Codex Alimentarius-anti suplimenti si vitamine
Ati auzit de Codex Alimentarius care, se pare, urmeaza a fi aplicat de la sfarsitul lui 2009? Eu pana acu vreo 5 minute nu. Am ramas socata citind cateva linkuri primite prin mail.
http://www.ecomagazin.ro/codex-alimentarius/
http://www.petitieonline.ro/petitie/petitie_impotriva_codex_alimentarius_care_urmeaza_a_fi_adoptat_in_decembrie_2009-p61682048.html
Imi vine greu de crezut ca cineva va putea interzice vitaminele si celelalte suplimente alimentare si produsele folosite in terapiile naturiste IN TOATA LUMEA! Intr-adevar, multe produse din acete categorii nu au efect, sunt puse pe piata doar pentru a castiga bani din naivitatea oamenilor. Dar actiunea benefica a multora este dovedita stiintific.
Voi ce parere aveti? O fi un hoax? Sau chiar se vrea acest lucru? Daca da, credeti ca va reusi oricare organizatie sau institutie 'mare'sa impuna acest lucru?
Raspunsuri
speed spune:
eu nu tin minte cind am luat ultima data vreo "vitaminuta" sau "remediu naturist" din supermarket sau chiar din farmacie asa incit nu vad cum m-ar afecta codex-ul :) respectiv (si chiar m-ar bucura o asemenea initiativa).
evident,exista carente de vitamine dar pentru asta e de ajuns sa te prezinti la doctor si sa-ti fie prescrise vitaminele in cantitatile de care ai nevoie (daca ai nevoie). auto indoparea cu vitamine si ierburi mi se pare periculoasa.
in plus, recunosc ca n-am reusit sa termin tot articolul link-uit dar mi-a sarit in ochi numele lui Mathias Rath, dirz oponent al sugeratei legislatii, care declara ca sida se trateaza cu vitamine si a omorit un baietel de 9 ani (dupa ce i-a lamurit pe parintii acestuia sa stopeze chemoterapia pentru cancer si sa-i administreze tratament cu vitamine...).
miki68 spune:
A mai fost un subiect pe tema asta nu de mult care a sfarsit la "groapa de gunoi"
cristina d.
www.flickr.com/photos/9558016@N05/?saved=1" target="_blank">Motaneii mei
oocristina spune:
Si eu am citit zilele acestea, si despre acest Codex Alimentarius: http://mdzr.blogspot.com/2008/05/codex-alimentarius.html
Din cite observ, acceptam cu supunere toate cite ni se impun.
"Ce va aduce Noul Cod:
- suplimentele alimentare nu se vor mai comercializa nici in scop preventiv nici terapeutic
- vor fi necesare retete pentru toate medicamentele peste o doza extrem de mica
- usturioul sau menta , alaturi de alte produse comune, vor fi considerate droguri de categoria a 3-a care pot fi comercializate doar de catre marile corporatii farmaceutice
- toate suplimentele alimentare ce vor aparea vor fi interzise pana ce nu vor trece anumite teste prevazute in noul cod
- produsele modificate genetic vor fi comercializate fara avertizarea consumatorilor niciun fel de eticheta nefiind necesara
"
Ce as mai putea comenta pe linga?
gabi_j spune:
Ah... din cauza asta nu am gasit nimic cand am dat cautare...? oops ![]()
Mie mi se pare ciudata chestia asta, pentru ca am observat ca in ultima perioada spitale de medicina clasica au inceput sa adopte metode de tratement si diagnosticare naturiste: acupunctura, scanarea irisului, analiza texturii unghiilor si a firului de par.
Eu iau vitamine, si alte suplimente (ulei de peste), cand am insomnii beau tinctura de levantica (face minuni), dar in situatii serioase e periculos sa apelezi doar la medicina naturista.
Ar fi bine ca tonul subiectului sa ramana unul decent.Chiar nu e nevoie sa ne certam si noi intre noi. Sunt curioasa de cum v-ar afecta o asemenea lege, si care ar fi atitudinea voastra daca s-ar adopta.
marius spune:
S-a mai deschis un topic similar zilele trecute.
Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa