sa fortez bebelusul sa manance sau nu???

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinusha06 spune:

iti pot spune ca am trecut exact prin aceleasi chinuri ca si tine,exista chiar un topic creat de mine in care eram la fel de disperata ca nu vroia sa pape,am urmat la fel ca si tine sfaturile medicilor ,am facut investigatii,am schimabta laptele,nika nu dadea rezulatat,imi amintesc cu groaza ca imi puneam ceasul sa sune la 3 ore sa ii dau sa pape in somn chiar daca nu era deloc ok dar din dorinta de a compensa lipsa laptelui baut in timpul zilei incercam noaptea si rezulatatul era acelasi maxim60-70ml,iar seara nu reuseam sa ii dau decat 50 ml si pe biberon puneam o soseta colorata sa numai vada alb,iar de cand incepuse sa prinda in manuta diverse obiecte ,aveam langa perna in pat o stiva de prostioare,crema,cutiute mici,siret,suport suzeta,capacul biberonului ei si ea se uita le ele mai tragea o gurita apoi il arunca ii dadeam alt obiect si tot asa pana termina cei 50ml ,si asa ma tot chinuiam eu cu ea,aveam caiet in care notam cat manca apoi faceam totalul,eram cu moralul la pamant ,ei si afla ca asa m-am chinuit si cu diversificarea pe care am inceput-o la 4 luni am crezut ca va fi mai bine ,din contra era la fel,la lapte a renunta definitiv pe la 1 si jumatate am incercat sa ii compensez cu iaurt zilnic si alte produse similare,dar de la varsta de 2 ani a inceput sa pape,de cand am inceput sa o conditionez.
aaa nu ti-am spus ca la un an avea 8100 si acum la 3 ani are 12 .asa ca nu poti face mare lucru decat sa fii f calma chiar de este imposibil,si sa o determini sa pape cu tot felul de pacalelei,eu ii puneam faina de orez (cereale )si o mai ajutau acelea,activeaza-ti pm sa mai vb .

http://www.dropshots.com/florance82#date/2008-07-01/11:57:12
Flori mami de Bianca (29.05.2006)si acum de Madalina (04.03.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelamaria spune:

Fetita mea acum are 1 an si 3 luni, dar pana pe la 1 an a fost chin cu mancarea. Am alaptat-o la cerere si totusi n-a luat corespunzator in greutate decat in prima luna (ce ciudat, o chestie care se pare ca e comuna piticilor cu probleme la mancare!).
Ce a functionat pana la urma? Nu stiu sigur...Am fost la mare in vacanta cand avea 9 luni, am schimbat mediul, poate ca m-am relaxat eu cat de cat...A inceput sa pape. Nu mult, dar fiind si cu mai multi oameni in jur (mama si sora) aveam ajutor cand cedam, ma incurajau sau o prelua vreuna dintre ele. Sau pur si simplu imi era jena sa ma exteriorizez.
Din ce-am citit la bebelusi nu prea se pune diagnostic de anorexie, dar sunt ferm convinsa ca e o stransa legatura intre ce simte mama si bebe. Nu sunt povesti!
Eu cred ca te-ar ajuta mult sa ai pe cineva langa tine care sa te incurajeze, sa te ajute, sa simti ca nu esti singura. Si cred ca te-ar ajuta mult sa vorbesti si cu un psiholog, in sensul ca ti-ai mai varsa naduful si poate te-ai mai linisti. Asa poate ar prelua si copilul starea ta. Dureaza, dar cred ca ar functiona. Exista psihologi care sustin ca copilul „preia” sentimentele mamei si le „materializeaza” sub forma unor diverse boli sau manifestari. Nu stiu cat crezi tu in teoria asta, dar...Eu cred ca ceva-ceva tot e adevarat...Eu am avut o nastere traumatizanta si 9 luni de sarcina in stres (desi sarcina a fost f. usoara!)...Undeva, in sufletul meu simt ca lucrurile astea au legatura cu comportamentul fetei mele. Si in continuare observ ca in perioadele cand sunt linistita, multumita de mine, impacata cu viata mea, fata e mult mai cooperanta, papa si doarme mult mai bine.
Cred ca faptul ca a baut laptic (cat de putin) fara sa planga e un bun inceput. Las-o pe ea sa decida cat si cum. Stiu ca poate parea un sfat iresponsabil, dar cred ca ii faci si iti faci mult mai mult rau fortand-o. Incearca si altfel o perioada. Chiar daca nu va lua corespunzator in greutate. Fata mea s-a nascut cu 2.500 kg. Am adus-o acasa cu 2.350. Acum are cam 8.400 kg. Dar e sanatoasa si vioaie. Si se dezvolta normal.
De la o alta mamica cu un pui „fotomodel” am aflat ca exista si ceva care se cheama Polycal (se pune in lapte sau mancare si creste f. mult nivelul caloric). Se foloseste pt prematuri, ca sa ia in greutate. Eventual intreaba un medic, pentru ca se da doar sub supraveghere medicala.
Putere si rabdare multa iti doresc!
Si...ai incredere in copilul tau!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kikineata spune:

Imi aduc aminte perfect d egramajele naucitor de mici de care vb.
Am trecut prin toate starile si am incercat de toate. Hai sa-ti zic cauzele care au fost la noi si ce ne-a ajutat.

1. cel mai important e sa fii relaxata. Stiu e greu. Dar zici ok tata papa 20-50 ml. F bine, sa nu te astepti la mai mult si sa-ti impui o relaxare. Asa cum tu simti ca ti s estrange stomacul d esuparare ca nu papa asa simte bebe si nu mai vrea mancare. Noi am ajuns si la Capraru cu treaba asta.

2. Te-as intreba ce biberon folosesti. E f important.

3. Cauzele nemancatului: infectie urinara (ai facut o urocultura si e OK?), a facut in cerul gurii o bubitza care a fost arsa pe viu cu nitrat de ag ca era o bubita "vie", a avut sinechie vulvara (labiile lipite) ce ucea la infectii urinare repetate, dadeam prea des d emancare. Tb sa astept 4-5 ore sa i s efaca foame. O alta cauza giardia (aici poate ai facut analiza antigen giardia sau macar coproparazitologic).

Mai viu, mai cuget si zic.

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=13" target="_blank"> GARGARITA IN CONCURS ki 1 si ki 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kikineata spune:

am uitat esentialul. N-o FORTZA sub nici un chip. Ba da se poate dezvolta o anorexie. Pune-ti in minte ideea ca tu ovei ajuta sa fie bine si asa va fi. Dc analizele sunt OK totul va merge bine, crede-ma.

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=13" target="_blank"> GARGARITA IN CONCURS ki 1 si ki 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellis spune:

Draga mea,
revin si zic si eu sa te linistesti si tu...bea un ceiut calmant, pune muzica, canta-i copilului; stiu ca masa e un chin, dar incearca sa ignori asta macar o zi-doua; cu iesitul afara, iesi cu ea in brate, in sling, marsupiu...ca poate nu ii place in landou ca nu vede ea nimic, poate nu se simte sigura!
- nu o mai trezi noaptea, seara, adoarme-o si a-i sa pape imediat dupa, apoi dimineata dupa 6, las-o sa doarma, mititica.
- imi vine sa zic sa schimbi 'laptele' asta de il dai acum...nestle(alete) ai incercat?
- sa mai zic si ca imi pare des sa incerci la 3 ore? ma refer strict la faptul ca poate trecand mai mult timp sa pape mai bine...dar se pare ca nici la voi nu merge...
- incearca sa ii dai cu lingurita..sau canita.
Iti tin pumnii!

Ellis,mami de ALESSIA MARIA (20.11.2007)

ALESSIA IN TARA MINUNILOR
MAMI IN BUCATARIE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns energy79 spune:

inca o data va multumesc .
nu am putut intra mai devreme deloc ca sunt mereu cucea mica in brate.din cauza ca nu mananca (nu o mai fortez),ii e foame si e f agitata,nu doarme deloc aproape,e f mataita si seara adoarme fff greu.asa ca nici vorba sa am timp de internet.
sa va raspund.
analizele sunt ok,deci nu se mai pune problema medicala.ori e psihic..ori nu stiu.
am inceput sa nu o mai fortez,mananca f putin..20-max 30 si uneori nu vrea deloc.ieri totalul a fost de 240ml.ingrozitor de putin avand in vedere ca de 3 ori i-am dat adormita,seara si noaptea.numai ca la noi nu prea tine faza asta ca se trezeste.in timpul zilei,mai nou nu adoarme deloc si daca o face pt 10-15 min e atat de usor somnul incat se trezeste imediat.
legat de biberoane,folosesc Nuk cu tetine de silicon.noaptea,ca sa nu o trezesc cand e intinsa in pat folosesc niste biberoane de la chicco care sunt in forma de L si ii dau f usor.credeti ca are importanta??
legat de relaxarea mea..e greu desi incerc.ma straduiesc dar este atat de greu ca nu am deloc ajutor,sotul pleaca dimineata la 7 si vine seara la 19.00.sunt zi si noapte cu ea,nu stiu daca adunate se strang 3-4 ore de somn pe noapte.si pe un fond de oboseala accentuata,cu stresul asta in minte ca nu mananca,e greu sa nu imi pese daca papa doar 20-30ml...in ritmul asta nu numai ca nu va lua in greutate dar va scadea chiar...
ziceti ca nu e bine sa hranim bebeii in somn.oricum nu prea e cazul nostru ca am zis ca nu prea se poate,dar sunt curioasa de ce.nu stiam ca nu e bine...
ma mai sfatuiti sa o las mai multe ore,sa i se faca foame.daca o las 4-5 ore si nici dupa astea nu mananca,si daca nu ii dau nici noaptea,pai la sfarsitul zilei strangem maxim 4 mese...are doar 3 luni,mi se pare f putin..
Eu nu o trezesc,asa cum ma sfatuiti sa nu o fac,eu incerc sa ii dau in somn si ea se trezeste uneori.eu nu trezesc copilul ca oricum si daca as treze-o,tot degeaba ar fi,ca nu vrea...uneori noaptea ii mai schimb pampersul cand e f ud,dar o fac repede de tot,nu se trezeste.acum in ultimele zile ,nici nu am mai schimbat-o noaptea,la cat de putin manaca ,era ca si uscat..
joi dupa amiaza merg iar la medic.o sa discutam iar problema asta.va tin la curesnt..

totusi,eu nu stiu teoretic de ce nu e bine sa o fortez cu mancarea.simt ca nu e bine,nu imi place sa o fac sa plamga,vad ca deja a dezvoltat o mini fobie fata de bineron..dar teoretic nu stiu care pot fi consecintele.
poate cineva sa imi spuna??
nu am cautat prea mult pe internet sa citesc deoarece nu am timp deloc din pacate..cu greu prind 10 min sa fac un dus!!
va pup si va urez noapte buna!
ma ajutati enorm ca sunteti alaturi de mine,nu ma asteptam sa fie atatea mamici in situatia voastra!!

aaaa,inca o intrebare pt mamicile care au trecut prin asta:copiii vostri luau in greutate daca mancau asa putin?nu se deshidratau??

http://i19.tinypic.com/87kqdcg.jpg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Pai ti-ai dat singura raspunsul, bebeii fortati sa manance dezvolta aversiuni fata de mancare si apoi apare cercul vicios... TU trebuie sa faci primul pas inapoi, sa te infranezi, sa ramai calma (stiu ca e greu!!), pentru ca incet incet sa-si revina si ea, tu trebuie sa dezamorsezi situatia, fiindca daca o fortezi in continuare ea isi va accentua aversiunea... Lasa-i timp, ai incredere ca va manca exact atat cat ii trebuie. Inca nu a ajuns la punctul critic in care sa fie deshidratata, nu? Nu te mai panica!

Participam si noi la concursul www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202008&page=17" target="_blank">Clipe de viata 2008 - mis1 si mis2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Energy,
e tare dificila stuatia ta si pare ca te invarti in cerc. Ai intreat ce am face noi. Iti spun ce as face eu. Cred ca fetita ta a dezvoltat adversiune fata de mancare din cauza ca a fost fortata. Nu as forta copilul sa manance sub nici o forma. Daca vrei sa iti manance pe termen lung trebuie sa faci din masa o experienta placuta. Fetita ta se streseaza si plange de cum vede babetica. As merge la doctor si as cere sa-i puna o sonda naso-gastrica. E un tubulet mic care se baga prin nas pana in stomac, se lipeste pe obraz. Se pune in general la bebelusii prematuri care nu stiu sa suga. As hrani copilul cu biberonul cat ar vrea, fara stres, fara sa fortez o picatura in plus fata de ce vrea si apoi as baga restul laptelui in sonda. In felul asta daca este vorba de o anorexie nervoasa din cauza ca a fost fortata, as putea spera sa se amelioreze situatia in cateva saptamani daca stresul dispare si poate copilul va incepe sa manance din sticla suficient ca sa nu mai fie nevoie de sonda. Asta as face eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Octavia75 spune:

Energy,

Am o buna prietena care a patit aproape acelasi lucru cu fetita ei. De la 2 luni jumate nu mai papa mai mult de 60 ml de lapte la o masa. Si tot asa agitata si nelinistita de parca ziceai ca o hraneste cu Red Bull. Dr. i-a prescris eternul Romergan. Ea inca de pe atunci a fost nevoita sa inceapa diversificarea. Si papa fetita mere rase cu biscuiti si banane si supica strecurata de zarzavat su apoi pireuri de n-avea treaba. A, parca imi amintesc ca a primit si ceva vitamine pentru pofta de mancare, dupa care a inceput sa pape mai mult lapte.
Multa putere si rabdare!

Octavia75 mami de Vesna, minune mica (16.10.2008)
Craciunitza lu mama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daria_vladih spune:

Buna din nou :)
Ma intrebai cum a decurs prima noastra iesire de a intors-o pe dos pe bebe mic. Am mers in vizita la bunicii sotului meu...unde am dat peste intreg familionul...toata lumea vroia sa o vada , sa o ia in brate, sa o pupe pe micuta si nu stiam cum sa mai fac sa le explic ca asta evitasem cu atata grija pana atunci...ca nu e ok. Bebe a fost f agitata si plangacioasa pe tot parcursul vizitei, desi era linistita in general...mi-a parut tare rau ca am scos-o atunci. De atunci mi-a mancat din ce in ce mai prost...pana la a refuza sa mananance efectiv. Ulterior am vazut insa ca exista o cauza cat se poate de realista pentru refuzul ei si ca probabil am asociat problema cu felul in care a decurs iesirea in mod gresit.
In alta ordine de idei, eu zic ca nu e chiar asa de rau daca bebe a acceptat 240 ml fara sa fie nevoie sa o fortezi. E putin, dar e un inceput...Important e ca in urmatoarea zi sa merga mai bine de atat :).
Cum e vremea in Grecia? Aveti un parc prin apropiere? Bebe papa din 3 in 3 ore...ce-ar fi ca macar o masa sa o pape afara? Sa incerci sa iesi cu bebe in sling in parc cu un bibi in termos...sa o plimbi putin ca sa te mai relaxezi si tu si apoi sa incerci sa-i dai bebelusei sa pape un pic. A mea adormea foarte profund dupa o plimbare in sling in aer curat:), poate merge si la voi. Poate fixati o iesire de genul asta si cand vine taticul...si faci schimb de roluri cu el...ca sa mai variati.
Ma tot gandesc la ce a mers la noi si nu a fost mentionat deja si nu-mi prea vin idei...pentru ca la noi nu a mers mai nimic ca reteta de succes...azi am pacalit-o putin cu ceva, maine cu altceva...intr-o zi a mers pacalita, in alta zi nu...lucrurile s-au ameliorat in timp...bebeii se schimba de la zi la zi.
Cred ca este adevarat ca isi pot forma o aversiune fata de papat, cred de asemenea ca starea ta o afecteaza pe a ei si intrati astfel intr-un cerc vicios...dar si mai tare cred ca ordinea a fost:bebe care nu papa, mama crizata si nu invers...deci nu cred ca i s-a tras de la faptul ca tu esti foarte obosita si stresata pentru ca pana in prima luna bebe a mancat ok si probabil ca si starea ta a fost una mult mai buna.

Pup la bebe si mamica,

Mami de Carina

Mergi la inceput