Teodora nu papa la san

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lori_75 spune:

Adddy exact la fel am patit si eu cu Mihnea. Adormea la sin, iar cind era treaz nu sugea suficient. La o saptamina cind a venit medicul pediatru si a vazut ca a scazut prea mult in greutate, iar la proba suptului a reiesit ca sugea in 40 min. 20 ml, m-a sfatuit sa ma mulg si sa ii dau laptele din biberon. Asa a fost OK, dar intrucit dupa doua sapt. am constatat ca nu aveam suficient lapte, i-am dat alternativ, sin si Milumil.La o luna nu am mai avut lapte si l-am trecut pe Milumil, pe care l-a acceptat foarte bine si s-a dezvoltat excelent.
Prima data m-am pus si eu pe bocit ca nu maninca bebe sin, iar dupa aceea ca nu mai am lapte.
In ceea ce priveste cantitatea de lapte pe care trebuie sa o bea la o masa, pediatrul a spus ca pina la greutatea lui bebe de 5 kg. se aplica urmatoarea formula: 200 ml x greutatea lui bebe in kg. :(impartit) la numarul de mese in 24 ore

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

adddy, sa va traiasca mica minune. Imi aduc aminte de acum 9 ani cand s-a nascut iubita noastra, totul a fost ceva foarte ciudat in acea zi, dar suntem si am fost extrem de norocosi sa o avem sanatoasa.

La o luna copilul nostru, care a avut icter pronuntat si din aceast cauza nu avea putere sa suga era foarte slabita, asa ca am hiotarat sa las toate prostiile deoparte cu alaptatul si sa-mi hranesc copilul asa cum imi spunea constiinta mea de mama. Am trecut fata pe Milumil, m-am impacat cu copilul, cu sotul, cu toata lumea, chiar si cu asistenta, si peste cativa ani m-am impacat cu constiinta mea.
Parerea mea, daca nu merge si nu merge, nu insistati aiurea, urmati-va instinctul.
De altfel mulsul din acea perioada,vreo 5 luni (!) mi-a provocat problemele de acum.

ne apropiem de 9 ani

si :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Daca as fi in situatia ta, in clipa asta, si cu experienta a doi copii as da copilului san (cand cere dar nu mai rar de 4 ore- pana se intremeaza putin). Dupa ce mananca - cat o manca de la san, ma mulg si ii dau cu biberonul diferenta. Te mulgi cand simti sanii plini, dar cu cel putin 1 ora inainte de alaptat nu- ca sa se adune si pt bb, laptele muls il pui la frigi/congelator si cum a scuipat sanul- vezi daca mai vrea. Asta presupunand ca ai tu lapte destul. Daca nu reusesti sa colectezi mare lucru completarea i-o faci cu lapte praf, dar itotdeauna intai sanul (eu ii dadeam pe amandoi ca aveam tare putin lapte) si dupa care imediat completarea (eu ii dadeam biberonul tinut aprox la subrat si cu tetina lipita de sanul meu, ca sa nu-i dezvat de pozitia la san ). Probabil ca dupa ce mai prinde forta va suge mai bine.
Curaj si rabdare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Eu iti spun, din experienta proprie, ca proba subtului te scoate din minti mai ales atunci cand il cantaresti si are o greutate, ii dai sa pape dupa care il cantaresti iar si are mai putin decat avea cand a inceput sa pape .
Sfatul meu este sa nu mai faci aceasta proba si sa alaptezi puiul atunci cand vrea si cat vrea.
Vorbeam zilele trecute cu o cunostinta, care a plecat in dec in Ro special ca sa nasca acasa, si care la 3 sapt dupa nastere a intarcat bebelusul. Am fost indignata si revoltata chiar. Este peste puterile mele sa inteleg cum o mama isi intarca bebelusul pentru ca laptele nu este consistent iar bebelusul nu ia in greutate si ca nu mai vrea sa suga.
Imi amintesc ca Andrei a fost la terapie intensiva primele 2 sapt din viata, iar eu eram prietena cu pompa, ma mulgeam la fiecare 3 ore si congelam tot. Nu m-am gandit nici o clipa ca laptele nu ar fi consistent si sa renunt, desi mi-ar fi fost tare usor. Aveam un gand si numai unul: lapticul este un miracol iar Andrei trebuie sa il pape pe tot ca sa prinda putere!

Asadar scumpa mamica, nu renunta, ai rabdare cu puiul mic pentru ca numai sugand stimuleaza lactatia, iar alaptatul nu se compara cu nimic!

Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!

Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

adddy, in mare sunt de acord cu cele spuse de anya, mai putin cu biberonul. Eu i-as da laptele cu seringa sau lingurita. Tehnica suptului din biberon difera de cea de la san astfel ca odata obisnuit cu biberonul probabil va incepe sa refuze sanul.
In niciun caz nu i-as face proba suptului. Pe langa slaba relevanta, streseaza parintii inutil. As pune copilul la san cat de des se poate (ajuta si la cresterea lactatiei).
Eventual, puteti citi mai multe despre alaptare pe site-ul Dr. Marta Muresan, http://alaptare.home.ro/
Veti gasi informatii foarte bune, concise si la obiect.

Mergi la inceput