Cu ce curatati nasul copiilor cand sunt raciti ?

Cu ce curatati nasul copiilor cand sunt raciti ? | Autor: bursucelu

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor fetita mea este f racita si are nasul infundat(are 1an si 3 luni),am incercat cu batista bebelusului dar se agita si tremura ca nici nu pot sa ma ating de ea. Voi cum procedati ca eu sunt inebunita ca nu pot sa o ajut si nu poate dormi noaptea.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

Dupa parerea mea, iti trebuie mai mult curaj. batista bebelusului este ffff eficace. pui ser fiziologic (sau altceva) astepti putin si treci la treaba. copilul nu sufera, nu-l doare, doar ca ii este teama, dar dureaza cca 1 minut, apoi... nasucul este curat si liber.
mult succes!

Kiki si Nicolae-Razvan (31.01.2006)

www.dropshots.com/asteryaro
www.dropshots.com/asteryaro1
www.dropshots.com/asteryaro2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirona spune:

la inceput nici a mea nu voia cu BB- era un adevarat chin - dar o mai faceam si fortat - dar acum .... isi trage singura mucisiorii.

incearca sa luati cu voi o papusica, un ursuletz si sa-i dai ei ustensila sa-i scoata mucii imaginari papuselei - apoi sa incerci acelasi lucru sa si-l faca ei - deci ca un fel de joaca inainte. la noi a functionat.
bine e sa dormiti cu aspiratorul in camera - sigur o sa-l mai folositi si pe timpul noptii. nu se calmeaza/nu doarme bine daca nu poate respira.
bafta si un somn bun la noapte!

Miro 26+ si Karina Ioana - 3 noiembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

subscriu: nu doare! Poti incerca pe tine ca sa te convingi si mai ales sa convingi copilul. Noi ne prefaceam ca ne tragem nasul unul altuia (cu tati) si apoi ma apropiam usor si ii puneam pe manuta, pe obraz si cand ajungeam la nasuc ne entuziasmam de cati muci scoteam de acolo. Cred ca majoritatea copiilor se sperie defapt de zgomotul aspiratorului. Pana la urma or sa se imprieteneasca, baietelul meu isi monteaza singur acum furtunelul la aspirator, ii da drumul si incearca singur sa-si traga mucisorii (are 2 ani jumate, e adevarat), iar prima experienta a fost la 1 an. Plangea tare la inceput dar se linistea pe masura ce-si dadea seama ca nu doare...totusi

Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

Buri care-i sa-i desfunde caile respiratorii ! Are doar un anisor si ceva nu o sa stea langa vas asa ca faci astfel:
Fierbi o oala cu apa si torni cu darnicie picaturi de Inhalant mentol ( nu uleiuri de baie )si-l pui langa patutul ei ! STAI LANGA SI PAZESTI CHESTIA SA NU CARE CUMVA SA AJUNGA COPILUL SA SE ARDA! SI DUPA 10 MIN SCHIMBI! faci efectiv in camera o atmosfera ca la tropice :) si ii pui pe piept vaporum sa respire usor sau Karvol capsule de pus pe pijama si pe perina - GARANTAT o sa respire mai bine !
Nu uita sa pui in camera in fiecare seara un aparata de umidificat camera! aerul uscat usuca caile respiratorii mai ales in timpul iernii cand folosim caloriferele si copii /adultii se trezesc cu nasul infundat.

poze familia mea

quod me nutrit me destruit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bursucelu spune:

Am si aparat de umidificat camera si il folosim regulat,dar raceala asta ne-a disperat.Cand era micuta nu aveam probleme cu batista bebelusului,dar am avut norocul si nu a mai racit de f mult timp iar acum ma socat si pe mine cum face cand dau drumul la aspirator sa-i curat nasucul.Am sa ma duc maine la farmacie sa-i cumpar Karvol.Voi a-ti pus micutilor picaturi in nasuc?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alice_is spune:

Buna
Si noi abia am trecut printr-o raceala cu muci la greu. Ziua am folosit BB iar noaptea i-am pus langa patut 2 bc usturoi taiate marunt. Pana a doua zi nu s-a trezit deloc. Am folosit si eu karvol, insa tot se mai trezea noaptea cu nasul plin de muci. Daca nu aveti probleme cu mirosul de usturoi incearca-l macar intr-o seara. Multa sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

eu am incercat cat am putut sa ma tin departe de picaturi. Am folosit sterimar sau produse asemanatoare inainte sa tragem mucisorii si ne-a ajutat f mult unguentul Pulmex. Seara inainte de culcare il ungeam pe piept cu asta si chiar ajuta. Ai grija cu picaturile pt ca pot da dependenta.

Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

Karvol nu se mai fabrica, din cauza unei... erori inscrise pe ambalaj . Sper ca acesta sa fie adevarul, si nu altul...
Picaturile pt. copii NU dau nicio dependenta. Se folosesc strict cand copiii sunt raciti, cu nasucuri infundate.
Ca doar nu puneti Bixtonim (de exemplu) la copil de 1 an, nu???

Kiki si Nicolae-Razvan (31.01.2006)

www.dropshots.com/asteryaro
www.dropshots.com/asteryaro1
www.dropshots.com/asteryaro2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami2003 spune:

Incearca cu Olinth aroma therapy. Aparatul si pastilele se iau de la farmacie si este mult mai bun decat era Karvol-ul. Poti sa ii pui si cate o pic de Vibrocil in nas daca e grav si nu poate respira nicicum . Mai exista si spray cu apa marina sau Humex. Noi folosim Humex pt curatire si apoi Vibrocil. Daca nu este o secretie f apoasa, pt copii mici este f bun Pivalone - este un spray pt tratament care nu este un antibiotic. Noi am mai folosit si Ophtamesone cu sau fara neomicina, in functie de culoarea secretiei - daca este verzui - cu neomicina. Vezi pe net prospectele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Buna,
Catinca facea la fel si am descoperit ca de fapt ii era frica de sunetul de la aspirator...asa ca folosesc gura...am scos adaptorul...cel care se baga in aspirator si trag cu gura..si da si eu am pus-o sa le traga "mucii" la papusi si merge
Procesul de curatare la noi este cam asa...Sterimar (apa de mare) sau ser fiziologic...trag mucii (de multe ori ies singuri ca Sterimarul este cu pulverizator si ii dizolva imediat), apoi pun picaturi...pana la 6 luni i-am pus Colargol (acum ii pun numai la raceli grave) ...dupa 6 luni, alternez Vibrocil cu Olynth pentru copii.

Oana siCati mica (1 an si 5 luni)

NOI-CRACIUN SI REVELION,
CATINCA MICA, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI, CATI SI MAMI 2, CATI SI TATI, CATI,BUNICII SI STRABUNICELE, CATI SI UNCHII,

Mergi la inceput