Lapte praf ALFARE

Lapte praf ALFARE | Autor: RAMONELLA

Link direct la acest mesaj

A dat cineva copilului lapte Alfare???Noua ne-a recomandat pediatra pentru mai multe probleme ce le are fetita mea,si este oribil la gust.Acum bea Humana 3,am incercat sa i-l amestec treptat,dar cand ii pun 2 masuri deja il simte.Nu stiu ce sa fac ca sa il accepte.Cereale cu fructe nu-i plac,ca sa-i pun in lapte.Doar cele fara gust.Pediatra ne-a zis sa incercam cu cereale orez+roscove de la nestle,ca asa au acceptat unii copii.
Cele care ati folosit,cum ati procedat???

Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns An@ spune:

Este ala de la NAN pt copii alergici? ca nu mai stiu...daca e ala, da, am avut si noi o tentativa, inainte 1 an, cand din cauza ca nu prea lua in greutate, o suspecta pediatra ca e alergica sau are intoleranta la lapte...N-am reusit sa-i dau deloc, adevarul e ca e oribiiiil la gust (si miros). Mie imi venea sa vomit cand i-l preparam. Vroia apoi sa ne dea echivalentul de la Milumil parca, tot pt alergici, ca zicea ca e mai usor acceptat de copii, e mai aromat...dar am refuzat. Nu i-am mai dat. Nu aveam nici o dovada ca e alergica. Am revenit la lapte praf HA si de la un an, lapte praf junior. I-am facut intre timp teste de alergie si nici vorba de asa ceva.

Acum nu stiu ce probleme aveti voi si daca sunt "dovedite" cu analize...

mami de Ana (22 mai 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Citat:
citat din mesajul lui An@

Este ala de la NAN pt copii alergici? ca nu mai stiu...daca e ala, da, am avut si noi o tentativa, inainte 1 an, cand din cauza ca nu prea lua in greutate, o suspecta pediatra ca e alergica sau are intoleranta la lapte...N-am reusit sa-i dau deloc, adevarul e ca e oribiiiil la gust (si miros). Mie imi venea sa vomit cand i-l preparam. Vroia apoi sa ne dea echivalentul de la Milumil parca, tot pt alergici, ca zicea ca e mai usor acceptat de copii, e mai aromat...dar am refuzat. Nu i-am mai dat. Nu aveam nici o dovada ca e alergica. Am revenit la lapte praf HA si de la un an, lapte praf junior. I-am facut intre timp teste de alergie si nici vorba de asa ceva.

Acum nu stiu ce probleme aveti voi si daca sunt "dovedite" cu analize...

Da,despre acel lapte e vorba.E oribillll...
Fetita mea are 1 an si 3 luni si doar 7600.Am fost la mai mult doctori,toti o suspecteaza de intoleranta la lactoza.Dar nu a iesit asta din analize.Doctorita la care mergem acum,i-a facut iar analizele,si a iesit o valoare ff mica,nesemnificativa spune ea,la proteina din lapte.Pe langa aceasta problema,i-a mai gasit si ca are malabsortie intestinala,adica nu digera bine mancarea.Pur si simplu gasesc morcovul,spanacul,etc...le gasesc intregi.A facut tratament o luna cu Kreon si nu se vede nici o imbunatatire.
Din aceste cauze,a spus sa incercam cu laptele Alfare,inainte sa-i facem o endoscopie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns An@ spune:

Ne-am mai intalnit noi si la alte sub legate tot de greutate .

Am mea are 1,8 ani si are 8 kile (la 1 an avea 7 - cu indulgenta , adica prin rotunjire ), deci te inteleg perfect.

Imi poti spune ce dr ai, ca si cea pe care am avut-o noi pana la 1 an, ne tot batea la cap cu endoscopie (edit: acum vad ca esti din cluj nu din buc)..eu am tot amanat, pana si-a dat ai ea seaman ca nu o voi face. Mi se pare traumatizant. Cred ca se face si cu anestezie generala, ceea ce iar e cam riscant pt copii asa mici.

Asta cu gasitul UNOR alimente intregi, nu stiu ce sa-ti spun, dar ref la greutate eu m-am mai linistit (ma mai apuca cateodata cand vad cat au copiii de varsta ei, dar imi trece). Conteaza raportul greutate - inaltime, daca mereu a fost asa (adica e ingrijorator daca a fost mancacioasa si grasa pana la un moment dat si brusc nu mai ia la fel..dar parca tu mereu te-ai plans de greutate, deci nu e brusc). Ce m-a ajutat pe mine sa accept: am fost de cateva ori la consultatii cu ea la dr. Palicari (nu stiu daca ai auzit de ea, e ff veche in meserie...cred ca are vreo 70 ani), a scris si carti despre nutritie si m-a linistit: faptul ca genetic nu are cu cine semana mare, faptul ca mereu a fost asa, ca mananca din toate grupele de laimente (chiar daca nu mult), analizele sunt bune ,nu are carente de vitamine, nu rahitism...
A vazut in dosar trimiterea pt endoscopie...si m-a intrebat : "daca descoperiti ca are un intestin scurt si din cauza asta nu se ingrasa, ati opera-o". I-am spus ca nu, categoric, daca "malformatia" asta nu-i afecteaza viata ,sanatatea,..
Mi-a spus ca investigatii de genul asta, cu risc si traumatizante pt copii, se fac doar daca se si poate corecta ceva, nu doar ca sa constati.

M-am lungit mult, dar am vrut sa-ti spun cazul nostru, care mi se pare ffff asemantator cu al vostru.

Aaaaa, ref la lapte, daca nu a iesit intoleranta, atunci nu inteleg de ce sa schimbi laptele???? Eu cand al ales pe ce cale merg am pus in balanta: Ce este mai rau: sa nu bea lapte deloc (pt ca n-ar fi baut in veci chestia aia) sau sa bea lapte normal, stiind ca nu are alergie/intoleranta, deci nu se justifica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Daaa,ne-am mai intalnit si la alte subiecte.cu greutate...

Dintotdeauna a fost asa "mancacioasa" si "grasa".Acuma serios,niciodata n-a fost grasa,niciodata n-a mancat bine,nici lapte nici mancare.Eu si sotul am fost slabi si mofturosi.Soacra credea ca o sa-i moara copilu de slab ce era.Si ii era rusine sa-l dezbrace.Deci clar ca se transmite.
Analizele sunt foarte bune.Numai e problema aceea cu scaunul nedigerat.Malabsortia intestinala.Care spune doctorita ca ar putea fi si din cauza laptelui.Si sa nu se vada la testele alergologice.Mai ales ca afacut tratament pt aceasta problema si nu s-a rezolvat.In privinta endoscopiei nu stiu ce sa zic.O sa o intreb ce va vedea daca ii va face endosopie.Va putea sa vada cauza???
Pupici la "grasunica"!

Mergi la inceput