De la ce varsta fetitele voastre au parul lung?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns saphir spune:

Sunt putin, dar foarte putin pe langa subiect, dar vreau sa va intreb, daca stiti ce trebuie facut in cazul in care parul fetitei nu creste.
Pe fiica mea nu am tuns-o scurt niciodata, mereu mi-am dorit sa aiba parul lung si o data pe luna, cand baietii merg la tuns, merge si ea dar ii taie doar varfurile...si totusi parul nu ii creste.
Are patru ani si alte fetite de varsta ei au parul foooorte lung, iar ei abia ii ajunge la umeri.
Aveti idee ce ar trebui sa fac?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaiub spune:

eu am tuns-o pe Mara de cateva ori, bretonul il are tot timpul tuns pentru ca eu am oroare de copiii cu parul in ochi
am tuns-o si cand avea cateva luni, pentru ca avea o chica rebela si transpira, apoi am tuns-o baieteste pana i s-a uniformizat parul si am scapat de puful de bebelus
nu cred ca o sa-i las parul sa creasca prea lung, eu in copilarie am fost terorizata cu par lung, cu "coada de cal" si avand un par moale si subtire nu avea nici o forma, doar chin era pentru mine cu pieptanatul, descurcatul si cu spalatul pe cap ... Mara la fel, are un par moale si drept, nu are bucle si cred ca ii sta bine cu par scurt. daca va vrea ea mai tarziu sa-si lase parul sa creasca, e libera sa o faca, cu o singura conditie: fara par in ochi

noi suntem aici cu poze noi si filmulete
Mamica de www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52259" target="_blank">David Iulian (07.01.2005) si www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52271" target="_blank"> Mara Teodora (12.07.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bursucelu spune:

Multumesc mamici de printese pentru raspunsurile voastre.Eu inca mai sper ca am sa o conving sa stea cu clamele in par.Pana acum am tuns-o numai eu ,numai bretonul..dar asa mie drag cand merg in parc si vad fetite de 4-5 anisori cu parul lung.Oricum ma lupt si cu problema soacra-mi care ma streseaza sa o tund la chelie ca asa creste parul mai des.Daca mai aveti soluti va rog sa scrieti ca eu va citesc cu interes si cu drag.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carolyne spune:

Din ce povestiti voi aici eu trag concluzia ca fetitele voastre au o caruta de par, daca pot sa spun asa.
La fii-mea - 4 ani - nu-i cazul: este mai blonduta si are parul lins si subtire. Am tuns-o mereu (eu sau coafeza) si acum vrea parul lung!!! Nu suporta agrafe si alte zorzoane, iar parul in ochi nu-i sanatos.
Asa mai jos de mandibula nu i-l las sa creasca, iar bretonul mereu retusat.
Asa cum mentionat o fata mai sus este mai practic pesntru sport si multe activitati.
In plus am vazut cateva fetite de varsta ei cu parul lung, probabil la fel de "des" ca al fetitei mele si efectiv aratau jalnic. 3 fire sunt 3 fire, oricat ai cauta sa le inmultesti nu ai cum sa produci 100 Iar din 3 fire ce mare coafura poti sa produci?

Cred ca fetita Gratielei este cea cu parul lung si ondulat. Frumoasa fetita ta si superb par !!! Dar astea sunt cazuri rare, daca nu esti inzestrata de la natura parul lung nu arata bine, pur si simplu nu merita (parere personala).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cerasela67 spune:

Fetita mea s-a nascut aproape cheala. La taierea motului avea putin par la ceafa, numai mot nu a fost ce i s-a taiat ei!
La 1 an si 3 luni am tuns-o "zero", adica i-am ras cu masina (la frizer) pufuletul pe care il avea. Pana la 3 ani am tuns-o frecvent apoi i-am lasat parul sa creasca. La 6 ani avea o claie imensa, ma durea spatele cand o spalam pe par, aveam impresia sa spal covoare nu parul unuei fetite. Intr-o nefasta zi de februarie am tuns-o scurt, baieteste. Nu va pot explica cat am suferit, parca imi taiasem ceva din mine. Avea un par lung pana la fund, am trecut prin tot felul de faze: refuzul agrafelor, refuzul coditelor. In final ii faceam o coada impletita la spate si arata superb.
Au trecut 2 ani de la marele "dezastru" cu tunsul. Acum are parul destul de lung, e scolarita in clasa a II a si isi face singura codite. Normal ca nu o voi mai tunde niciodata. Ei nu i-a pasat, se simte bine oricum, fie parul lung sau scurt. Parul lung nu a deranjat-o nici la bazin (il bagam sub casca) si nici la sport (face karate). E adevarat insa ca pentru mame e mai greu cu spalat, uscat pieptanat insa orice obstacol poate fi trecut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cerasela67 spune:

Am uitat sa spun ceva: tunsul la zero nu are nici un efect. Parul, ca si multe altele, este o mostenire genetica, adica il ai sau nu il ai des, ondulat, blond, etc. Fetita mea are un par extrem de des pt. ca a mostenit din familie un lung sir de oameni cu par des (eu am sarit din sir iar sotul meu e total pe dianfara ca e ... chel).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kikineata spune:

Gratiela, Ozana ta mi-a taiat respiratia...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Fetita mea s-a nascut cu o claie de par, pana la un an am tuns-o de vreo 4 ori, nu puteam sa las copilul vara cu parul lung la ceafa, era in permanenta transpirata in jurul capului.
Saptamana asta o duc pentru prima oara la coafor, sunt curioasa daca o sa stea. Clame si clamite nu prea suporta si le cam trage din par. Pana cand o sa ceara parul lung o sa o tin tunsa, nu scurt-scurt, ca are frumusete de carlionti si e pacat de ei.

Off topic. Gratiela ai o frumusete de fetita

adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
aventurile unei printese adevarate
jucarii cautam copii
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=1" target="_blank">poze din concurs adra1 si adra2
Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Cand avea fetita mea 1 an, am tuns-o nr1 fiindca era rar.
Dupa un timp, am observat ca incepe sa i se indeseasca, iar acum, la 5 ani il are f des.
Apoi, l-am lasat sa cresca si, la 2-3 luni, o duceam la coafor sa-i egaleze parul.
Nu i l-am lasat niciodata sa-i depaseasca umerii deoarece am considerat ca este prea mica s-o chinui cu un par lung care este greu de pieptanat si de spalat.
Cand va dori sa aiba parul lung i-l voi lasa.

lisaelisa

mami de ingeras dragalas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

va multumesc! am pus pozici ca sa vedeti ca Ozi era "paroasa" de mica...se poate par lung dak este intretinut...fetita mea face inot de performanta dar are datoria sa-si ingrijeasca singurica perisorul...cat a fost mica am purtat-o cu un motz in vf capului...asta cam pana la 3 ani...

mami de Ozi (22.05.99) si Tudorash (29.01.08)

http://www.flickr.com/photos/23738993@N08/

Mergi la inceput