foame sau obisnuinta?

foame sau obisnuinta? | Autor: velenamaria

Link direct la acest mesaj

buna mamici..Edi are 1 an si 3 luni si acum il intarc asa ca am trecut pe lapte praf. problema este ca imi cere lapte si noaptea pe la 2-3 si la 5-6 dimineata. daca nu-i dau plange si nu mai vrea sa doarma. nu stiu ce sa fac..sa-l las sa planga cu riscul sa nu-l mai pot adormi cateva ore , sperand ca se va obisnui sau sa-i dau lapte in continuare? pana acum papa tzitzi dar credeam ca papa putin asa de moft.
ceai nu vrea sub nici o forma..noaptea..doar ziua.
bea laptele cu mare pofta fara sa sufle...deci cred ca-i e foame.
el papa asa
9.30 fructe cu cereale sau biscuti +iaurt simplu( cateva lg)
12.30-13 supe, ciorbe si felul 2
16.30-17 paine cu unt.branza.iaurt
19.30 cereale. mamaliguta.
21.30 lapte praf, intre 150-230,ml.

astept sfaturi.multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AYSHA 2 spune:

daca i-ai dat sa suga noaptea, evident ca acum iti cere in continuare. Daca tot l-ai intarcat, incearca sa-i faci un program de masa diurn, astfel incat noaptea sa bea cel mult ceai sau apa, in niciun caz lapte. Dr. Stanciu ne-a spus sa nu-i mai dam lapte noaptea ( pana la un an jumate a baut si al nostru de 2 ori noaptea, pe tot, pana la ultima picatura )acest lucru fiind f. periculs, deoarece copilul poate face boli digestive grave sau diabet !
Ne-am speriat ( nu asta e intentia mea, sa te sperii si pe tine !)si il-am scos pur si simplu. Rezultatul a fost ca s-a foit noaptea, i-am data timp de o saptamana ceai, a baut putin, nu i-alacut vazand ca nu e lapte si asa nu mai nik noaptea, nici macar apa !

In concluzie, eu zic ca exemplul tau de meniu e bun, cu exceptia cinei, care ar putea fu un pic mai consistenta, de ex, sa-i dau un fel cu carnita: paste cu care, peste cu legume, orez cu lapte ca desert+o fripturica la cuptor. Ma rog, exemplele pot continua, nu am pretentia ca ca le-am epuizat.
Daca te-ai asigurat ca a mancat bine si s-a hidratat in timpul zilei, primind inclusiv lapte la culcare, nu ar trebui sa banuiesti foamea, ci doar obisnuinta !
oricum, sistemul lui digestiv tb sa aiba o pauza pe timpul noptii
Succes !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorikay spune:

Si eu cred ca trebuie sa ii dai la cina ceva mai consistent. Erica mananca pe la 19,30 cam cat mananca la pranz iar inainte de culcare bea lapte si se mai scoala petru lapte doar pe la 5 sau 6 dimineata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

Nu cred ca e momentul sa ii schimbi si orarele de masa cand e in plin intarcat. Ii vei da cu totul peste cap sistemul digestiv plus ca se va simti cu totul parasit.

Intarcatul, daca nu il face singur, este deja o trauma emotionala pentru copil. Cum crezi ca s-ar simti daca pe langa faptul ca nu ii mai dai san, acum nu ii vei mai da nici lapte si nici tu vei mai duce la el noaptea ? E inca mic si are nevoie de tine asa cum are nevoie si de laptele pe care ti-l cere. Cand nu ii va mai trebui va renunta singur la el. Tu ai putea dormi cu burta goala ?

Incearca eventual sa ii dai biberonul de seara ceva mai tarziu (deplasand ora mesei cu cate 5-10 minute, gradat) si sa ii pui cereale in laptele respectiv. S-ar putea ca laptele praf sa nu fie la fel de gras si hranitor cum era laptele tau.

La cina nu se da copiilor atat de mici carne/peste sau alte lucruri greu de digerat. Medicul ne-a spus ca organismul lor nu e inca destul de matur ca sa poata elimina toxinele rezultate din astfel de alimente. S-ar putea intradevar sa nu iti mai ceara lapte la 2-3 dimineata daca ii dai friptura la cina, dar asta pentru ca organismului lui se va lupta sa digere ceea ce i-ai dat si va obosi. Vrei un copil sanatos sau sa stai tu linistita ?

Incearca sa maresti cate putin timpul intre biberoane.

Acum am observat ca in meniul lui de peste zi nu are lapte decat seara. La varsta lui ar trebui sa bea mai mult de un biberon de lapte pe zi. Poate ca laptele de peste noapte incearca sa compenseze lipsa laptelui din timpul zilei.

Oricum, nu dispera, e un comportament normal pentru varsta lui (si nu va face diabet din cauza asta).

"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Lipseste cu desavrsire laptele de dimineata..... iaurtul dc zici ca sunt cateva lingurite, indif cu ce sunt amestecate sunt insuficiente, mai ales fara laptele de dimineata, intre mesele de la 17 -19 - 21 sunt doar 2 ore, si sunt destul de consistente alimentele. Se produce suc gastric la 2 ore in continuare si sigur ca are senzatia de foame.

Eu iti recomand sa schimbi incet dar sigur orele de masa. Ideal e programul cu 3 mese si 2 gustari.

Iris, care e de varsta lui, mananca asa:

8.00 - 250ml lapte cu 1/3 lingurita miere
10.00 - iaurt cu cereale, sau painica cu ou, unt si branza, etc.... sunt zeci de variante de mic-dejun
13.30 - supa consistenta cu painica, nu mai intra si felul 2
17.00 - fructe cu biscuiti
20.00 - cina (spaghete, mamaliguta, sandwich cu dulceata) idem multe variante
20.30 - 250ml lapte cu 1/3 lingurita miere

Intre mese nu primeste nimic in afara de apa plata.

Are la 1 an si aproape 4 luni 80cm si 9.5 kg, deci e fte bine.

Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Si eu zic ca peste zii mananca pre aputin lapte.Ar trebui o masa de lapte dimineatza si poate peste zi ,ceva cu lapte in compozitie( o budinca, cereale cu lapte, gris/orez cu lapte,etc).
Luca mananca asa:

- ora 7.30-8.00 180-210 ml lapte
- ora 9.30-10.00 ceva ,un mic dejun (cereale Nestle inelusi goale,sau o felie cascaval ,sau putina omleta ,sau o felie sunca Praga ,etc)
- ora 10.30 o fructa ( 1 kiwi ,sau nmar ,sau o para )
- ora 12.30-13.00 ciroba cu mult elegume sau supa cu taitei de casa sau fripturica cu legume sua peste cu legume ,etc
- ora 16.30- 17.00 un iaurt ,sau lapte cu cereale Nestle , sau un fruct + 1 biscuite,etc
- 20.00 cina- legume inabusite cu unt, spachete ,mamaliga cu diverse ,etc
- 21.30 lapte cu sau fara cereale 210-240 ml
NOAPTEA NIMIK.

Are 18 luni (aproape) ,84 cm ,11.5 kg si isi petrece cel putin cate 3 ore /zi afara (in periaoda rece).

Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.flickr.com/photos/15354374@N06/show/

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui velenamaria

buna mamici..Edi are 1 an si 3 luni si acum il intarc asa ca am trecut pe lapte praf. problema este ca imi cere lapte si noaptea pe la 2-3 si la 5-6 dimineata. daca nu-i dau plange si nu mai vrea sa doarma. nu stiu ce sa fac..sa-l las sa planga cu riscul sa nu-l mai pot adormi cateva ore , sperand ca se va obisnui sau sa-i dau lapte in continuare? pana acum papa tzitzi dar credeam ca papa putin asa de moft.
ceai nu vrea sub nici o forma..noaptea..doar ziua.
bea laptele cu mare pofta fara sa sufle...deci cred ca-i e foame.
el papa asa
9.30 fructe cu cereale sau biscuti +iaurt simplu( cateva lg)
12.30-13 supe, ciorbe si felul 2
16.30-17 paine cu unt.branza.iaurt
19.30 cereale. mamaliguta.
21.30 lapte praf, intre 150-230,ml.

astept sfaturi.multumesc

www.kodakgallery.com/ShareLanding.action?c=6w4zuyz.8ii63ebn&x=0&y=-68o2yy&localeid=en_US&cm_mmc=site_email-_-site_share-_-core-_-view_photos_album" target="_blank">poze Eduard 10-13 luni

Eu una i-as schimba putin programul de masa...in primul rand, voua va lipseste gustarea...si fata mea tot la 9.30 bea primul lapte dupa care pana la 12 ii dau intr-un castronel mere taiate, cascaval si banana...si tot mananca. Masa de pranz i-o dau mai tarziu...dupa 14, cerealele pe la 20 si masa de seara, laptele pe la 12 noaptea...incearca sa nu-i incarci stomacul dupa-amiaza....si asta poate fi o cauza a agitatiei si sa-i dai sa manance mai mult ziua...cam asta te pot sfatui...noaptea baga-i ceiut si se va obisnui incet, incet
Catinca are 86 cm, 12 kg si pofta de mancare cat pentru zece...asa ca...stai calma se va regla in timp

Oana siCati mica (1 an si 5 luni)

NOI-CRACIUN SI REVELION,
CATINCA MICA, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI, CATI SI MAMI 2, CATI SI TATI, CATI,BUNICII SI STRABUNICELE, CATI SI UNCHII,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns velenamaria spune:

multumesc ptr raspunsuri

prea putin lapte? ciudat..seara 150-230 aprox si noaptea pe la 2-3 150 si dim la 5-6 inca 100. nu mi se pare putin.
bea si lapte de vaca..evident nu foarte mult..ptr ca-l dau din canita si nu prea ii place.
are zile cand papa iaurt destul de mult..e preferatul lui.

Oanamada..Edi pe la ora 13 se culca si doarme pana la 15.30 , cateodata chiar 16.30...cand sa-i dau masa de amiaza? la ora 21.30 bea lapticul de seara si doarme..deci exclus sa pape cereale sau altceva mai tarziu de ora 19-19.30.

Edi are 81 cm si aproape 12 kg( 1 an si 3 luni). eu zic ca e bine.

problema principala era faptul ca bea lapte noaptea si din aceasta cauza nu-i mai dau lapte diminneata. bea lapte pe la 5-6 si la 7 e treaz...sa-i dau inca o sticla de lapte?

multumesc de raspunsuri.

Ripley..nu vad mare diferenta iontre programul de masa al copiilor nostri..evident nu am scris toate tipurile de mancare pe care le consuma bea fetita to tot laptele la jumate de ora dupa ce papa? cat papa totusi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Nu la juma de ora, ci dupa ce papa, dar masa o intindem vo 2-25 de min.

Acum de ex a mancat o felie de paine de casa, destul de marisoara cu dulceata de caise. Si e cu bibe in patul ei, suge de zor din el.

Nu cantaresc nimic din ce mananca, mananca cantitati zic eu ok pt varsta ei - ochiometric vorbind, sa zicem spaghetele ar fi cam o farfurie de aperitiv cu ele intinse de acopera tot mijlocul. Sa zic 150g? Oricum, ea cand nu mai vrea, asta e, ca sunt 5 lingurite, ca sunt 20, dc e satula o las in trebile ei.

Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Nu stiu ce sa-ti zic...a fost o propunere...Catinca s-a obisnuit sa bea laptele de noapte si in somn...eu iti propuneam un declaj tocmai ca sa fie ceva mai satul peste noapte...
Mie nu mi se pare ca ar bea putin lapte...atunci de catinca ce sa mai zic ca dimineata imi bea in jur de 270 si seara pana in 150 (plus iaurt si cereale cu lapte)

Oana siCati mica (1 an si 5 luni)

NOI-CRACIUN SI REVELION,
CATINCA MICA, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI, CATI SI MAMI 2, CATI SI TATI, CATI,BUNICII SI STRABUNICELE, CATI SI UNCHII,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns velenamaria spune:

multumesc...cred ca depinde de copil. azi noapte s-a trezit de cateva ori dar a adormit la loc . insa pe la 4 dimineata s-a trezit si ptr ca nu am vrut sa-i dau lapte nu a mai adormit. pe la 5 am facut 150 ml de lapte si dupa ce a baut a adormit dar destul de greu. la 7.30 era deja treaz si nu a mai vrut sa bea lapte deloc.
a papat iaurt cu fulgi de ovaz si un mar plus cateva feliute de mandarina.

sa vedem ce papam deseara si cum o sa dormim.

o zi buna

Mergi la inceput