Nu exista Mos Craciun

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Citat:
citat din mesajul lui Kea

Ce nervi am tras eu prin decembrie, cand am auzit ca invatoarea nepoatei mele le-a spus la clasa ca nu exista Mos Craciun! Si nu avea legatura nici cu orele de religie, cu nimic. Pur si simplu. In contextul asta eu o consider o rautate. Eu am "dres" situatia, spunandu-i nepoatei, care era tare dezamagita, ca Mos Craciun vine numai la copiii cuminti si probabil doamna invatatoare n-a fost un copil cuminte si la ea n-a venit, asa ca asta-i motivul pt care nu crede in existenta lui.
Cat m-a crezut nu stiu, dar macar n-a mai fost dezamagirea asa mare.
Nu stiu ce sa spun, cred ca totusi n-as scoate de la clasa un profesor numai pentru acest motiv.

Exact asa as fi spus si eu copiluluiProfesoara nu a fost cuminte si nu a venit niciodata Mos Craciun la ea!

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinait spune:

Ba da, exista Mos Craciun!

In schimb, problema e alta : nu daca exista, ci cum arata si ce face in afara de a imparti daruri la copii.

Pai ia sa-l analizam nitel : Mos Craciun are o burta durdulie ( este cam obez, asta inseamna ca manaca prea mult, nu-i asa? ), un aer jovial (e pus pe glume, Mosul), obrajii si nasul rosii (de frig?!), un superb costum rosu (arbiter elegantiarum!) si o atitudine toleranta (e foarte bine!).

In afara de asta, pe Craciunita o exploateaza in tot timpul anului, la fel si pe spiridusii care muncesc pe rupte ca sa construiasca jucarii. Ca sa nu mai vorbim si de bietii reni ( femele sunt, pentru ca au coarne la sfarsit de decembrie!) care zboara de mama focului si se multumesc acolo cu niste morcovi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns StMihaela spune:

crinait, asa si zanele sunt niste anorexice cu gusturi indoielnice in materie de imbracaminte, cu parul suvitat in culori pastel roz-albastru-verde
Povestile clasice pentru copii, ecranizate, ar iesi adevarate filme de groaza - motiv pentru care, cand citesc povesti copiilor, cenzurez la greu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Incep prin a spune ca, de regula, m-am abtinut intotdeauna de la a posta pe la subiecte "religioase" pentru ca mi se pare un subiect deosebit de sensibil, in care daca te bagi...nici Dumnezeu nu te mai scoate. Dar de data asta trebuie sa intervin.

Eu am aflat de inexistenta lui Mos Craciun undeva pe la 6 ani, prin "amabilitatea" uneia dintre bunicile mele, pe care nu am iertat-o niciodata. Apoi, in clasa I, cu putin inainte de serbarea de iarna, invatatoarea ne incolonase pe toti la sf programului, sa iesim din clasa organizat, si ne-a aruncat din virful buzelor ceva de genul ca spera ca nu avem pretentii sa vina Mosul la serbare, ca doar stim ca Mosul nu exista...am avut colegi care au izbucnit in plins atunci, si nu, nu mi se pare ca altcineva decit parintii ar avea dreptul sa spulbere acest mit si sa o faca atit de categoric si de lipsit de orice dram de empatie.

Si ca sa revin la subiect: mie mi se pare ca exista o umbra de fanatism in credinta celor care il infiereaza pe Mos Craciun, afirmind ca nu are nici o legatura cu pruncul Iisus. De ce ar trebui sa alegem intre una si alta? Unele biserici (mai mult catolice decit ortodoxe) "profita" de Craciun pentru a face bucurii copiilor din familii mai necajite, aducindu-l pe Mosul unor copii care probabil altfel nu ar primi nici o amarita de bomboane. Daca si biserica gaseste o cale de mijloc, de ce ar trebui sa se gaseasca unii mai catolici decit papa, care sa se bata cu pumnul in piept ca aduc copiii pe calea cea dreapta, batind toba cu Nasterea Domnului si dind cu pietre in una dintre cele mai frumoase povesti ale copilariei?

PS. Comparatia cu copiii pe care ii aduce barza si referirea la faptul ca in clasele primare copiii afla cum "se fac" copiii mi se pare nelalocul ei. Aceste lucruri sint date...stiintifice, si pot fi explicate in 100 de feluri la orele de biologie, in functie de virsta si de gradul de intelegere la care a ajuns copilul. Pe cind la Mos Craciun, ca si la Dumnezeu, nu e nimic de inteles; trebuie doar sa crezi.

PPS. alta faza care imi place. acceptam valentine's day si haloween pentru ca "rau nu fac". dar ne dezicem de Mos Craciun pt ca "mintim copiii". ceva e putred in danemarca....

if you can't say something nice, then don't say it at all
http://pisigri.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Eu i-am explicat fetitei mele ca nu exista Mos Craciun, dar Craciunul este o sarbatoare in care parintii daruiesc copiilor lor jucarii si ce mai vor ei ( copiii ). In ajunul Craciunului, impodobim bradul, iar fetita mea este foarte incantata.
Craciunul este sarbatoarea ei preferata.

lisaelisa

mami de ingeras dragalas

Mergi la inceput