Simtul mirosului alterat

Simtul mirosului alterat | Autor: Nicoleta

Link direct la acest mesaj

Servus.
Am un baietel de 6 ani care de catva timp imi spune ca nu are simtul mirosului. Nu stiu de cand se intampla asta, el are o rinita alergica de ceva timp (insa am aflat ca este alergic la acarieni abia in octombrie anul trecut).

Ce putem face pentru a-l ajuta sa isi recapete acest simt? Cine a mai fost intr-o situatie asemenatoare si cum ati rezolvat problema? Dorim sa mergem la medic, fireste, insa vreau sa aflu cate ceva si din experienta voastra.

Multumesc,

Nicoleta, mama lui Stefan si a lui Matei

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Buna,

Din cate am mai citit/vazut, pot exista mai multe explicatii :

1. baietelul tau chiar nu are simtul mirosului, exista persoane care asa se nasc si traiesc toata viata (nu-mi mai aduc aminte acum cum se numeste aceasta afectiune, destul de rara ce-i drept)

2. am vazut un documentar, in care un adult nu avea deloc simtul mirosului din cauza unor polipi lasati "de capul lor", combinati cu o sinuzita recidivanta. dupa ce a fost operat si tratat, in cateva luni si-a recapatat acest simt.

asadar, parerea mea este ca numai un medic ORL-ist ar putea sa-si dea seama ce are baietelul tau, dupa ce-l examineaza.

pana atunci, multa sanatate !

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Corina, iti multumesc pentru raspuns.

Astazi am incercat sa vad daca simte mirosul de otet si mi-a zis ca il simte, nu a stiut sa imi spuna ce e, dar a spus ca simte. Apoi i-am dat sa miroasa o crema si a spus ca miroase a floare. L-am intrebat mai tarziu daca simte mirosul gelului de dus pe care il foloseste la baie si a spus ca da, ca miroase la fel ca crema de mai inainte (si intr-adevar, sunt din aceeasi gama). Dar acum pe seara i-am dat sa miroasa o portocala, avea ochii inchisi... nu a ghicit.

Inca astept raspunsuri de la parinti cu copii cu aceleasi probleme, poate ne vor ajuta experientele lor mai mult.

Nicoleta, mama lui Stefan si a lui Matei

Mergi la inceput