Dezamagire-bone

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sobo spune:

Si eu zic sa scapi de ea. Daca acum cand e cu tine nu simuleaza macar buna crestere, atunci cand o sa fie singura cu copilul sa nu te trezesti ca-l neglijeaza.
Succes. De pe 15 incepem si noi cu bona asa ca sper sa avem multa bafta.

Sobo si BB Dragos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_risnov spune:

Depinde cat de usor iti este sa gasesti o alta bona. Daca este dificil, eu cred ca o discutie directa nu ar strica. Daca nu percuteaza, cauta alta!!!
Am o prietena care s-a purtat exemplar cu bona, erau aproape prietene, si din cer senin, cu doua zile inainte sa se intoarca la servici mama, bona a venit si i-a spus ca nu va mai veni de a doua zi. Prietena mea a ramas siderata.
Cu a doua bona, angajata printr-o firma, nu a mai fost atat de apropiata, a pastrat o distanta de bun simt, a stabilit de la inceput ce trebuie sa faca. Chiar a stat doua saptamani cu bona acasa si i-a aratat pe indelete tot ce trebuie sa faca, dar nu facea ea, ci bona. Vreau sa-ti spun ca pentru 3,5 milioane pe luna bona sta de la 7.30 pana la 18 cu copilul, il scoate in parc, si, in plus, face si menajul (curat, mancare, calcat rufe).
Asa ca ai grija pentru ca, stii tu, pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti.
Bafta!
Adriana in 17 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana spune:

Multumesc din suflet pentru raspunsurile voastre. Ieri mi-am luat inima in dinti si i-am spus ca nu sunt multumita. I-am platit o saptamina si a plecat bosumflata. Mi-a spus ca la baietelul de dinainte a stat 2 saptamini nu 6 luni cit stiam eu. Cred ca nici cei de dinainte nu au fost multumiti. Acum parca mi-am luat o piatra de pe inima. Raspunsurile voastre m-au ajutat foarte mult. Acum voi sti ce este de facut:"fisa postului" .
Va pup si va multumesc
Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_risnov spune:

Foarte bine ai facut!!!
Bafta in continuare!
Cu siguranta ca vei gasi pe cineva de care sa fii multumita. Ar fi bine sa ceri si niste referinte despre persoana in cauza de la familia la care a fost inainte (sau prin telefon macar).
Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dddd spune:

acum, daca ai ejectat-o trebuie s ate gandesti bine pentru cine va urma care sunt prioritatile tale. oricum la agentie, din cate stiu eu te intreaba ce mai vrei de la bona in afara de faptul ca sta cu copilul, il plimba, ii da sa mamnce, il schimba pe bebe...din experienta prietenei mele, ca la mine n-a fost cazul de bona-mama o creste pe fetita mea, iti spun ca trebuie sa faci o lista cu ce astepti de la ea inca de cand pune piciorul in casa sau inca de cand ai acceptat-o la agentie. stiu ca daca lucrezi prin agentie ai dreptul sa o schimbi, fara sa platesti comision daca nu esti multumita in primele 2 saptamani, care sunt de proba. prietena mea a gasit in sfarsit o bona careia ii da 100 euro si are urmatoarele responsabiloitati: face mancare fetitei in fiecare zi, spala rufele fetitei (cu masina), strange cat de cat jucariile dar nu prea i le spala, mai sterge praful daca ii zice 9nimic din proprie initiativa), duce copilul in parc, vorbeste foarte frumos si mult cu fetita, program de la 8 la 18 si mai intra si in prelungiri daca e cazul. este cat de cat multumita, ca bona perfecta e greu de gasit. acum, dupa 3 luni s-a cam lasat pe tanjala in ceea ce priveste treburile din casa dar cu copilul se poarta foarte frumos. nu le poti avea pe toate, desi la 100 euro plus mancare la discretie si toate bunatatile...ai si tu pretentii sa mai miste cate ceva prin casa. se pare ca munca e grea. e bine ca de cate ori i se face observatie s amai faca cate ceva nu se supara, face o zi dupa care iar uita...totul e sa o tii sub control cu cicaleala. asta pana intr-o zi cand o sa-ti ddai copilul la gradinita.

succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LIONI spune:

Ai facut bine ca ai dat-o afara.Cu urmatoarea bona va trebui sa stai de vorba si sa-i spui conditiile tale. Eu am bona, iar sotul meu a spus de la inceput ce vrea si cat poate sa-i ofere pentru serviciu.
- are grija de copil: schimbat pampers,ii da sa manance,scos afara in parc, uneori ii face si mancare)
- face din propie initiativa curat in casa .
- sta cu el si noaptea cand este nevoie, ii face si baie.
BAFTA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Buna,
la noi dna care sta cu Laura(4ani si 2luni)este Mana(Laura a botezat-o).La noi mi se pare cam pretentios termenul de "bona". Mana este a doua d-na pe care o avem. Noi am avut noroc sau am stiut de la inceput ce vrem.Cert este ca de la prima intalnire i-am spus clar ce vreau, am intrebat-o ce asteapta ea de la mine si i-am spus ce ofer. Ne-am inteles si e de 2 1/2 ani la noi. La inceput venea la de la 8,30 pana seara la 8, dar de 2 ani Laura e la gradi si vine la 12,30, o ia pe Laura de la bus la 13,15, intre timp da cu aspiratorul si spala pe jos(in fiecare zi si in toata casa), scoate cainii afara(avem 2 labradori), apoi Laura doarme si Mana calca, intinde rufele, sterge praful sau geamurile ori uneori pur si simplu sta,dupa masa merg in parc si pe la 8-8,30 pleaca, asta daca nu cumva intarziem si trebuie sa stea mai mult.Acum primeste 100 USD fara prelungiri iar daca venim la 11,12 acasa ii chem taxiul(ca sa nu ma mai duc eu)si mai primeste 100.000. sambata sau duminica ii platesc 150.000,la fel si daca trebuie sa stea toata noaptea.NICIODATA nu spune NU.A si ii platesc abonamentul RATB. In medie cred ca sare de 4 milioane pe luna. Mananca la noi, daca trebuie face si mancare pentru Laura, am deplina incredere in ea, suntem in continuare in relatii de dvs.(nici nu cred ca trebuie sa-i faci confidente). O ajut intotdeauna cand are nevoie(acum 2 luni s-a operat de colecist si am suportat noi toate cheltuielile)dar si ea este disponibila oricand am nevoie.Face parte din familie.
Liliana si Laura

liliana csaki

Mergi la inceput