perioada de contributie intre 2 nasteri
Am nascut in decembrie 2003, sint in CIC si m-ar interesa sa stiu daca tb. neaparat sa am 10 luni de contributie pina la urmatorul copil, pentru ca sintem pusi pe fapte mari....si repede vrem sa mai facem un copilas.
Raspunsuri
marius spune:
Nu asa se pune problema. Am sa raspund altfel. Trebuie sa fii asigurata pe un interval de minimum 10 luni din ultimele 12 anterioare momentului nasterii copilului. Perioada de ingrijire in care esti este considerata perioada asigurata. Cu alte cuvinte daca ramai insarcinata si nasti pana la expirarea concediului pt actualul copil totul e Ok, vei beneficia in continuare pt al doilea.
Marius (www.desprecopii.com)
alina_farkas spune:
quote:
Originally posted by marius
Nu asa se pune problema. Am sa raspund altfel. Trebuie sa fii asigurata pe un interval de minimum 10 luni din ultimele 12 anterioare momentului nasterii copilului. Perioada de ingrijire in care esti este considerata perioada asigurata. Cu alte cuvinte daca ramai insarcinata si nasti pana la expirarea concediului pt actualul copil totul e Ok, vei beneficia in continuare pt al doilea.
Iti multumesc Marius, am inteles.
ErikaM spune:
Si pe mine ma intereseaza foarte tare acest subiect ! Ar mai fi insa ceva : daca intre timp mi se termina concediul si incep serviciul, cit timp (minim) ar trebui sa lucrez ca sa beneficiez de inca un concediu pentru al doilea copil ? Ma gindesc ca banii pe care ii primesc acum vor scadea pe masura ce trece timpul si oricum, din cauza inflatiei vor ajunge un vax.Cit timp sa lucrez sa mi se recalculeze aceasta suma pe care o primesc acum ?
Multumesc si pentru raspunsurile de pina acum, cu simpatie, .
marius spune:
Calculatia nu este conditionata de un loc de munca in care sa se lucreze efetiv ci de asigurarea in sine. Perioada de ingrijire a copilului este considerata perioada asigurata iar suma asigurata este data de insasi valoarea indemnizatiei primite. Similar si pentru maternitate. Daca se lucreaza dupa concediu exista probabilitatea matematica sa se castige mai bine din salariul obtinut decat din indemnizatia primita dar e doar o probabilitate. Deci nu este conditionata obtinerea indemnizatiei pt al doilea sau urmatorul copil de prestarea unei munci intr-un anumit interval de timp.