Am si eu o intrebare:pentru un copilas de 1 an care nu are fontanela inca inchisa ce calciu se da?Doctorita spune sa-i dam Multisanostol dar nu stiu daca este suficient.Oare acum pe timp de iarna se poate da calciu?
Pentru inceput analiza de sange.
Dupa care se va decide daca se da calciu, se mareste doza de Vigantol. etc.
Daria & felina fioroasa
GIULIA(2004 08 16)
La baietelul meu, inchiderea fontanelei a fost "controlata" de pediatra cu Vigantolul. Ca sa o tina mai mult timp deschisa (la el era putin mai mica decat normalul) ii dadea Vigantol putin iar apoi, cand ne apropiam de 1 an a crescut si doza de Vigantol pentru a se inchide mai repede. Si lui i s-a dat calciu, siropelul se numea Visol-calciu si ii dadeam 4-5 ml/zi.
Iti spun cum as face io: in primul rand mi-as gasi un dr. care sa cred in el si cu care sa pot dicuta si in al dolilea rand nu i-as da nici macar calciu fara analize.
Soacra mea a facut pe dr. cu sotul si a tras toata viata de la niste amarate de vitamine.S-a ingrasat aproape spre obezitate si acum se chinuie cu mancatul sa nu se ingrase iar
Din cate stiu eu, un copil de 1 an ia Vigantol.
Daca nu ai incredere in dr copilului, du-l sa-l consulte un alt pediatru, fara sa-i vorbesti despre sfaturile primului dr. 
lisaelisa
mami de ingeras dragalas
Printesei mele ii dau Calciu gluconic, 20 de zile pe luna, cate 5 ml/zi si Vigantolete de 1500 mg din cauza ca are fontanela prea mare (asa zice de fiecare data dr. pediatru).Dupa controlul de 3 luni de la dr. ei, vom merge si la alt pediatru pt. consult...vreau sa stiu si a II a parere, mi se par dozele prea mari.
Ramo mami fericita de Sara Maria
02.12.2008
http://community.webshots.com/user/Ramona198080
buna
la mine baietelul are 1 an si 2 luni si inca nu are fontanela inchisa ii mai dau vigantol si calciu pe timpul iernii normal nu trebuie sa ne facem griji doctorita mi-a zis ca pan la 1 an jumate tr sa se inchida daca trece mai mult atunci tr sa ne facem griji