mituri despre antibiotice

mituri despre antibiotice | Autor: Irina20

Link direct la acest mesaj

Unii sunt pro, altii contra antibioticelor. Adevarul e, ca intotdeauna, undeva la mijloc. Cat este adevarat din tot ce s-a pus in carca antibioticelor #351;i cate sunt doar fabulatii?

1. Toate infectiile se trateaza cu antibiotice.
Fals. Infectiile pot fi cauzate de viru#351;i sau bacterii. Antibioticele ucid bateriile, dar nu #351;i viru#351;ii. A#351;a ca pentru o raceala, gripa, bron#351;ite sau dureri de gat ce sunt determinate de infectii virale antibioticele nu ajuta.

2. Antibioticele distrug flora bacteriana benefica in intestin.
Adevarat. Ele distrug agentii patogeni, inclusiv bacteriile bune, cele care echilibreaza flora stomacala.

3. Pot provoca alergii la copii mici.
Adevarat. Copii pana la 1 an sunt sensibili #351;i pot dezvolta u#351;or alergii la medicamente sau alimente. Daca se observa o reactie alergica, cat de mica, o ro#351;eata a pielii sau bubite, tratamentul se va intrerupe imediat #351;i se va lua legatura cu medicul pediatru pentru schimbarea tipului de antibiotic, in acest caz testarea la alergiile medicamentoase fiind obligatorie.

4. Febra mare scade cu antibiotice.
Fals. Febra se produce atunci cand organismul se apara. Febra poate fi determinata de infectiile provocate de viru#351;i sau bacterii sau de ie#351;irea dintilor. Doar in cazul infectiilor cu bacterii sunt indicate antibioticele. In celelalte doua cazuri medicamentele antitermice pot reduce febra u#351;or.

5. Antibioticele sunt interzise in timpul alaptarii.
Adevarat. Antibioticele trec in lapte #351;i risca sa perturbe, uneori ireversibil, flora bacteriana a copilului care este hranit la san.

6. Tratamentele indelungate cu antibiotice creeaza bacterii rezistente.
Adevarat. Bacteriile sunt organisme vii care se adapteaza conditiilor de mediu dezvoltand, in timp, mecanisme de aparare fata de "inamici".

7. Odata intrerupt tratamentul cu antibiotice nu mai e eficient.
Adevarat. Tratamentul intrerupt atunci cand starea de sanatate se imbunatate#351;te nu elimina toate bacterii, supravietuirea unor bacterii cre#351;te riscul unei recidive.

8. Antibioticele scad imunitatea.
Adevarat. Distruse, anumite bacterii probiotice, cele care mentin un pH echilibrat, adica un mediu in care germenii #351;i bacteriile (care se afla in mod natural in organism) sa nu se poata inmultii, imunitatea organismului scade, mediul devenind fertil dezvoltarii infectiilor.

9. Dau reactii adverse.
Adevarat. Antibioticele, ca orice alte medicamente dau reactii adverse. Cele mai frecvente sunt tulburarile digestive, diaree #351;i aparitia candidei. Candida fiind o ciuperca care se afla natural in organismul nostru pe tot parcursul aparatului digestiv #351;i dar care se inmulte#351;te doar cand pH se dezechilibreaza, lucru pe care-l face #351;i tratamentul cu antibiotice, indiferent de forma de administrare.

10. E bine ca antibioticele sa fie luate cu iaurt pentru a contracara din efectele negative.
Fals. In general iaurtul ajuta la refacerea rapida a florei intestinale afectate de antibiotice, insa nu este recomandat consumul lactatelor in cazul tratamentului cu tetracicline deoarece le scade efectul.

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=724e548b768b30618f9a7a&source=category&category_id=12" target="_blank">album 1;www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=7458c364f09f6e60b2d077&source=category&category_id=all" target="_blank">album 2; www.onetruemedia.com/shared?p=7e53fc2f14b83fa6df78e2&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Faby la 8 luni;

www.onetruemedia.com/shared?p=7c6534b75f4fce2bec111f&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj nou; www.onetruemedia.com/shared?p=7e3f9de70122621331eba0&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Fabi in girelo

Raspunsuri

Inceputul discutiei
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

e reclama pt este de pe un site concurent.

mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

10. E bine ca antibioticele sa fie luate cu iaurt pentru a contracara din efectele negative.
Fals. In general iaurtul ajuta la refacerea rapida a florei intestinale afectate de antibiotice, insa nu este recomandat consumul lactatelor in cazul tratamentului cu tetracicline deoarece le scade efectul.

Am mai auzit-o ... insa se refera si la alte produse lactate, ca laptele din comert ?
Imi poate explica cineva dc ?

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16)

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

o discutie mai veche
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=64033

http://www.farmaciata.ro/SitFiles/articol_no_ph.php?id=259

http://www.e-sana.ro/index.php?a=720

mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Eu vroiam o explicatie logica .
Am adus de la celalalt link .

"nu se recomanda lactatele in timpul tratamentului cu antibiotice din clasa tetraciclinelor,explicatia este ca se leaga calciul de anumite legaturi din structura chimica a tetraciclinei,acesta eliminindu-se din organism(nu se absoarbe,nu isi face efectul)."

Multumesc

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zmotocel spune:

tetraciclinele nu se iau cu lactate pt ca nu se mai absorb. se pot consuma abia la distanta de cca 2 ore.
se recomanda iaurt cand se iau antibiotice pt a se inlocui flora intestinala care poate fi distrusa de antibiotice. cel mai indicat este iaurtul facut in casa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Din ciclul Hai sa ne gasim de treaba si sa dam copy paste la lucruri despre care habar nu avem de fapt dar care dau bine pe forum.

Si ca sa ma explic
1. Se pare ca unele antibiotice ar avea si oarecare efect pe anumite virusuri mari. Nimeni nu recomanda antibiotice in gripa insa in anumite viroze respiratorii cu adenovirusuri administrarea de macrolide are un efect benefic. In plus, previn suprainfectarea bacteriana la un organism slabit de lupta impotriva virusurilor

2. Distrugerea florei bacteriene saprofite apare dupa curele lungi de antibiotice, in doze mari si este tranzitorie (in sensul ca in cateva zile-saptamani, si cu un pic de iaurt ea se reface foarte repede).

3. Antibioticele pot determina alergii la cei care au predispozitie pentru asa ceva, insa mai rar in primul an de viata. Adica, nu antibitoicele ii fac pe copii alergici ci acei copii cu atopii pot avea un raspuns anormal la antibiotice
Daca nu ai teren alergic atunci cu siguranta ca nu o sa il capeti luand antibiotice

5. FAAAALS Antibioticele NU sunt interzise in timpul alaptarii. Majoritatea claselor de antibiotice uzual prescrise poate fi luata de femeia care alapteaza fara ca aceasta sa intrerupa.

6. FAAAALS. Tratamentele indelungate au taman ca scop eliminarea oricaror bacterii rezistente care ar putea scapa si inmulti

7.Atata de inteligenta e lista asta incat punctul 7 contrazice afirmatia de la pct. 6.
Tratamentul intrerupt prea devreme poate avea ca efect dezvoltarea de germeni rezistenti dar intreruperea si reluarea lui NU

8.Antibioticele NU scad imunitatea (lista asta o fi luata de pe sit-ul DANONE ca numai acolo am auzit ca daca bei culturi lactice care sunt oricum inactivate in majoritate de sucul acid din stomac iti creste imunitatea). Dimpotriva. O ajuta in lupta impotriva microbilor

9. Tot ce facem pe lumea asta are efecte adverse. Important e sa apreciem intotdeauna care este riscul mai mare: sa murim de meningita sau sa ne apara candida si sa avem limba alba si uscaciunea gatului cateva zile

10. ADEVARAT. Iaurtul ajuta la mentinerea unui pH optim in intestin.
Tetraciclinele oricum sunt contraindicate sub 10 ani si nu prea se mai folosesc azi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alipiticot spune:

Buna,nu prea sunt eu activa,dar aici trebuie sa fiu de acord cu Sheannamp,am vazut pe copii mei cum o raceala destul de puternica dar sigur virala,a trecut mult mai uosr cu antibiotice.Eu cred ca un organism de copil,cu viroze lunare ,e obosit nu mai poate lupta,bacteriile se inmultesc in oranism si trebuie ajutat.Tot datorita acestui forum nu am dat antibiotice de multe ori ,chiar daca mi-a fost prescris,dar uneori ele ajuta f mult.Vreau sa spun ca viroza de iarna acesta,o fi gripa sau nu,din pacate nici eu,nici copii nu am scapat fara antibiotic,in schimb sotul da.Uneori e tarziu sa astepti si cele 3 zile de febra...virulenta e atat de puternica,slabeste organismul bine, iar toti microbi din organism infloresc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

La noi viroza de luna asta a mers perfect fara antibiotice. Fara complicatii. Febra mare cea mica, 39.4 - 39.8 3 zile la rand, dimineata si seara, cea mare - fara polipi recent si cu prevenarul facut - nu a sarit de 38. Am reusit sa le evit, dar daca era cazul dadeam, ca nu aleg intre complicatii si dorinta mea de a nu da antibiotic. Mentinez ca cea mare a luat anul trecut antibiotic de 9 ori din mai pana in dec din cauza unor amigdalite ****tcee acute sau angine pultacee cu febra peste 40. Dar suspectez ca cel putin 5 doze au fost date de cei de la UPU mai mult de siguranta lor, decat de binele copilului meu, pt. ca era rosie in gat dupa 24 de ore la consult orl, dar nu avea puroi, pustule etc..... sunt extrem de dezamagita, sincer.

Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007)

EXCESELE DAUNEAZA! daca e vorba, cumva, si de pufuleti, bomboane, si IGIENIZARE dauneaza grav sanatatii, garantat

Mergi la inceput