TBC test de piele

TBC test de piele | Autor: sinzi_ana

Link direct la acest mesaj

David a primit de la pediatru la 6 ani testul asta pe mana...
Cum se citeste? Daca a facut vaccinul la nastere poate sa iasa pozitiv chiar daca nu e infectat cu bacil??

“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.

Sinzi, Radu si David psihologul
:
varsta, poze,

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

IDR ul se citeste la 72 de ore si ca sa fie pozitiv zona indurata trebuie sa depaseasca 2cm. Pot exista rezultate fals pozitive si fals negative. In America unde tuberculoza este rara, o reactie pozitiva la testul cu PPD , necesita investigatii suplimentare , pentru ca probabilitatea de infectie este mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Multumesc mult, Delia!!!
Zona indurata, nu este roseatza, ci "umflatura", nu?
Dar poate da o reactie fals pozitiva din cauza vaccinului???

“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.

:
varsta, poze,

Mergi la inceput

Da, zona indurata este zona mai intarita, nu zona de rosata.
In Romania , multi au reactie pozitiva la tuberculina, fara sa fie neaparat bolnavi, ci pentru ca Romania fiind zona endemica ( in multe judete)multi dintre noi am venit in contact cu bacilul Koch, dar imunitatea data de BCG la nastere si imunitatea in general si-a "facut treaba".
Deci, da poate exista o reactie fals pozitiva din cauza vaccinului.
Ramane in atributia medicului sa puna lucrurile cap la cap , adica investigatiile si clinica pacientului ( daca are sau nu simptome)

Mergi la inceput

Sunt un pic nedumerita de ce ne-a recomandat testul...caci e vaccinat, si nu am mai fost in Ro de un an...(si atunci in vacanta pt 3 sapt)...

:
varsta, poze,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Se masoara de-a latul antebratului si numai zona umflata, tare.
Uite aici:
http://www.srp.ro/medici-cdc.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Sinzi, cand vii din Ro se face vaccinul. Cand avea Aidan 10 luni am fost in Ro si la urmatoarea vizita la dr ne-a intrebat daca am calatorit si am spus ca da, in RO.Atunci ne-au zis ca trebuie sa facem testul asta.Tipa care facea injectia nu a reusit sa il intepe pe Aidan calumea si i-a cauzat multa durere si i-am spus sa o lase balta ca il chinuie aiurea.Nu am mai repetat testul.

Eu cand l-am facut inainte de sarcina, a iesit fals pozitiv de 2 ori si mai voiau sa ma intepe si in picior dupa ce m-au intepat in ambele maini.

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier

"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent.
If he is both able and willing, then whence cometh evil?
If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious

Mergi la inceput

Foarte bun linkul, Tonnia!

Mergi la inceput

Am fost la interpretat rezltat...si am patit-o...2 asistente se minunau ca e pozitiv...mai sa cheme ambulantza!!!
Am cerut sa il vada si pediatru si a venit cel de garda, si ne-a spus ca e negativ...
Eu am tot spus ca el ARE vaccin BGC si poate de asta roseata era de 2 mm...din cate am citit, 2 mm nu inseamna pozitiv????

:
varsta, poze,

Mergi la inceput