agitatie in timpul smnului

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ille spune:

mai are cineva vreo parere?
noi am ajuns la 5 luni jumatate si ni se intampla la fel: doarme linistit prima parte a noptii, apoi incepe foiala si face la fel: se freaca la ochisori, da din manute. Am vrut o vreme sa uit, sa dorm tun, sa nu merg cu el la o electroencefalograma dar de cateva nopti iar mi-a incoltit ideea si de data asta cred ca am s-o fac. Am observat ca are miscari necontrolate din manute si la trezire si la adormire, parca se lupta cu somnul, mai adoarme putin, parca iar da sa se trezsca, da din manute, apoi iar le lasa in jos, da din cap stanga-sreapta si uite asa se fioeste si cate o ora daca il las.
nu sunt curajoasa si parca mi-e frica de un duagnostic clar, dar imi e la fel de frica de unul mai putin cert, dinala care se finalizeaza cu:" nu pare ok, dar sa mai vedem in timp.."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellis spune:

alta parere, nu, e aceeasi;
cred ca toti copilasii fac asa;
la inceput de crampe, mai viseaza si ei, apoi stai linistita urmeaza perioada dintilor, maselutelor, apoi vor fi iar agitati din cauza activitatilor de peste zi, ca descopera si ei lumea, mai, nu e asa usor;

a mea pana pe la 8 luni a dormit asa cum zici tu, dar nu ma deranja chestia asta, apoi, dupa opt luni are o repriza de vreo 4 ore de somn profund apoi incepeau tipete chiar, maraieli, uneori si la jumatate de ora; o perioada i-am dar calma baby, a fost mai bine, apoi am renuntat, acum se trezeste pt maraieli doar de vreo 2-4 ori pe noapte, uneori bea apa, alteori nu ii trebuie nimic, doar sa fie mangaiata;

Cum spunea o buna prietena a mea, mama a doua minuni, fii linistita ei nu se schimba, tot asa vor fi, dar ne resemnam noi!

Ellis,mami de ALESSIA MARIA (20.11.2007)

ALESSIA IN TARA MINUNILOR
MAMI IN BUCATARIE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxyn spune:

Zilele trecute am citit o carte despre bebelusi, destul de interesanta. Legat de somn, scria urmatoarele (iti voi face un scurt rezumat):
- somnul parcurge mai multe etape,
1. somnul agitat- este bogat in vise, creierul este in plina activitate si isi construieste retele neuronale, sunt agitati, dau din manute etc; se mai numeste somnul REM, care scade ca procent pe masura ce copilul creste
2. somnul usor-este somnul de trecere dintr-o faza la alta, copilul se poate trezi, deschide ochii
3. somnul profund

Sper deosebire de adulti, la copii somnul profund dureaza aprox. 2 ore dupa care intra in cel agitat: se misca, au tresariri, suspina, dau din maini.

Ceea ce mi s-a parut mai interesant este faptul ca, in cursul noptii, copiii au aprox. 5 perioade de somn agitat (REM): in timpul trecerii de la somnul agitat la cel linistit, copilul poate vorbi, plange,misca. Cu toate acestea, el doarme. Luandu-l in brate, nu facem altceva decat sa-i trezim definitiv. Copilul risca astfel sa nu mai poata trece de la vis la somn profund.

Mai scria ca acesta este una din principalele cauza ale tulburarilor de somn la copii in primul an de viata: cu intentia de a-i calma, ii trezim.

Tot aici am citit ca, atunci cand il aud ca plange noaptea, sa astept 60 de sec. Sincer va spun ca a tacut si si-a continuat somnul.

Draga ille, nu trebuie sa iei de bun ce ti-am citat aici din cartea respectiva, dar poate fi o idee.

mamica de Vladut

Mergi la inceput

Elis , treaba e ca pe mine nu pot spune ca ma deranjeaza, mai degraba ma sperie pt ca il vad asa cum da din manute, se freaca la ochi, de multe ori il gasesc cu mici zgarieturi pe fata.
Roxin, teoretic stiam de aceste faze ale somnului, dar nelamurirea mea este de ce nu fac si alti copii asa, daca toti au aceste faze ale somnului mai diferentiate/evidente pana la 1 an. Am vazut aici pe forum la cateva mamici, atat.
Am vreo 5 prietene cu pitici si bebelusi si la nici una nu am auzit de astfel de agitatii si miscari.
ok, nu sunt 2 copii la fel, dar unii se maturizeaza mai greu, tine de maturizarea creierului?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxyn spune:

Si al meu are, stai linistita. Dar poate nu se manifesta asa tare ca si copilul tau.

Nu cred sa existe copii care sa doarma tun toata noaptea. Daca al meu nu s-ar foi, mi-as pune un mare semn de intrebare.

mamica de Vladut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

Di face asa daca se intampla sa adoarma pe spate (ffffffffffffff rar..poate de vreo 3 ori de cand e).Ea doarme pe burtica.Am ajuns la pozitia asta din cauza colicilor.
Incearca sa-l culci pe burtica!

Sorana de Diana (10.11.2008) si Codrin (15.02.2005)
Where there's a will there's a way!

www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[ Codrin]

www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?ownerId=215017846&albumId=292622548" target="_blank">[ Diana]

Mergi la inceput

il pun pe burtica cateodata, tocmai ca sa nu mai dea din manute, si se mai potoleste, mai ales daca somnul devine profund. Dar culmea, ziua ii place sa stea sa se joace numai pe burtica, parca e hopa-mitica, cum il pun pe spate se intorce pe burtica, iar de dormit, nu adoarme pe burtica, imediat isi ridica capul si plange si se trezeste. Adoarme singurel daca il pozitionez eu intr-o parte, cu o pernuta in brate;sau daca e rupt de oboseala, ne-am jucat mult, adoarme si pe spate.
ooof, e greu....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellis spune:

ILLE - nu cred ca exista copil care sa nu se agite toata noaptea...mai repede cred ca prietenele tale dorm ele prea bine si nu i*au simtit; stai linistita e normal; eu i-am dat calma baby in perioada in care se trezea la jumatate de ora, apoi o alta par i-am facut lapticul de noapte in ceai de tei argintiu(nu stiu dc e ok si la baietei), ea continua sa se agite asa ca m-am resemnat; si am fost si la dr pe tema asta, ca si eu eram ingrijorata la inceput!

Ellis,mami de ALESSIA MARIA (20.11.2007)

ALESSIA IN TARA MINUNILOR
MAMI IN BUCATARIE

Mergi la inceput

multumesc frumos ellis, sper sa ma mai linistesc si eu in timp, caci dupa cum spunea cineva pe aici, ei nu se schimba, noi trebuie sa ne schimbam
uite, chiar si azi dimineata, dupa masa de laptic de la ora 6, a mai dormit tun cam o ora jumatate, apoi, cu ochii intredeschisi, a inceput sa dea energic din manute, dar nu se trezea, era asa ceva de ma inebunea. L-am luat cu mine in pat, am incecat sa il tin cumva de manute,sa i le bag sub paturica,dar nu a tinut, iar dadea din manute, iar se potolea, si somnul nu era profund, parca tot dadea sa se trezeasca, era intr-o stare ciudata (REM poate). Si uite asa a tinut-o o ora, pana s-a trezit de tot.

Mergi la inceput