Mamici de nov-dec 2003, partea a 7-a
Raspunsuri - Pagina 4
vilma spune:
Sa va zic eu experienta de stat acasa o luna inainte de nastere (la prima sarcina). PLICTISEALA MAXIMA! Nu ma puteam concentra la nici un program tv in afara de nasteri in direct la Reality TV. N-aveam stare sa citesc nimic altceva decat legat strict de sarcina/nastere. Nu puteam sa dorm ziua in amiaza mare. Nu aveam chef sa ma plimb de aiurea singura pe strada, plus ca era o primavara mohorata, oboseam imediat si mi se intarea burta (sentiment foarte inconfortabil).
Alt cuvant de ordine era NERABDAREA.
Nu ma certati, dar de data asta m-am invatat minte, prefer sa stau printre oameni (la servici) decat singura cuc acasa, nestiind de ce sa ma apuc si neavand chef de nimic.
Va doresc prenatal super placut, la urma urmei, daca as fi avut forumul atunci, nici eu n-as fi fost asa de singura!
Pupici,
Vilma.
PS: va rog sa raspundeti la sondaj, pliiiizz!!!
milana spune:
multumesc pt felicitari, sfaturi si incurajari ca tare nevoie aveam :)). aproape ca a trecut ziua asta si ma gandesc ca mai am doar patru zile. cu un ochi plang si cu unul rad :)). de dimineata si pana acum mai m-am gandit la ce as putea face cu atata timp liber. as putea sa dorm mult de tot, sa fac vizite, sa citesc muuuuult, sa mai prind si eu un film bun pe hbo... se pare ca sunt destule de facut :)).
saptamana asta este targ de mobila la romexpo. daca este cineva interesat de el, adresa este: www.bife.ro. noi am vrea sa mergem pe acolo sa tragem un ochi dupa vreo comoda si cum sunt atatea firme reunite sub acelasi acoperis e chiar o ocazie buna :)).
mai fetelor, mai, taberiste care v-ati pus cu gura pe mine si care ma luati la trei pazeste ca m-a apucat lenea.... rele mai sunteti, cred ca vi se trage de la cartier :))))) :ppp. asta este motivul pt care trebuie sa ne mai intalnim si in alte zone hihihihi. vedeti cum va faceti planurile pt saptamana viitoare la baby expo :)).
pagurschimag, bine ai venit din concediu si felicitari pt... baietel :)). sanatos sa fie ca altceva nu mai conteaza.
saptamana asta, (joi, 11.09) merg la doctor. cred ca de acum voi incepe sa merg din ce in ce mai des.
tu julia, ce as rade daca tot baietel ai face :)))))). tot o dai tu inainte ca are fetita ta de unde alege, dar vad ca nu vrei sa iti spuna ce este. vezi ca sunt lunile baieteilor asa ca nu m-ar mira daca ai ingrosa randulul soacrelor mari :))). hihihihi.
ven, nu stiu ce sa iti spun despre tensiune, dar iti doresc multa sanatate :).
da, interesant subiectul cu asistarea jumatatii la nastere :)). am vazut ca s-a mai discutat pe forum si a creat destule controverse. la noi inca nu s-a stabilit cum voi naste, dar am discutat acest subiect si nici nu concepe sa nu stea langa mine. chiar ma intreba daca in caz de cezariana poate lua parte, dar i-am spus ca slabe sanse :)). concluzia: eu sunt de acord cu asistarea partenerului la nastere. la bine si la greu ca pana la urma nu ma vede toata ziua aranjata, machiata, picior peste picior si cu o fata misterioasa :)). fiecare cu parerea ei si atata timp cat sunteti fericite nu va impiedicati de alte amanunte :)).
- 29 saptamani, bb matei, dpn 20 noiembrie, dr. cezara bucur, spitalul giulesti
carmendraghici spune:
Salve viitoare mamici!
Vad ca, usor-usor, incepem sa intram in prenatal ceea ce ma face sa ma gandesc cat de repede trece timpul. Si eu am o dilema in legatura cu prenatalul. Pe de-o parte nu mai am chef de munca si as vrea sa stau vreo 2 luni cu burta-n sus, pe de alta parte ma gandesc ca m-as plictisi ingrozitor atata timp acasa. Oricum, cert este ca si in luna octombrie voi veni la birou asa ca mai am ceva timp la dispozitie sa iau o decizie. Bebelusa mea este foarte activa, m-a trezit de cateva ori pe la 6 dimineata cu cateva suturi sanatoase si abia astept sa o vad din nou poimaine la ecograf. Sa ne tineti pumnii sa primim vesti la fel de bune ca la prima eco. Eu am fost sambata in IDM si mi-am cumparat o salopeta de blugi pt (multumesc Manuelei pt informatie) cu 500000 lei. Are elastic la spate si pe laterale are, pe langa nasturii obisnuiti, si un nasture suplimentar pt cand o fi burtica mare.
Acum trebuie sa mai si muncim asa ca va pupicim.
si bb "Samburica" 23 sapt si 5 z
alinkav spune:
Salutare fetelor!
Noi in continuare facem bine. Ne mai apuca cate o contractie dar o rezolvam cu No-Spa.
Ieri am fost in Zoo, si acolo am mai vazut 2 gravidutze. A fost frumos.
In legatura cu asistare la nastere a jumatatii, eu sunt pro. La inceput sotul meu nu a fost prea incantat, dar acum nici nu vrea sa auda sa ma lase singura. De un lucru mi-e rusine, si cred ca-mi va fi: sa nu fac treaba mare pe neasteptate. Presupun ca in timpul travaliului n-o sa ma gandesc la asta, dar dupa ce va trece totul?
Daca ma va vedea nemachiata, ciufulita, transpirata si chinuita, nu cred ca il v deranja tare, ca m-a mai vazut asa, in afara de chinuita.
Despre sederea acasa sunt de acord cu Vilma, deoarece pan acum am stat cam tot timpul acasa, si va spun e GROASZNIC!!!!!!!!!
Trebuie sa-ti gasesti o ocupatie permanenta, ca altfel incepi sa umbli dintr-o camera in alta, nu te mai salveaza nimic,nici tv. E bine sa citesti, dar nici sa mananci cartile nu poti, ca se va amesteca totul intr-o oala si nu vei mai sti pe ce lume traiesti.
Dar mai ales ultimele luni de sarcina, cand se apropie momentul, devii mai nerabdatoare, si incep sa-ti vina tot felul de idei si ganduri tampite.
Eu sunt f fericita ca voi avea cu ce sa-mi ocup timpul. Si nu mai am rabdare.
Koko, si la mine s-a modificat un pic data.Dar vom vedea cum or vrea bebeii.Am schimbat data. Voi afisa mai tarziu.
Bine fetelor, mai povestim!!!!
pupici!!!!!!
alina-29 sapt si 6 zile
bubu spune:
Buna burticilor,
A mai trecut un sf de saptamina care ne apropie mai mult de marele eveniment. Bebe al meu face tumbe, aseara cind ne uitam la TV taticutul a intrebat ca ma joc eu sau chiar asa de tare se misca bebe. Si la noi a mai venit o vreme mai racoroasa, dar cu toate astea eu sint toata apa.
In legatura cu statul sotiorului linga mine, cum nasc prin cezariana nu se pune problema sa stea. La prima sarcina cum am stat 3 zile sa ma dilat a stat efectiv linga mine si rideam impreuna, m-a sustinut foarte mult. Si acum, ca si la celalata cezariana, dupa operatie va sta linga mine zi si noapte, mai ales in prima zi.
Delia
pagurschimag spune:
Salutare gravidutzelor! Azi sunt cam pleostita...am dormit doar 2 ore toata noaptea si in rest am stat cu ochii pe pereti.Am venit la servici ametita de oboseala si chiar am avut stari de rau din aceasta cauza. Am inceput sa ma ingrijorez putin....daca ma vor tin aceste stari pana voi naste? Daca insomniile imi afecteaza copilul si va iesi nervos? Ce sfaturi imi dati sa scap de aceste stari?
Am vazut ca unele dintre voi v-ati hotarat sa va luati concediu prenatal.Mie una imi este teama sa ma gandesc la acest concediu desi la sfarsitul lunii septembrie am dreptul la el.Ma gandesc cu groaza ce voi face acasa...Deocamdata mai am puterea sa vin la servici cand nu voi mai putea atunci cred ca voi pleca fotzat acasa...Seful meu ma trimite acasa, imi spune sa ma odihnesc dar eu ma incapatanez sa vin la munca...Eu nu pot dormi noaptea dar sa mai stau si ziua acasa sa ma odihnesc...
este bine si nu are stare deloc.Eu ma intreb cand doarme pt ca il simt permanent miscand iar mai nou a inceput sa dea loviturile mai puternice decat pana acum, ma face uneori sa tresar de durere.
in rest toate bune.
Sanatate la toate.
Magda 28 sapt.si 1 zi
adriana spune:
Buna burtici
sunt cam suparata ca baietelul meu de 16 luni a facut rubeola .. Exact de ce ma temeam, aia s-a intamplat. Nu stiu ce sa fac, imunizarea mi-am facut-o acum un an si 4 luni(cand s-a nascut baietelul) si acum sunt deja in 27 de saptamani, dar tot mai am o oarecare teama in suflet.. Voi ce ziceti?
Doctorul meu, dr. Anca, mi-a zis ca la orice varsta a sarcinii exista pericolul... nu stiu zau ce sa fac. As vrea sa-mi fac analizele sa vad daca am luat-o si eu, ca sa stau linistita, dar ma gandesc ca daca primesc un rezultat prost.. oricum avort nu fac.
Grea problema. Atentie la copii din parc mamici, de acolo a luat-o fi-miu.
mnicol spune:
Buna fetelor cu burtici mari!
Azi am fost cam lenesa, dar citind atatea mesaje m-am indemnat la scris. Pentru inceput sa stiti ca eu ma simt grozav in proaspat achizitionata salopeta de blugi in care sigur voi incapea pana la nastere. Mai are cate un rand de nasturi pe fiecare parte si un elastic generos de unde ii poti da drumul. IDM-ul sa traiasca pentru ca s-au gandit si la noi.
Draga Milana eu zic sa nu disperi. Odata si odata trebuia sa se intample si asta. Si-apoi ce mai conteaza doua saptamani cand foarte bine stim cu toate cat vom avea de stat acasa dupa nastere. Eu zic sa te odihnesti bine acum pana vine bb, pentru ca dupa aceea nu stiu daca vei mai avea timp. Da' eu vorbesc care ma gandesc cu groaza la zilele de concediu prenatal? Sper sa fie cat mai putine. Dar pana una alta eu fac alta smecherie. Plec luni in concediu de odihna vreo doua saptamani. Ma hodin, dupa care voi reveni. Si pe mijlocul sau sfarsitul lui oct o sa-mi iat prenatal Sper sa ma lase bebita sa stau pana atunci. Da' pe bune, nu te speria, eu zic sa fii fericita si sa te odihnesti si pentru noi. O sa te sustinem moral virtual.
Apropo de asistatul tatalui la nastere. Sotiorul meu a fost foarte convingator. M-a intrebat daca vreau ca medicul sa fie atent la nasterea mea sau la lesinatul lui. Bineinteles ca raspunsul meu a fost: mai bine m-astepti afara. Mi-ar fi placut sa fie langa mine, dar cred totusi ca privelistea si durerile nu sunt prea placute. Asa ca mai bine sa nu-l vad si pe el in preajma muscandu-si buzele si frangandu-si mainile.
Va pup pe toate. Cred ca o sa plec mai devreme pentru ca merg la soacra-mea ca este ziua ei.
Pupici si sa aveti grija de burtici.
Manuela
julia23 spune:
buna fetelor
milana vad ca te ai apucat de scris,nu ti face prob ca intri in concediu,o sa ai mai mult timp sa dormi,sa te plimbi si sa ti mai rezolvi cu treburile casnice.si nu mai ride atit ca nu vreau sa stiu ce este,o sa fie surpriza mai am putin si aflu cu toate ca eu si sotul credem ca este baiat:)))PPPPP.
pagurschimag nici eu nu pot sa dorm noaptea dar mai recuperez ziua ca dorm pina pe la 10-11.si al meu se misca tot timpu si nici eu nu stiu cind doarme,cica din luna a7a se misca mai incet ca nu mai are loc dar la mine nu e nici o schimbare.
adriana cel mai bine este sa nu ti mai faci prob si sa mergi la dc,poate nu ai facut si tu,oricum multa sanatate.
fetelor am inteles de la o prietena ca si in sir la parter au haine frumoase pt gravide si salopete de blugi,puteti incerca si acolo.
kokolina nu e nici o prob pt aseara,oricum la mine poti suna noaptea pina la 2-3 ca atunci de abia reusesc sa adorm.am facut salata aseara,a iesit o bunatate.am vb cu dc si a zis sa te duci ca nu e nici o prob.
in legatura cu asistatul sotului la nastere o sa deschid un subiect nou sa vad ce spun si alte fete. eu vreau sa stea cu mine,bine linga capul meu nu sa se uite acolo pe unde iese ca mi ar fi rusine.am inteles ca la municipal il lasa si la cezariana sa stea cu mine in sala de operatii.lui pina acum ii era frica si se temea dar acum a zis ca o sa faca cum vreau eu.cred ca e important in clipele alea sa ai pe cineva alaturi care sa te sustina,stiu ca nu mi poate atenua durerile dar macar stiu ca e linga mine si cum a zis si milana acasa nu ma vede tot timpu aranjata ca sa mi fac prob de cum arat atunci.alinkav referitor la treaba mare am inteles de la alte fete care au nascut ca cel mai bine este sa ti bagi inainte cu vreo 2-3 ore un supozitor cu glicerina ca sa elimini tot si dupa aceea nu mai ai prob.
fetelor din dr tab voi ati gasit sau stiti vreun dc pediatru bun?eu apartin de dispensarul din 13 sept si am inteles ca acolo nu prea si dau interesul si am inteles ca dupa ce nasc daca nu am eu dc ma repartizeaza spitalul acolo iar dupa aceea nu pot schimba dc 6 luni.
fetelor daca vreti sa ne vedem in wk eu sint de acord dar sa ne vedem tot in dr tab si sapt viitoare cind mergem la baby expo iesim la terasa si in tineretului.milana sorry dar daca nu aveam prob veneam si sapt asta,dar chiar daca m am simtit bine in ultimu timp nu vreau sa risc sa merg asa mult cu masina chiar daca ne ia carmen si pe noi.
cam atit pt azi
va pupic pe toate
julia 32 sapt
Mitzi spune:
Buna ziua burtici,
O intrebare pe fuga...sunt la servici, cu dusmanu' in spate, voua vi s-a lasat burtica mai jos...Mie mi se pare ca a mea a coborat mult in ultima saptamana, merg la WC mai des...
Acum am 28 saptamani si 2 zile
Cristina