Recoltarea urinei la sugari

Recoltarea urinei la sugari | Autor: mmiihhaa

Link direct la acest mesaj

Cum se recolteaza urina la sugari?Am cumparat punguta speciala dar nu stiu cum se foloseste.In ce pozitie se pune?Ma poate ajuta cineva?Poate manca inain te de recoltare?Analiza e pt a vedea daca are inf urinara.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

Baietel sau fetita?
Mie mi se pare destul de greu.I-am recoltat candva lui COdrin cand era bebe..da intr-o eprubeta.Eram in spital cu el si de-aia mi-au dat.Am stat cu el "despachetat"...pana l-am prins facand pisu..si repede pac..eprubeta.
Dar daca tii copilul desfasat si e putin mai rece in camera cred ca face repede din cauza ca ii e frig.

Sorana de Diana (10.11.2008) si Codrin (15.02.2005)
Where there's a will there's a way!

www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[ Codrin]

www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?ownerId=215017846&albumId=292622548" target="_blank">[ Diana]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Depinde de caz: baietel sau fetita. Stiu ca sunt in farmacie saculeti speciali in functie de sex, dar sunt si universali. In fine, pt. fetita .... dezlipesti adezivul ala de pe marginea saculetului (are deja forma pasaricii ) si lipesti apoi saculetul la fetita si astepti sa faca pipi ... e intr-adevar destul de greu sa nimeresti momentul. Si, aici cel putin, duci exact saculetul ala la analize, fara sa mai transferi in alt recipient.

La mine s-a intamplat o faza haioasa ... asteptam sa faca pipi, cu saculetul la locul lui siiii ... a iesit pe partea cealalta, adica caca .

_
SoareIubireLacrimiVeselieInocentaArmonie ... adica centrul universului nostru
participam la concurs 2008 in fotografii www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=0" target="_blank">ab1 si ab2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Seeioana spune:

Ambele variante descrise de mamicile de aici sunt valabile.
Dar din experienta iti spun ca pe oricare ai alege-o trebuie sa ai grija cum manipulezi recipientele - paharul sau punga - fiindca se contamineaza usor si o iei de la capat cu recoltarea.

Si inca ceva, daca alegi punguta - la baietel e mai simplu - poti sa-i pui scutecul inapoi, dar verifica din cand in cand fiindca e posibil ca putina urina recoltata in punga sa dea pe-afara la cum misca bebe din picioare.

succes si sper sa nu aibe infectie urinara!
Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biancaiordan spune:

ooofff, ce greu mi s-a parut si mie! cu punguta aia speciala, cu tot cu adeziv...ne-am chinuit o gramada.Poate la beietei e mai usor, ca vine pe "furtunel", dar la fetite e semi-imposibil: in primul rand ca punguta aia poate fi lipita fie spre fata, fie spre spate, bebe poate sa stea culcat sau in picioare...si mai de fiecare data facea PE LANGA punga....asta dupa ce o tineam cate 15-20 de minute dezbracata de ingheta copilul :(
Sfaturile mele : cumpara mai multe pungi, e posibil sa strici cateva inainte sa te prinzi care este locul si pozitia exacta in care trebuie lipita.
Pregateste din timp un recipient de plastic de urina - din alea pentru adulti.
Bebe trebuie spalat cu apa si sapun inainte si trebuie sters cu ceva steril.
Nu trebuie sa atingi cu mana nici marginea pungutei si nici a recipientului de plastic, se contamineaza ff usor
Dupa ce ai reusit sa colectezi in punguta, transfera continutul in recipientul de plastic si pune capacul cu grija, sa nu contaminezi
Pregateste-te pentru cateva "rateuri", daca e fetita...
Succes!
Bianca, mami de Maya
Blogul meu http://organicka.ecosapiens.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brazuca25 spune:

Nu stiu cum e la baietei dar la fetite am experienta cu recoltatul.
Iti trebuie pungute de urina (mai multe ar fi mai bine ca poate nu reusesti din prima), recipient pentru urina, seringa de unica folosinta.
Inainte de a aplica punguta, se spala putzica cu o bucatica de vata/tifon steril umezite cu apa si sapun, apoi se sterge tot cu tifon steril fara sa se atinga cu mana. Se aplica punguta si eventual se mai lipeste cu niste leucoplast ca sa nu alunece in zona burticii, se aseaza in pampers punguta ca pipi sa curga in punga si nu in jos. Se poate pune pampersul si imbraca copilul, sau nu il pui si stai sa astepti sa faca pipi. Depinde si cat de mare e copilul, ca nu are prea multa rabdare sa stea intins si dezbracat cand e ca a mea (1 an si 7 luni).
Dupa ce s-a colectat pipi in punguta, se desface seringa, se trage pipi din punguta cu seringa, dar nu se inteapa punga, se ia din partea de unde a intrat si pipi, si umple recipientul pentru urina si gata.

In niciun caz nu se atinge cu degetele sau cu altceva nesteril in cazul in care se face urocultura.

mamik de Denisa Maria (20.07.2007)

A child is not a vase to be filled, but a fire to be lit

www.tickerclub.com/cache/42ee662a1f.png" target="_blank"> AMR putin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amie spune:

e bine sa ai mai multe pungi, cum ati spus si voi.
ar trebui igienizat inainte de a lipi punguta. punguta trebuie dusa cat de repede la laborator, si tinuta la rece, pt ca la caldura camerei se inmultesc imediat microbii si ii iese la analiza infectie, cand de fapt nu exista.
e destul de complicat, dar e important sa o facem bine pt ca altfel vor lua antibiotice degeaba :((

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

S-o credeti voi ca la baieti e mai usor! Am spalat copilul - cica ar fi trebuit si decalotat si spalat dar asta ar fi insemnat urlete sa ne stie tot blocul - am pus punguta, pampersul si....pampersul se uda dar punguta tot cu doua fire de pp era. Am repetat manevra - degeaba. Am luat un borcanel mic, l-am sterilizat cu solutie, m-am dus cu tanarul in baie, am dat drumul la apa in chiuveta si l-am lasat sa mazgaleasca oglinda. Cand a inceput sa faca - eu tusti cu borcanelul la prindere. Am transferat apoi urina in recipientul dat de ei si gata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khrisu spune:

Mie mi s-a spus de la laborator ca nu prea e corect sa colectezi urina cu punguta pentru urocultura...pentru ca nu ies bine analizele. Proba se poate infecta cu microbi de pe piele si se poate sa-ti iasa infectie urinara daca nu are...eu am patit-o..am recoltat intr-o zi o proba cu punguta si una am reusit sa prind jetul direct in borcanel fara primul si ultimul jet asa ca la carte. Am impartit probele in 2 si le-am dus la 2 laboratoare diferite. Proba care era culeasa cu punguta a iesit infectie urinara iar cealalta recoltata corect direct in recipient steril a iesit buna ..sterila. Aveti grija cum recoltati probele ca se pricopseste piciul cu un tratament cu antibiotice gratuit. daca doresti sa-i faci doar un sumar urina e ok pungulita dar pentru urocultura nu e corect.

inteleg ca e foarte greu sa prinzi momentul..eu de aia am ales cu al doilea copil sa practicam Eliminattion Comunication si face bebita la olita de la 3 luni..acum mi-e f simplu sa recoltez probe de urina si scaun. Cu baietelul m-am chinuit si 3 zile sa-i recoltez cate o proba amarata de urina.

KHRISU mamik de baietel si fetita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelamatei spune:

Cu aceeasi probl ne-am confruntat si noi cand avea Matei 1 an. Mi-aduc aminte ca am pus pe gura recipientului de recoltat urina leucoplast antialergic (i l-am pus in forma de cruce) am lasat loc pt. putulica si i l-am prins de piele tot cu o banda de leucoplast. Nu i-am pus pampers ci l-am tinut in brate pana a dat rezultat.La metoda asta am recurs dupa ce in prealabil le epuizasem pe toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns creem spune:

Uff....urmeaza sa-i recoltez si eu maine dimineata...am cumparat deja 4 pungute, sper sa reusesc. Se pare ca e dificil!!

Ecaterina o mamica fericita de MARIA SOFIA (7.11.2007) cu (26.05.2008)

Poze Maria Sofia

Mergi la inceput