hemangiom
Buna,
as dori sa stiu mai multe pareri despre hemangiom. Baiatul meu are unul pe obraz de marimea unei gamalii de ac.
Am inteles ca s-ar trage cu timpul.
Raspunsuri
Flaflo spune:
Hemangiomul este o malformatie vasculara care consta in dezvoltarea anormala a unor vase sangvine intr-o anumita zona a corpului.
Evolutia este variabila de la un copil la altul: uneori regreseaza spontan (dupa cateva luni sau mai tarziu, pana in jurul varstei de 6 ani), alteori acestea raman stabile sau pot chiar creste in dimensiuni pe masura inaintarii in varsta. Aceasta variabilitate de evolutie depinde atat de particularitatile organismului cat si de tipul de hemangiom: exista diverse clasificari si descrieri ale acestora in functie de intinderea in suprafata, profunzime, dimensiuni, culoare, localizare etc.
Exista mai multe optiuni terapeutice pentru tratamentul hemangioamelor: injectii sclerozante, electrocoagularea, laserterapia, crioterapia cu zapada carbonica, radioterapia,excizia chirurgicala.
Alegerea momentului optim si a metodei de tratament depinde de forma si tipul hemangiomului, localizare, intindere, evolutia in timp a hemangiomului si experienta medicului in cazuri asemanatoare.
In general medicii recomanda a nu se efectua nici un tratament in primii ani ai copilariei datorita posibilitatii de regresie spontana.
Muuh spune:
uite si aici mai multe subiecte despre hemangiom. Alexei are un hemangiom care inglobeaza glanda parotida si comunica cu carotida si jugulara. Ne-au spus sa il lasam in pace ca cel mai probabil se va retrage singur. Asa am facut si asa s-a intamplat.
biancaiordan spune:
Maimutzica mea are 5 hemangioame : pe mana, pe picioare, pe talpa, pe fundulet, pe burtica - are 1an 6 luni si deocamdata nu si-au modificat semnificativ forma/dimensiunea.In schimb, ni s-a recomandat sa facem o ecografie abdominala si trans-craniana (cred ca asa se numeste cea facuta prin fontanela) atunci cand avea cateva luni - pentru a ne asigura ca aceste malformatii nu exista si pe "interior", pe organe.In cazul nostru raspunsul a fost negativ, asa ca am fost sfatuiti sa nu actionam in nici un mod asupra lor, ci doar sa le urmarim evolutia.
Succes,
Bianca, mami de Maya
http://organicka.ecosapiens.ro
alinkav spune:
Si fetita mea(1.6 ani) are un hemangiom pe obraz, de marimea a unui bob de mazare, care i-a aparut pe la 3 luni, dupa care a inceput sa creasca pana a ajuns la marimea spusa mai sus(e de aceeasi marime de vreo 8-9 luni). Ma gandeam la tratamentul cu laser, dar in viitor, peste cativa ani, sa vedem cum va evolua, poate da Doamne si va disparea sau macar se va diminua un pic!
Mult succes!
Alina,
Alex Andrei-22.11.2003 si Olivia-22.08.2007
luminita2008 spune:
bebeii mei au hemangiom pe ceafa, fiecare din ei, asa zisa 'muscatura berzei'. am inteles ca nu e grav, e posibil sa treaca sau nu... oricum, se recomanda, mai ales daca copilul are mai mult de 3 hemangioame, un control amanuntit pentru a verifica daca exista hemangioame si in interior, pe diverse organe. ex. ecografie transfontanelara, daca fontanela e deschisa inca...
sanatate multa!
Luminita
de
Eduard Mihai si
Robert Gabriel - 26 septembrie 2008
Am facut mereu doar dupa capul meu si mi-e teama de ziua in care n-am sa mai fiu eu…
poze cu gemenei dulci povestea noastra
GHIDUL MAMEI
Creste bobocelul Edi Creste bobocelul Robi
ingridnen spune:
Cristi a avut un hemangiom pe spate cand era bb... cam pe la varsta de un an disparuse
Ingrid si Cristi 5 ani si 11 luni
velenamaria spune:
Si copilul meu are pe ceafa, pe frunte, sub nasuc si pe o pleoapa. am facut ecografie abdominala si transfontanelara..e ok.
hemangioamele nu sunt in relief.
se vad doar cand plange mai mult.sper sa-i dispara total cat de repede.
o zi buna
tnicoleta spune:
A avut si fetita mea unul pe cap in forma de capsunica. A trecut de la sine, pe la 2 ani a inceput sa se estompeze, acum la aproale 5 ani nici nu se mai cunoaste.
Nicoleta si
Bia Ciocarlia Sarbatoarea recolteiwww.dropshots.com/tnicoleta" target="_blank"> Filmulete
"Viata poate fi inteleasa doar privind in urma. Dar poate fi traita doar privind inainte." (Soren Kierkegaard)