Cum scap de suzeta?

Cum scap de suzeta? | Autor: Zina

Link direct la acest mesaj

Avem si noi o problema, mai corect vreo 3.
Dar prima: cum scap de suzeta, mai ales noaptea??? Baietelul meu are 2 ani si 2 luni, seara inainte de culcare cauta "dudu", noaptea se fataie si-l cauta, plange daca nu i-l dau. Alta problema ar fi ceaiul de noapte de care nu scap. Din cauza asta, el are somnul intrerupt, nu doarme "legat".
Poate ati trecut prin asa ceva si ma sfatuiti cum sa fac.
Va pup,

Zina si Rares(26.10.2006)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

inainte de toate te hotarasti ca vrei sa ii scoti suzeta pt ca este mai mult lupta ta decat a lui.
E bine daca reusesti sa faci un scenariu in urma caruia suzeta dispare din peisaj (a luat-o un puisor si a dus-o nu stiu unde sau s-a pierdut si o cautati pana nu mai puteti si nu o gasiti sau orice altceva iti trece prin cap si crezi ca l-ar ajuta pe baietel sa inteleaga ca gata, nu mai este de gasit). Apoi peste noapte te inarmezi cu muulta rabdare si calm si il suporti asa cum este, incercand sa il linistesti cu o vorba buna, un mangaiat pe spate, etc. Perioada in care se foieste dupa suzeta vei vedea ca se micsoreaza tot mai mult pana cand nu va mai intreba de ea.
Alte sfaturi nu mai am, doar rabdare si consecventa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisiacob spune:

Noi am reusit cu succes sa scapam intr-o luna de ea. I-am taiat-o treptat, cate putin. Spre sfarsit nu prea mai putea sa o tina in gurita si ii spuneam "ai papat-o mami? cred ca a fost tare gustoasa..." Si uite asa, fara plansete s-a putut!

Floricel & comp.(D.N. 09.09.2004)

Traieste azi ca si cum ar trebui sa mori maine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns velenamaria spune:

Zina..si pe mine ma asteapta aceeasi lupta.
Ma bazez pe ajutorul mamei mele...cu o nepotica de-a mea a procedat in felul urmator...au luat-o sa doarma la ei cateva zile . seara cand si-a cautat duda ai mei i-au spus ca nu au..nu este si gata.. a plans putin si s-a mai foit noaptea ( vreo 2 nopti..atata)dar apoi a uitat de ea. Mama imi zicea ca saracuta cauta cu manuta in timp ce dormea dar daca a vazut ca nu gaseste nimic a renuntat. Sper sa functioneze si in cazul meu...adica a lui Eduard..si poate si in cazul vostru. Important este sa le ascunzi bine..sau sa le arunci ca sa nu fi tentata sa i-o dai din nou.
succes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisbar spune:

iti spun ce am facut eu, punand in aplicare ce am citit tot pe acest forum. o tuturor pentru contributie.
intr-o dimineata am crestat-o pe mijloc cu forfecuta. imediat dupa ce-si bea laptele ea cerea suzeta.
fara sa schitez nimic, i-am dat suzeta. in momentul in care a bagat-o in gura si-a dat seama ca ceva s-a intmplat cu suzeta ei, a scos-o din gura si a inceput sa o cerceteze. concluzia ei a fost ca s-a stricat suzeta. era asa de haioasa cand ma informa, un pic contrariata, un pic suparata, ca i s-a stricat suzeta. eu am luat-o am cercetat-o, m-am prefacut foarte uimita dupa care i-am dat-o inapoi indemnand-o s-o foloseasca si asa...poate merge.
pana seara s-a lamurit ca e fara speranta. l-a somn a cerut-o din nou, i-am dat-o...a marait un pic si s-a culcat fara ea. in maxim 3 zile am scapat de stresul suzetei. nici nu o mai cerea dar mult timp dupa informa pe toata lumea ce a patit ea cu suzeta.
important este sa ai grija sa pastrezi suzeta in starea in care este, sa nu sesizeze un refuz din partea ta cand o cere. tu i-o dai cu draga inima, e treaba ei ca nu o mai poate folosi.
ce am remarcat dupa acest episod: un somn mult mai bun al copilului. inainte se trezea noaptea de fiecare data cand cauta suzeta si n-o gasea prin pat. asa de tare ma enervam si eu ca era chiar de negasit jurata de suzeta. dupa stricarea suzetei nu prea se mai trezea noaptea si mai intelegeam si eu ceva din somn.
spor si nervi

Mergi la inceput