Valoarea banilor-pentru copii

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

Am revenit
Donia, Roxanaz, mQQm multumesc de idei.
Deci cum a mea a facut 5 in ianuarie, cred ca e timpul sa incep o discutie cu ea, imi place aia cu bugetul si cum sa impartim banii, cred ca o sa o folosesc.
Roxana deci ii dai sa puna la pusculita, aha, de maine trec la treaba, iau o pusculita si gata, si-asa i-am spus ultima oara cand vroia nu stiu ce masina de-a lu'barbie ca nu avem bani acuma de cheltuit pe asa ceva, dar daca punem cate 1, 2 euro deoparte poate o are de iepuras.
La scoala la fata mea ei se duc cu sandwich-urile la pachet si sucul, efectiv acuma nu vad la ce ar folosi sa-i dau bani de buzunar, dar cred totusi ca la 7 ani o sa incep.
Nu am idee deocamdata cum sa-i explic efectiv ce inseamna "valoarea unui produs" dar intuitia imi spune sa o iau babeste cu:atat costa munca celor care l-au facut, materialul, etc, si de acolo mai departe vad eu.

eu si 3 banditi: ilse, sven si thor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

Vreau sa va impartasesc din experienta ultimelor zile.

Fac cu Ilse in fiecare zi o jumatate de ora de "piata" imi amenajez o casa de marcat, si facem pe rand eu pe casiera, ea pe casiera.
Mai intai punem preturi, am hartie de etichete, si facem cu pixul preturi la jucarii, la paste, la mere, la cartile ei de povesti si la tricouri.
Pe urma calculam, calcule d-astea super simple cu 1 euro, 2 euro, 5 euro, n-am trecut la maruntis, ca de exemplu 1 euro=100 de centi ca deja mi se pare greu si vreau sa o "prind" deocamdata in joc.

Cert este ca primul pas e facut, stie ca un tricou costa mai mult decat merele.
Mai urmeaza,

eu si 3 banditi: ilse, sven si thor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciarli spune:

Buna fetelor,

E foarte tare subiectul. Desi noi suntem mult prea mici acum.
Dar, ca sa va amuzati o sa va povestesc de fetita unei prietene. Prietena nu e foarte avuta, insa a investit serios in educatia copiilor, gradinite, scoli bune, etc. Din pacate la scoala unde sunt copiii ei exista (foarte urat de altfel) un fel de discrminare pe clase sociale, poate ca mai stiti si voi cate ceva. Cert e ca ea ii da fetitei cam 2 lei la scoala sa-si ia un pufulet, o apa. Intr-o zi, aia mica se duce la scoala cu umbrela (pe care i-o cumparase maica-sa in week-end dupa multa cicaleala). Cand se duce prietena mea dupa fie-sa la scoala. Copila, era, dar umbrela, ba. Si copila, cam stresata. "Unde e mama umbrela?" "Pai,... i-am dat-o lu cutare sa se joace un pic cu ea?" "Pai de-aia ti-am luat umbrela, sa o dai? "Pai.." Si se duce prietena la cutare: "Te rog, da-i fie-mi umbrela inapoi".."Doamna, pai am inchiriat-o pentru 10 minute, mai am cinci" "Cum adica, ai inchiriat-o ??!!!" "pai pe un leu-10 minute".

Pofitm, educatie, la copil de clasa I!! Pana acasa, prietena mea, s-a tot intrebat ce si cum are de facut cu bisnismana de fie-sa. A intrebat-o "pentru ce iti trebuie mama bani, de inchiriezi umbrela? Nu iti ajung banii pe care ti-i dau?" "pai nu, ca mi-ar mai trebui pentru..."

Sper ca v-a amuzat, ca pe mine m-a amuzat tare

www.kodakgallery.com/I.jsp?c=125dtbzf.4phg5fl3&x=0&y=kdca89" target="_blank">Leia&Maia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fania spune:

In spiritul celor povestite de ciarli o sa va istorisesc o intamplare recenta din care concluziile se trag singure:
Fi-miu este in clasa a 2-a si in fiecare an inainte de 1-8 Martie se munceste de zor pentru confectionarea martisoarelor si a felicitarilor pe care mai apoi noi parintii le achizitionam in cadrul "Targului MArtisor" la un pret infim pentru munca pe care ei o depun 1leu/exponat. Sigur este o suma modica dar ideea este ca ei sa inteleaga ca ceva creeat de manutele lor are valoare.
Numai ca iata viata ne demonstreaza a cata oara ca doar cu munca nu faci fata......
O fetita din clasa a 3 a a cumparat de la ei martisoare (erau intr-adevar cele mai frumoase) ca apoi sa le expuna sub un biletel: Martisoare de vanzare 1,5 lei/buc.
Un profit frumusel, fara munca !
Concluzia copiilor ?!: "Dar nu e corect ceea ce a facut ea"
Cum le explicam unor copii ca este totusi o modalitate de a face bani?
Corect sau nu?

[poze]

Mergi la inceput