Suzeta - o mare problema

Suzeta - o mare problema | Autor: Zina

Link direct la acest mesaj

Dragi parinti,

Baietelul meu are 2 ani 4 luni, ii place suzeta, mai ales cand vine seara, incepe si intreaba de ea. Pana adoarme e cu ea in gura si cu inca o suzeta in mana pe care o tot "freaca" acolo.
Din cauza suzetei am observat ca dintisorii cei doi de sus au iesit putin in fata, si tot incercam sa-l dezvatam...dar nimic.
Ieri, Rares si-a aruncat amandoua "dudurile", cum le spune el, in gaura de la amplificatorul dvd-ului (are obiceiul de-a arunca acolo tot felul de jucarioare). Cand am vazut, m-am gandit ca este o ocazie de-ai spune ca "gata dudu, nu mai e dudu, l-ai aruncat singur acolo, de-acum nu o sa mai ai dudu". Toate bune pana a venit seara, cand mama mea l-a dus in camera la culcare, eu am scos din apart dudurile. Rares intre timp a venit la mine din camera sa ma intrebe unde e dudu. I-am dat acelasi raspuns "nu mai este, gata". Nu a spus nimic si s-a dus in camera inapoi cuminte. Dar nu dupa mult timp ma striga mama sa-i duc dudu ca plange dupa el. La-m luat in brate si l-am dus in bucatarie sa-i arat dudu. El cand l-a vazut, in loc sa se bucure (cum credeam) a inceput sa strige "nu vreau dudu" si de-aici tot asa am dus-o numai intr-un plans si nu-l puteam potoli. Nu mai vroia nimic, plangea incontinuu si arunca cu dudu pe jos. Intr-un final, cu mare greu, a acceptat din nou dudul si de-abia pe la ora 12 noaptea a adormit (el care la ora asta dormea deja de vreo ora si ceva). Intrebarea este: de ce a avut reactia asta cand a vazut iarasi dudu? Ca doar plangea ca-l vrea inapoi. Ma-m gandit ca poate l-a vazut dintr-o data in bucatarie, el care credea ca e in boxa.
Poate ma ajutati cu sfaturi, cum sa mai procedez cu acest "dudu".
Multumesc

Zina si Rares (26.10.2006)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alimaxi spune:

Buna.
Imi permit sa-ti spun ca ai gresit....
Nu trebuia sub nici o forma sa i-l dai inapoi pe "dudu".....mai ales ca ai prins momentul...

Asa ne-am luptat si noi cu 2 "nuni"...exact...unu in gurita altul in mana....iar daca noaptea il pierdea si nu-l mai gasea se trezea....astfel...nopti nedormite, de care oricum eram satula!.Iar apoi ma gandeam din ce in ce mai mult ca, din cauza slabiciunii mele o sa aiba mai tarziu, poate toata viata, dinti urati!Atunci am zis GATA! Tot cam asa...pe la 2 ani si ceva...

Daca chiar vrei sa scapi de "dudu", poti! Doar de tine depinde! E foarte greu, intradevar...te inarmezi cu rabdare si nervi de fier!
La noi a durat cred vre-o trei nopti in care plangeam alaturi de el si vreo 3 zile nelinistite....apoi gata! Avem dinti perfecti si ne odihnim noaptea! Cu totii!

Se zice, ca, cel mai bine e, in momentul in care te-ai hotarat, sa le arunci, sa nu le mai ai in casa....ca sa nu cedezi!
Iti doresc bafta si nu uita, depinde de tine!
Consecventa si rabdare multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Merci Alina, ai dreptate! Of, doamne, imi dau seama ca eu am gresit, poate nu mai trebuia sa i-l dau, dar m-am speriat de reactia lui (asa sunt eu panicoasa) si mi-am spus sa fac orice numai sa nu mai planga el.
Ce-o sa ma fac in continuare nu stiu...
Peste cat timp ar trebui sa mai incerc dezvatarea de dudu? Sa astept alt moment cand el singur il arunca? Sau sa fac eu ceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alimaxi spune:

Aici sincer nu stiu ce sa zic....daca e bine sa mai astepti sau sa incerci acum! Depinde cat de bine stai cu nervi si cat de tare iti doresti sa scapi de "dudu"!

Dar, mai ales ca zici ca dintisoriide sus au iesit putin inafara, cred ca e cazul sa iei masuri.Acum!

Si chiar daca plange gandeste-te ca o faci spre binele lui si mai tarziu poate o sa-ti multumeasca. Nu e doar problema ca se deformeaza dantura, apar si cariile si o serie intreaga de alte probleme.

Intre paranteze...cunosc un tanar domn, o fi avand vreo 35 de ani acum....care are dintii iesiti inafara...si e total caraghios! S-a ras tot timpul de el pe tema asta...incepand de la gradinita, pana in ziua de azi.Imi spunea sora lui, ca e din cauza suzetei, pe care o avea in gura si pe la 4 ani!

Acuma tu deczi singura, nu vreau sa te sperii...stiu ca e crud sa-ti lasi copilul sa planga si sa vezi ca "sufera"...dar cateodata, chiar trebuie, crede-ma...asta e unul din cazuri!

Eu iti doresc inca odata succes! Si sper sa faci cum e mai bine pentru micut!
Sanatate multa si sper peste o saptamana sa scri aici "AM SCAPAT!"
iti tin pumnii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Cred ca stiu ce s-a intamplat.
Cand a terminat cu suzeta, baiatul meu a plans cand si cand in primele zile, in prima mai mult. La inceput il intrebam: o vrei inapoi? Eu o lasasem la vedere. Si-mi zicea: Nu, am renuntat, dar mi-e dor de ea!
Cred ca si al tau era pregatit, trebuia sa-l sustii probabil dar sa-l intelegi ca ii e greu. Deci, cred ca e pregatit. Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_lanyy spune:

buna dau si eu un sfat daca vrei sa il iei de bun bine daca nu nici o suparare,ai baietelul mare si cred ca intelege multe acum,ii spui o poveste cu copii care nu au nici macar o jucarie daramite o suzeta si il rogi sa faca un gest frumos sa doneze suzeta lui unui copilas care nu are,binenteles unul imaginar,iei suzeta si o ascunzi,si spui ca a primit-o acel copilas,si il lauzi pentru fapta lui cea buna si poate si o mica rasplatadesi al meu e mic a inteles acest lucru,si cand vede un bebe arata cu degetul la gurita si aplauda ca si el a dat ceva la un bebe...sau o alta povesta cum ca a venit cineva si a furat-o,ca el e baietel mare si nu trebuie sa mai aiba suzeta si de asta au furat-o piticii zanele ce crezi ca ii plac mai mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_lanyy spune:

si chestia cu a inceput sa planga ca nu vrea dudu,poate e din cauza ca l-ai pacalit ca nu mai e si apoi a aparut din senin,cred ca s-a simtit un pic prostit....cred

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexas spune:

Multa bataie de cap ne da noua "dudele " astea si baietelul meu e pur si simplu dependent de ele cand mancam o lingura de papa si baga "duda" pana ii dau si fetita(gemeni) daca o iau face scandal cand ne culcam trebuie sa avem una in gurita si in fiecare mana cate una si tot le schimba chiar si prin somn ,intr-o zi cand iam culcat de amiaz fetita adoarme repede fata de el, o ora jumate a tot schimbat pe ele pana ma disperat si nu sa culcat la-m luat ca sa poata sa doarma fetita , avem doar un an si doua luni si mie groaza pe mai tarziu ca o sa fie greu sa ne despartim de ele , fetita ea nu are treaba
mami de miruna si andrei
si multa bafta si rabdare

Mergi la inceput