa ce sta mai putin?? E posibil doar sa ti se para tie! Sanul produce cand e stimulat atunci pe loc...daca nu se satura muta-l la celalat. Eu pe la o luna nu produceam cat ii trebuia ei pentru ca avea ea puseu de crestere si voia brusc mult mai mult. Am mutat-o de la un san la altul pana adormea de oboseala cred.. A durat treaba asta vreo saptamana..eram numai cu ea la san dar am trecut cu bine si culmea ca a si luat in greutate. In perioada aia in timp ce o alaptam nici nu mai simteam furnicaturi in celalalt san..parca imi secasera sanii cu totul, erau fleasca si de atunci am revenit la marimea de dinainte la sutien. Am fost si ffff stresata (depusem cerere de divort al meu sot ma insela sub nas) dar nu m-am lasat si nu i-am dat completare. Si nici ceai nu beam nici galactogil si nici cu pompa nu trageam pentru ca nu aveam timp. refuzam sa imi bat capu ca n-o sa am lapte..pur si simplu nu aveam voie.
Fa-ti niste rezerve acuma si baga la congelator..in caz ca nu ajunge ce lasi proaspat se trece pe "rezerva de stat" din congelator.
Asa arata
www.babylonia.be/product.php?main_id=29&sub_id=33&lang=NL" target="_blank">http://www.babylonia.be/product.php?main_id=29&sub_id=33&lang=NL
KHRISU mamik de baietel si fetita
Porumbita spune:
care e site-ul mendela? ca nu reusesc sa gasesc canita aia ...
colici cred ca sunt pt ca se incovoaie, strange, plange cu sanu in gura, bate aerul, etc...
da, dc il iau de la san plange super tare dc nu a terminat de mancat... la unele mase de noapte (se scoala de 2-3 ori) se mai satura cu un san, ziua de cele mai multe ori, mai ales dupa amiaza, trebuie sa alternez sanii ca sa se sature..
khrisu spune:
| citat din mesajul lui Porumbita care e site-ul mendela? ca nu reusesc sa gasesc canita aia ... colici cred ca sunt pt ca se incovoaie, strange, plange cu sanu in gura, bate aerul, etc... da, dc il iau de la san plange super tare dc nu a terminat de mancat... la unele mase de noapte (se scoala de 2-3 ori) se mai satura cu un san, ziua de cele mai multe ori, mai ales dupa amiaza, trebuie sa alternez sanii ca sa se sature.. |
canita aia de la medela nu o mai gasesc..dar e banala..seamana cu un capac de biberon..in schimb am gasit o canita la fel pt nou nascuti
www.babygerecht.de/product_info.php/info/p1054_DOIDY-CUP---Der-babygerechte-Trinklernbecher.html" target="_blank">http://www.babygerecht.de/product_info.php/info/p1054_DOIDY-CUP---Der-babygerechte-Trinklernbecher.html
si aici biberonul ala tip lingurita
http://reclama/detalii.php?cod=ME08
posibil sa nu mearga ca e reclama
khrisu spune:
www.medelabreastfeedingus.com/products/breastfeeding-devices/84/softfeeder" target="_blank">http://www.medelabreastfeedingus.com/products/breastfeeding-devices/84/softfeeder uite aici lingurita de la medela..sper sa mearga
khrisu spune:
| citat din mesajul lui Porumbita merci pt toate info ![]() |
Cu placere porumbita.. sa auzim numai de bine!! Cum sunteti??
marimar spune:
Porumbita, felicitari pt bebe !
Despre suzeta poti sa-ti spun sa nu-ti fie teama.
Sfatul unei moase foarte experimentate este ca, pt nou nascuti suzeta poate sa fie " life-saving". Bebelusii simt nevoia sa suga mereu dar nu pot sta la sin 24 ore pe zi. Se linistesc sugind, asa ca unui bebe nou nascut poti sa i-o dai cind vrea.
De pe la 6 saptamini i-o poti da mai rar, Incearca sa vezi daca intr-adevar are nevoie de suzeta si nu de altceva.
Intre 3 si 6 luni multi bebelusi nu au nevoie si nu vor suzeta tot timpul.
Dupa 6 luni ofera-i suzeta doar cind e in patut pt ca o foloseste doar pt comfort ( ca pe o paturica sau un ursulet).
-------
mamica fericita de M(2000), M-R( 2004) si MV (2008)
si iremediabil indragostita de Noua Zeelanda
..........
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !
Porumbita spune:
pai acum (ieri, azi) tot plange dar nu pare sa fie din cauza burtii;
e mancat/schimbat/odihnit si bazaieeee.... in sling nu sta, culcat langa mine sau pe mine nu ii place...
se calmeaza doar dc il tin pe umar sau in brate la verticala... doar ca evident obosesc sa il tin dor asa si cum schimb poztia cum o ia de la capat
nu pot sa imi explic...
burtica il mai supara, mai plange in somn si se linisteste dc il mangai pe burta... dar eructeaza bine si scote si gaze... de regurgitat continua sa regurgiteze... dar nu pare afectat...
noaptea doarme prima parte in jur d e4 ore apoi se trezeste din 2 in 2 ore sau chiar mai repede... ziua la fel are uneori momente cand doarme 3-4 ore (mai ales dupa ce vine de afara dc nu ii scot complet haina cosmonaut si e mai racoare in camera...
insa a inceput sa isi suga (nu mereu) pumnu...sau un deget...
plus ca uneori cand e pe pct sa adoarma scoate asa un zgomot de parca ar suge...
mai trag de timp cu suzeta aia desi sotu ma bate la cap sa ii dam ...
khrisu spune:
Cum stai cu lactatia?? Pune-l la san sa te suzeteasca pe tine in loc sa tragi cu pompa
. Intr-adevar bebeii au un supt non-nutritiv...dar daca ai trecut de faza colicilor eu zic sa nu te mai legi la cap cu suzete. Baiatul meu de 2 ani si 2 luni si acu sta cu suzeta...dar nu am ce face... si e un stress in plus: tot timpul tre sa am grija sa nu uit suzetele cand plecam la plimbare...sa le am sterilizate si mai multe la schimb. Noaptea e baiul cel mai are..le scapa prin asternut si prin somn cand o doreste incepe urletul...sarim ca arsi si cautam suzetele ca altfel e beleaua mare 
. Din motivul asta nu i-am dat fetii suzeta... numai ca de ceva vreme o zmulge din gura baiatului si vrea sa si-o bage ei in gura ![]()
ori frate-su are crize de generozitate si i-o ofera
Din calculele mele ar trebui ca bebele tau sa aibe vreo 8 saptamani. E marisor... Ai mei de pe la vreo 6 saptamani au vrut sa-i tin pe umar in pozitie verticala...sa exploreze ei lumea asta
. Fii-mea face scandal monstru cand o inclin..chiar daca e rupta de somn sau foame, ea tot pe umar doreste. In ultimul timp suge la san dar o tin mai spre verticala, intr-o pozitie de parca ar atarna
..si mergand prin casa...altfel incepe sa tipe de nerabdare...se plictiseste. Eu cred ca asta e..nu plange decat de plictiseala...doreste sa vada lumea cu explicatiile de rigoare.
.