Inca nu leaga fraze...

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deborah77 spune:

Si eu sunt ingrijorata, din acelasi motiv. Baietelul meu are 2 ani si 3 luni, si nu spune decat cuvinte (multe ce-i drept), si alea prescurtate si stalcite: elefantul - nanu, alba ca zapada - pata, zebra - eba, calul - catu, panda - pada, Baghera - Badia etc, etc. Intelege tot, are o memorie de elefant, dar nu le leaga si in general spune doar ultima parte a cuvantului. Singurele legate sunt nu-ma-nu (adica nu mama nu) - asta cam la orice; "nu poate-nu poate", si "pa pui" dimineata cand plec. Nu spune DA, nu spune VREAU, nu spune DA-MI. Evolueaza, in sensul ca saptamanal i se imbogateste vocabularul, dar am vazut si eu alti copii de varsta lui care vorbesc mult mai bine. De fapt, cam toti copiii de varsta lui vorbesc mult mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemora spune:

Oana, revino-ti

Perlutele mele: Karolina (10.06.2007) si Eszter (DPN: 14.05.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Citat:
citat din mesajul lui nemora

Oana, revino-ti

Daca nu crezi ca sunt copii care vb bine la asa varste mici ca fetita Oanei afla ca (,) cumnata mea aia mica(acum are 6 ani) a vorbit perfect la 18 luni cand am cunoscut-o. Eu asa copil nu mai vazusem pana atunci, vorbea de toate, propozitii, fraze, de toate!! Nu imi venea sa cred.

Asta nu inseamna ca toti copiii vor face asa! Nu inseamna ca fetita lui Lorenyy ar avea ceva, din contra, fiecare e diferit si are ritmul lui/ei de crestere.
Aidan a mers singur la 18 luni dar a vorbit bine pe la 2-2,5 ani, ne intelegeam cu el ca si cu oamenii mari. Altii au mers la 9 luni dar vb mai tarziu.

Mie mi se pare ca prea se pune accent pe comparatiile intre copii si de aici vin nemultumirile si fricile parintilor. Eu spun atat: Relax!, daca nu isi da drumul la vorba pana la 3 ani mergi la dr vezi care e treaba si gata.Nici sa faci niste teste nu strica daca te temi de ceva.

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier

"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent.
If he is both able and willing, then whence cometh evil?
If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Citat:

Oana, revino-ti

Poate te explici ca sa stiu si eu din ce sa-mi revin!

Oana siCati mica (1 an si 5 luni)

NOI-CRACIUN SI REVELION,
CATINCA MICA, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI, CATI SI MAMI 2, CATI SI TATI, CATI,BUNICII SI STRABUNICELE, CATI POZE NOI,

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui blackpanterro

Citat:

Oana, revino-ti

Daca nu crezi ca sunt copii care vb bine la asa varste mici ca fetita Oanei afla ca (,) cumnata mea aia mica(acum are 6 ani) a vorbit perfect la 18 luni cand am cunoscut-o. Eu asa copil nu mai vazusem pana atunci, vorbea de toate, propozitii, fraze, de toate!! Nu imi venea sa cred.

Asta nu inseamna ca toti copiii vor face asa! Nu inseamna ca fetita lui Lorenyy ar avea ceva, din contra, fiecare e diferit si are ritmul lui/ei de crestere.
Aidan a mers singur la 18 luni dar a vorbit bine pe la 2-2,5 ani, ne intelegeam cu el ca si cu oamenii mari. Altii au mers la 9 luni dar vb mai tarziu.

Mie mi se pare ca prea se pune accent pe comparatiile intre copii si de aici vin nemultumirile si fricile parintilor. Eu spun atat: Relax!, daca nu isi da drumul la vorba pana la 3 ani mergi la dr vezi care e treaba si gata.Nici sa faci niste teste nu strica daca te temi de ceva.

"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.

M-ai inteles putin gresit...in sensul ca eu chiar nu consider ca fata mea vorbeste bine...in comparatie cu ce am vazut aici pe forum(subliniez vazut pentru ca erau filmulete) sau la alti copii din anturaj...am vazut copii de 18 luni care stiu sa spuna formele geometrice (aici pe forum) care numara si stiu sa lege propozitii....a mea nu face asa...dar chiar nu-mi fac griji...exact cum spuneam depinde de fiecare in parte, nu cred ca este o problema!

Si eu tot as vrea sa stiu din ce trebuie sa-mi revin!

NOI-CRACIUN SI REVELION,
CATINCA MICA, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI, CATI SI MAMI 2, CATI SI TATI, CATI,BUNICII SI STRABUNICELE, CATI POZE NOI,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Oana, eu te-am inteles perfect dar se pare ca lumea nu crede ca fetita ta face toate alea si atunci m-am gandit sa vorbesc de cumnatica mea care, draga de ea, la 18 luni, atunci am cunoscut-o si nu am sa uit niciodata, vorbea ca un om mare.
Eu am ramas atunci cu gura cascata, vorbea nu numai mult dar si foarte corect in sensul ca spunea fiecare litera corect si cuvintele erau corecte doar ca mai gresea gramatical. Dar pe bune, vorbea ca un om mare.As fi vrut acum sa am un filmultet cu ea :) ca pot sa o laud ca nu e fata mea :))

Oricum, Lorenyy, eu spun sa stai linistita ca inca nu e vremea de griji dar cum spuneam daca vreodata te copleseste teama du-te la dr si vezi care e treaba.
Alte mamici nu prea te pot ajuta pt ca fiecare copil e UNIC

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui blackpanterro

Oana, eu te-am inteles perfect dar se pare ca lumea nu crede ca fetita ta face toate alea si atunci m-am gandit sa vorbesc de cumnatica mea care, draga de ea, la 18 luni, atunci am cunoscut-o si nu am sa uit niciodata, vorbea ca un om mare.
Eu am ramas atunci cu gura cascata, vorbea nu numai mult dar si foarte corect in sensul ca spunea fiecare litera corect si cuvintele erau corecte doar ca mai gresea gramatical. Dar pe bune, vorbea ca un om mare.As fi vrut acum sa am un filmultet cu ea :) ca pot sa o laud ca nu e fata mea :))

Oricum, Lorenyy, eu spun sa stai linistita ca inca nu e vremea de griji dar cum spuneam daca vreodata te copleseste teama du-te la dr si vezi care e treaba.
Alte mamici nu prea te pot ajuta pt ca fiecare copil e UNIC

NOI-CRACIUN SI REVELION,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lorenyy

Probabil,sau cu siguranta imi ve-ti spune sa stau linistita,este prea micuta(2 ani si o luna) ptr a lega fraze,dar sunt atat de nerabdatoare si putin speriata....Imita orice cuvant,unele atat de perfect si clar le pronunta,dar nu poate lega 2-3 cuvinte o data,si mi-e ciudaaaaa....Am vb si cu alti parinti,copiii de aceeasi varste,1-2 luni mai mult sau mai putin decat gogoshica noastra,si imi spun ca odraslele dumnealor deja vorbesc foarte bine,leaga fraze lungi,chiar poarta conversatii.Va pup Doamnelor!

Lorenyy, si fetita mea are tot doi ani si aproape o luna si e la fel. nu-ti spun sa nu-ti faci griji, dimpotriva, trebuie sa ramanem alerti ca parinti. doar ca nu e de speriat. fiecare copil are ritmul sau de dezvoltare. uite, Sonia alerga la 8 luni, dar la 2 ani nu are un vocabular "statistic" ok. vorbeste mult, spune whatever, dar mai mult combina cuvinte in rom si engl, le inventeaza, se joaca. leaga propozitii doar atunci cand repeta dupa mine ceva, iar din proprie initiativa spune propozitii extrem de simple, silabisite mai mult. a fost testata la gradi si am primit raportul acasa cu semn de intrebare la "comunicare", daca e bilingva. deci, vezi, asta este o cauza reala pentru "intarzierea" vorbirii la copii. pana reuseste sa le diferentieze, o sa o ia mai catinel decat copiii "normali". avantajul este, tot statistic vorbind, in inteligenta si in randament intelectual mai tarziu la scoala.

nu stiu cat rol are faptul ca fetita tae in grija bonei, ci nu la gradi. sonia e la gradi, si e la fel ca fetita ta, vezi? directoarea mi-a zis ca pe la 2 ani jumate o sa inceapa cu adevarat sa vorbeasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Lorenyy, si eu sunt de parere ca nu este un motiv de ingrijorare pt faptul ca nu leaga fraze la varsta asta. Dudu are 2 ani si 4 luni; vorbeste mult, de regula in propozii simple (uneori le mai leaga intre ele prin "si" dar nu pot fi numite fraze).

Oricum, poti incerca sa o stimulezi pe fetita ta incercand sa comunici cat mai mult cu ea, chiar si in timpul activitatilor banale. De exemplu, in timp ce il imbrac pe Dudu, eu ii povestesc: "Acum mami iti pune bluza; uite, este bluza galbena cu girafa". Evit sa pocesc cuvintele, desi imi este foarte drag sa le pronunt asa cum le pronunta el.

In cazul nostru, cred ca mersul la gradi la ajutat si din acest punct de vedere.

Si inca ceva: copiii au o memorie fantastica, pot retine orice. Va spun cu mana pe inima, nu ma impresioneaza deloc un copil care "recita" formele geometrice sau literele, sau nu mai stiu ce cuvinte dificile fara sa le inteleaga sau sa faca vreo corelatie cu lumea din jurul lui. In cazul nostru, explicarea notiunilor prin comparatie cu notiunile deja cunoscute l-au ajutat foarte mult sa retina anumite cuvinte si expresii.De exemplu, i-am explicat lui Dudu ca motorul masinii seamana cu inimioara lui. Si asa cum el bea laptic, masinea "bea benzina".

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)

Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemora spune:

oana:

Lori, stai calma
multi se si lauda (i-ai auzit tu personal pe copii?)
mie mie se pare o varsta cam mica pentru fraze

Aici ai fost putin rautacioasa...nu cred ca are cineva interesul sa spuna pe forum minciuni de acest gen...sau poate ai dreptate???..

am citat ce ai spus
sensul era altul: sa nu creada Lori pana nu aude
inainte de a eticheta pe cineva ca rautacioasa, as dori (daca nu ai inteles) sa intrebi omul ce a vrut sa spuna

Mergi la inceput