constipatie bb 2 luni?

constipatie bb 2 luni? | Autor: marilu2004

Link direct la acest mesaj

acum trei zile i-am facut baietelului meu vaccinurile de doua luni, dintre care si unul oral, rotavirus. vineri a facut kk de mai multe ori dar de ieri nu a facut kk deloc! ma ingrijoreaza putin situatia... se poate vorbi de constipatie? cu dr pot lua legatura abia maine dimineata...

Marilena mamica Alexiei(iun 2004) si Jason (noi 2008)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

Este alaptat la san?
Nu as zice ca se poate numi constipatie atat de repede.
Se spune ca pruncii alaptati la san pot face chiar si la 4-5 zile fara sa se numeasca constipatie.

Daca nu se screme /inroseste/ da semne de efort / fara succes, sau kk nu e tare / format, CI face normal, moale, culoarea potrivita dar mai rar, nu cred ca e o problema.
Doua luni este varsta la care se cam trece de la 5-6 scaune pe zi la 1 / 2 pe zi sau mai rar ( l la 2 zile).
Radu este acum hranit cu formula. Face cam la 48-60 de ore, fara efort (in somn face, il gasesc cacacit cand se trezeste) si ce face nu e format, e moale si imprastiat prin scutec.
Sper ca te-am lamurit cat de cat.
Numai bine,

Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si
Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii
my blog
Topic: mama... de mai multe ori!
Topic: nu renunta! Informeaza-te!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

Revin cu inca ceva: daca ti se pare ca se screme fara succes, sau e nervos din cauza asta, ii poti da Lass Baby de la Erbavita (se gaseste in farmacii si e special pentru bebelusi, fara reteta) sau ii poti pune jumatate de supozitor cu glicerina, special pentru copii...

Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si
Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii
my blog
Topic: mama... de mai multe ori!
Topic: nu renunta! Informeaza-te!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adria.bh spune:

totul tine de tranzitul intestinal,bb e mic si poate dura pana se obisnuieste cu mediul de afara.Si eu am trecut prin aceeasi problema cu fetita mea la 6 sapt{am alaptat o la san}a fost constipata timp de 5 zile si ne am speriat,nemaiavand san medicul pediatru ne a recomandat lapte lactogen cu prebiotice, dupa care fetita mea si a revenit.Eu zic sa nu te ingijorezi daca nu da semne de agitatie, daca se comporta normal eu zic sa mai astepti si totul revine la normal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Seeioana spune:

Daca bb mananca de la san, poate fi ceva normal.
Al meu face si la 4 sau 5 zile uneori, scaun normal [mult cantitativ]. Eu zic sa il lasi sa-si urmeze cursul pe care il are propriul organism. Dar e alegerea ta.
Ioana

Mergi la inceput