DUPHALAC sau ce altceva????

DUPHALAC sau ce altceva???? | Autor: bb_yasmi

Link direct la acest mesaj

ati administrat copiilor vostrii??? cat de des se poate da???
fetita mea de 1 an si 3 luni face kk ca si maslinutele si tari ca piatra, desi papa zilnic pere/prune/kiwi uneori chiar dupa lapte si tot asa face. evit cat pot orezul, morcovul fiert, branza dulce. nu stiu ce sa ii mai dau. cat timp i-am dat duphalacul a fost ok (vreo 5 zile parca) apoi tot asa a facut.i l-am dat acum o luna. oare pot sa ii mai dau o data?? stiti alte remedii??? am incercat sa ii dau si dimi miere pe stomacul gol dar nu vrea nimic pana nu isi bea laptele. iaurt nu prea mai vrea (inainte papa si 2 pe zi). nu mai stiu ce sa fac....

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Asa face si baietelul meu mai mare eu nu i-am dat niciodata medicammente pt asta. la noi functioneaza sucul tedi, daca nu iese o zi a doua zi ii dau tedi si iese fara probleme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

ary eu i-am dat si tedi si nimik. la noi nu se pune pb ca nu iese afara pt ca face de 2 /zi,

_
"Inima mamei este un adanc abis la capatul careia gasesti de fiecare data iertare!!"

happy mom Lavi si buburuza mica Iasmina Alissa 31.10.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Duphalac se administreaza pe termen lung, cam 30 de zile.
Iar rezultatele se vad abia dupa cateva zile de la administrare.
Si noi i-am dat lui Cristi cam acum un an si a avut rezultate.

In rest... multe lichide, fibre... asa ne-a spus doctora..

Ingrid si Cristi 5 ani si 10 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns velenamaria spune:

buna.
bebe al meu a luat duphalac cam o luna jumate 2( inainte de diversificare)..la recomandarea medicului.acum nu mai avem probleme cu constipatia ptr ca putem papa de toate ..mere pere.portocala..cam asta il ajuta ..plus iaurt.
sanatate.

Mergi la inceput

pe prospect scrie ca se da 3 zile (faza intiala) si apoi de intretinere (unde nu scrie cat timp). oare ii pot da din nou??? o luna nu e prea mult???

_
"Inima mamei este un adanc abis la capatul careia gasesti de fiecare data iertare!!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns terishka spune:

noi am mers la medic pentru constipatie. agnes are 1 an si 4 luni si nu am reusit nicicum sa reglez problema cu regim (pere, mere, suc de portocale, prune, broccoli etc.). ea avea scaun o data la doua zile, si tot la fel - foarte tare, cu plansete, ajutata cu picioarele impinse spre burtica... se vedea clar ca ceva nu e in regula.
medicul mi-a dat sa ii dau ulei de parafina - o lingurita dimineata si una seara timp de o luna, apoi numai una pe zi timp de alta luna. a avut efect imediat, insa acum iese cam moale, cred ca trebuie un pic ajustate dozele, am sa vorbesc cu medicul. alta varianta mi-a mai spus ca poate fi debridat, 5 ml x 3/zi timp de o luna, dar numai daca nu accepta uleiul de parafina - ea a spus ca ar fi mai bun.

Mergi la inceput

terishka, debridat am incercat cand era mai mica si nu a prea avut efect. eu stiu ca si ulei de masline cu/ sau miere pe stomacul gol face "minuni" doar ca fetita mea nu vrea nimic inainte de lapte.

_

Mergi la inceput

deci, singura pb a fetitei mele e cum face kk, nu ca ar face rar (face si de 2 ori pe zi) sau cu dureri(uneori nici nu stiu cand a facut). dar nu cred ca e nici prea placut sa faca pietricelele alea.

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Bb-yasmi, Alex era in asa hal de constipat ca plangea de fiecare data cand trebuia sa faca... Am incercat si noi sa ii reglam din alimentatie dar fara rezultat. Astfel ca, la recomandarea pediatrului, a facut tratament cu Duphalac 2 saptamani dupa care, tot la recomandarea lui i-am dat (si ii dam in continuare) zilnic cate o jumatate de lingurita de tarate Psyllium intr-un pic de apa, de 2 ori pe zi. Se gasesc la farmaciile naturiste. De atunci nu a mai avut probleme.

Mergi la inceput

anca a multumesc frumos de raspuns.
cred ca ii voi da si eu din nou duphalac pt vreo 2-3 saptamani cate 5 ml/2/zi. sa vedem dupa ce va fi.

_

Mergi la inceput