Adio biberon

Adio biberon | Autor: Roxana Claudia

Link direct la acest mesaj

Baietelul meu cel mare are 2 ani si jumatate. Este un mofturici in ceea ce priveste mancarea si zic merci ori de cate ori papa. De 2 zile i-am scos biberonul...gandind ca e prea mare si uitandu-ma in jur la copiii cunoscutilor..Intarziasem oricum momentul doar pentru ca laptele era singurul aliment pe care-l consuma in cantitate mai mare si cu placere. Insa de cand i l-am scos nu mai bea deloc. Refuza cu vehementa cana sau doar gusta lapticul.
Si ca sa justific incercarea mea de a-l desprinde de bibe am sa va spun ca rar copilul meu doarme cap coada noaptea si asta pt ca se trezte si bea cateodata si 3-4 bibe pe noapte. Stiu si eu de riscurile cariilor cu biberon dar mai ales nu mai pot de oboseala. Cel mic, care are 1 an doarme dus de seara pana dimi fara treziri! Iar cel mare striga dupa lapte toata noaptea!

Sa revin la biberon? Ce e de facut?

Roxana mami de Robert (18 feb 2008) si Catalin (5 iunie 2006)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

Parerea mea este ca daca ai renuntat la el sa nu te mai intorci.Biberonul la voi este ca intarcatul.Odata ce ai zis ca nu i-l mai dai nu ar trebui sa te intorci.O sa fie greu si daca refuza sa bea lapte din canita poate in cateva zile il vor interesa si alte alimente din moment ce nu se mai poate "ascunde in spatele" biberonului.

Asta este pareea mea insa tu sti ce este mai bine pentru puiul tau,caci tu il cunosti cel mai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Roxana, din canuta cu pai ai incercat sa-i dai? Stii, sunt unele cu paiul gata atasat, unul moale si care mie mi se pare ca fac o trecere f buna de la biberon la cana normala.
Iti trebuie rabdare, asta e. Va uita de bibe in cele din urma...

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana Claudia spune:

Naty - merci de intervenitie: da, am incercat toate tipurile de cani si magic-cup-uri, paie si alte minuni. Nimic nu-l incanta. E necajit rau cu bibele dar ce sa-i fac? Si eu mie ce sa-mi fac? Ca m-a doborat oboseala..si am 2 deci nu-mi permit stari de moleseala..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Roxana,

Baietelul nu doarme si bea lapte noaptea fiindca, la varsta lui, ar trebui sa manance mancare solida de 2 ori pe zi, in timpul zilei.

In privinta biberonului, daca ai incercat variantele canitelor cu pai si el tot nu vrea sa bea lapte, ma gandesc ca face asta din cauza ca ceea ce vede la bebe de 1 an, vrea si el. Adica, bebe are biberon, atunci si el vrea biberon.

Am vazut situatia asta la niste cunostinte. Copilul cel mare a baut lapte din biberon pana la 5 ani.

lisaelisa

mami de ingeras dragalas

Mergi la inceput

Lisa - baiatul are 5 mese pe zi : 3 principale si 2 secundare. Asa ca nu se pune problema ca nu papa deloc. Insa nu cantitatea la care ma astept , intr-adevar ..Dar n-am crescut un copil numai pe lapte..Insa era un aport de care nu stiu daca trebuia sa ma lipsesc..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Baiatul meu cel mare a baut cu biberonul pana la 4 ani si jumatate cand a considerat singur ca nu mai e cazul. Baiatul meu cel mic are 3 ani si bea inca cu biberonul si nu vrea inca sa renunte la el. E vorba doar de lapte, restul bea din cana, sticla fara probleme.

Eu nu am gasit inca o canuta sau alt dispozitiv din care sa poti bea stand in pat, pe spate. Laptele de seara il bea inainte de baie, deci se spala pe dinti (asa ca nu e problema de carii si nici la cel mare nu s-a facut vre-una) dar cel de dimineata il bea inainte de a se trezi, in somn. Daca ii scot biberonul il loc de 700 ml lapte pe zi ar bea maxim 200 (seara, pt dimineata dupa ce se trezeste pleaca la gradinita si nu stiu cat mananca acolo).

Cand eram copil, am baut lapte cu biberonul pana cand am mers la scoala . Parintii mei au zis ca sunt deja mare si gata iar eu i-am amenintat ca nu mai pun gura pe lapte si...m-am tinut de cuvant. Pana in zilele noastre nu am mai gustat picatura de lapte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Citat:
citat din mesajul lui anya

Baiatul meu cel mare a baut cu biberonul pana la 4 ani si jumatate cand a considerat singur ca nu mai e cazul. Baiatul meu cel mic are 3 ani si bea inca cu biberonul si nu vrea inca sa renunte la el. E vorba doar de lapte, restul bea din cana, sticla fara probleme.

Eu nu am gasit inca o canuta sau alt dispozitiv din care sa poti bea stand in pat, pe spate. Laptele de seara il bea inainte de baie, deci se spala pe dinti (asa ca nu e problema de carii si nici la cel mare nu s-a facut vre-una) dar cel de dimineata il bea inainte de a se trezi, in somn. Daca ii scot biberonul il loc de 700 ml lapte pe zi ar bea maxim 200 (seara, pt dimineata dupa ce se trezeste pleaca la gradinita si nu stiu cat mananca acolo).

Cand eram copil, am baut lapte cu biberonul pana cand am mers la scoala . Parintii mei au zis ca sunt deja mare si gata iar eu i-am amenintat ca nu mai pun gura pe lapte si...m-am tinut de cuvant. Pana in zilele noastre nu am mai gustat picatura de lapte.

Anya are dreptate. Lasa-i biberonul daca baietelul nu vrea sa bea lapte din altceva.

Totusi, nu inteleg de ce un copil de 2,6 ani bea 2-3 bibe pe noapte !
Este un chin pt voi toti.
Parerea mea este ca, daca el mananca putin la o masa, da-i sa manance mai des. Astfel, noaptea va fi doar pt somn.

lisaelisa

mami de ingeras dragalas

Mergi la inceput

Seara mananca bine?
Baiatul meu cel mic are 3 ani si 5 luni si seara pe la 8 mananca ori o felie de paine cu ceva + castravete/rosie, ori supa si ceva de felul doi, sau (mai rar) 3 cremwursti cu salata dupa care pe la 9-9.30 bea biberonul de 350 lapte. Pana acum vre-o 2 luni ii puneam si 1-2 masuri de cereale in laptele de seara. Pana dimineata nu se mai trezeste (sau nu ma mai trezeste pe mine). Are langa pat o sticluta de apa cu dop special din care mai ia cate o dusca daca ii e sete.

Mergi la inceput

Anya - piciul e tare lancav si am avut o perioada lunga in care il rugam cu cerul si pamantul sa pape si..nimic. Acum incerc sa il las pe el sa-mi ceara si cateodata nu-mi cere seara...Intr-adevar poate chiar i-o fi foame seara. O sa incerc sa-l ademenesc cu orice seara, ca poate-poate...

Mergi la inceput

Eu am folosit laptisor de matca (1/2 fiola/zi) - evident la sfatul medicului- si a inceput sa aiba pofta (nu debordeaza, dar s-a vazut diferenta). Cand era intr-o perioada "neagra" l-am mai pacalit cu desenele animate si ii mai bagam cateva imbucaturi.

In plus, te-as sfatui sa-i faci un coproparazitologic. S-ar putea sa aiba viermisori.

Mergi la inceput