baiatul meu si-a revenit, diseara ii dam ultima doza de antibiotic, e totul in regula. luni vom merge la control ca sa ne asiguram ca e bine.
despre reimbolnavire de scarlatina, drita ne-a spus ca sunt 3 tulpini, deci maxim se poate imbolnavi o persoana de 3 ori de scarlatina. se intampla f rar, dar daca ai contact cu alta tulpina fata de cea care te-a imbolnavit o data, te poti imbolnavi din nou.
ai imunitate la aceeasi tulpina.
Cristina, mama Radului (3 ani)
Ma simt datoare sa fac o incheiere acestui subiect pe care tot eu l-am deschis.
Azi am luat rezultatul analizelor(la 3 saptamani dupa boala)care au iesit perfecte!!!!Sincer, nu credeam c-or sa iasa bine,avand o doza de neincredere in privinta tratamentului cu Eritromicina, dar spre marea mea bucurie toate sunt in limite normale, in special ASLO care e 12.
Multumesc mult pentru sprijin! Va doresc sa nu treceti prin asa ceva, dar daca se intampla,nu disperati cum am facut eu!
Mi-as permite, dupa experienta asta,sa va dau un sfat:faceti-le exudate faringiene(macar o data la 6 luni).Numai asa se depisteaza acest streptococ nenorocit,care altfel poate duce la complicatii grave. Eu pana sa se imbolnaveasca Ioana habar n-aveam ce boli poate produce streptococul betahemolitic si cat de important este exudatul faringian in depistarea lui.