Mamici de nov-dec 2003, partea a 7-a

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alisa spune:

Buna fetele,
am revenit din concediul mult dorit si vad ca am mult de recuperat(atat pe site, cat si la servici). A fost bine dar ca orice lucru bun, prea scurt.
Azi ma duc la control sa vad ce face domnisoara si sper sa va dau vesti bune.
Ca sa completati pe listuta va dau din nou datele mele
Alisa, 30 sapt si 5 zile, Maternitatea Bucur, Dr. Silvia Niculescu.
Va scriu maine mai multe si va pup, sa fiti sanatoase si voioase!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmena spune:

Buna burticutzelor,
Da, aveti dreptate, urata vreme, dar decat 40 de grade, sincer ca o prefer pe aceasta!
Noi am facut mult nani in weekend si acum ca niciodata, avem chef de munca?! Dar sa vedem si cat ne tine, ca inca nu am papat de pranz...
Vilma, cei de la personal nu au cum sa te oblige sa-ti iei obligatoriu postnatal-deocamdata este absolut numai optiunea ta cum iti iei concediile, oricum nu sunt suportate de unitate ci de CNPAS. Si apoi, cand vrei sa-ti iei CIC iti faci o cerere(pe care nu au motiv sa nu o aprobe atat timp cat legislatia nu prevede altfel), adaugi copia certificatului de nastere a lui bb si declaratia taticului ca nu beneficiaza de acest concediu - si gata! Singura problema ar putea fi ca s-a dezbatut deja in parlament obligativitatea concediului postnatal de 42 zile - speram sa nu fi fost inca aprobata si sa nu apara pana la sfarsitul anului!Sincer si pe mine ma preocupa aceasta problema, ca eu am DPN 24-28.12.2003 si daca bb vrea sa mai intarzie...intru sub incidenta legii anti-mama! Si atunci va trebui sa incep serviciul mai repede, ca 5 mil pe luna si cu bb-cred ca este cam greu!
Ei, sa avem noi bb-ii sanatosi si noi sa fim sanatoase, ca ne descurcam noi in hatisul asta de legi-ca daca intrebi trei persoane diferite iti dau trei variante de raspuns privitoare la aceste probleme-doar traim in Ro, nu?
Bb-ul meu este OK-si noi mergem la control saptamana aceasta sa vedem cum mai stam-singura problema este ca ne supara durerea aia de masea si nu am ce sa-i fac pentru ca culmea, e plombata! Am vorbit cu doctora, mi-a spus ca pot lua algocalmin dar eu nu prea vreau sa il indop pe bb cu pastile...
Julia cum te mai simti? Ce mai face bb-ul tau?
Poate se indreapta vremea asta si ne mai vedem si noi-sa-mi vedeti salopetica si cele 14 kg expuse acum la vedere!
Cam atat-ne auzim si mai incolo...
Va pupicim.
Carmena si bb-ul 25 sapt si 1 zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mnicol spune:

Salutare mamici cu burtici!
Sunt in prima zi de concediu (de odihna) si am lenevit pana la aceasta ora. De altfel, cu vremea asta nici nu prea aveam ce face altceva. Am avut si un weekend mai agitate astfel incat am recuperat. Sambata am fost la targul de mobila si am hoinarit vreo trei ore, dupa care seara am mers la nunta. Am dansat si ne-am distrat pana la 4 dimineata, iar cand am ajuns acasa nu mai aveam somn.
Am intalnit la nunta un tatic care asistase la nasterea ultimului lui baietel (avea trei, a incercat sa iasa si o fetita dar n-a reusit). A zis ca pt. el a fost o experienta unica si ca s-a reindragostit de sotia lui. Cu toate argumentele din lume n-a reusit sa-mi convinga barbatul sa faca si el asta. Iar eu am ajuns la concluzia ca trebuie sa-l lass a decida singur daca vrea sau nu sa fie acolo, pt. ca nu-i bine sa-l fortez.
Ma uit in oglinda sip e z ice trece mi se pare ca cresc mai tare. E vizibil. Si tati mi-a zis. Si bebita da si din maini si din picioare si tot ce poate, spre bucuria lui mami. Se misca burta ca valurile marii.
Pupici la toate fetitele si baieteii. Si la mamele lor.

Manuela, 28 de saptamani, dr. Doru Pana, Spit. Giulesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgy75 spune:

Iti multumesc mult de tot Vilma pentru lamuriri.
Si noi doua am fost foarte somnoroase in weekend-ul asta, iar face tumbe numai seara si dimineata pe la 5, in rest este foarte linistita. Cand ploua ce face bb-ul vostru? Al meu sta cuminte ca si cand nici n-ar fi acolo.
As vrea sa mai ies si eu pe afara, dar cu ploaia asta nu prea am cum asa ca stau si ma simt cam asa:. Eu sunt deja in concediu si va scriu de acasa, ma bucur mult ca pot sa fac asta.
Dizyca --> 29 sapt si 4 zile -->fetita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns julia23 spune:

buna fetelor
urita vreme afara,nu are de gind sa se schimbe vad.cu casa sint tot in zugraveala nu mai terminam odata,dar sint optimista si sper ca secolul asta o sa o vad gata:))))
carmen acum sint putin mai bine,stau numai in patut,am mai avut contractii si dureri in wk dar nu m am dus la spital de frica sa nu ma opreasca acolo.oricum in spital imi dau aceleasi medicamente care le iau si acasa,nu mi fac nimik in plus.bb meu este bine,se misca tot timpu,se tot invirte nu stiu ce tot face acolo,mi ar fi placut sa am un eco acasa sa l vad tot timpu.am vb si cu alina azi la telefon si i am spus ca nu o sa merg la baby expo ca dc mi a zis sa stau numai in pat si nu vreau sa mai risc.poate sapt viitoare daca ma simt mai bine o sa ne putem vedea,sa vad ce zice si dc ca acum trebuie sa merg in fiecare sapt la control.mi sa mai stricat si masina,miine vine un vecin sa i dea carburatorul jos,oricum si asa nu mai merg cu ea deloc.
va pupic
julia 32 sapt si 6 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Julia, si eu fac ca si tine. Stau in pat pana ma simt mai bine, si pe urma ia-o din loc, de obicei in weekend, ca peste satpamana lucrez de acasa. Sambata am fost si eu la un magazin de bebe, am mai cumparat cate ceva, eu zic ca-s pregatita, dar mereu am senzatia ca totusi imi lipseste ceva. Duminica m-am apucat de gogosi dospite, asa ca azi am stat iar in pat ca m-au apucat junghiurile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgy75 spune:

Fetelor va doresc sa va ridicati din pat cat mai repede, cred ca nu ste prea placut. Uite in sfarsit parca iese si soarele, si poate mai iesim un pic pe afara.
Martea care vine ma duc dinnou la doctor, Lemnete Gabriel, sa vedem ce mai imi zice, abia astept.
BB meu este tare cuminte, se misca si el pe acolo dar nu prea tare, si ii place foarte mult sa fac baita , incepe si se misca usor de parca ar innota este o senzatie ciudata, nu ca atunci cand se zbenguie.
Dizyca -->29 sapt si 7 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmena spune:

Buna dimineata!
Va ca pe unele dintre voi v-a cuprins leneveala...De la ploaie probabil, dar de astazi cica se face caldut, si va vedem noi!
Julia si Laura sa stati cumintele, ca voi chiar ca mai aveti putin. Daca bb-ii vostrii sunt nazdravani inca din burtici...Se cumintesc ei cand se fac mai marisori!
Mie ieri prima oara mi-a facut burtica un val mare pe partea stanga -unde cred ca statea bb-asa ciudat aratam, pana si salopetica se strambase dupa burtica-s-au distrat ai mei colegi pe seama noastra, dar noi nu ne-am sinchisit, le-am zis ca ne facem noi mari si iesim de acolo si vor vedea ei...
Despre BABY EXPO, stai linisita Julia, mergem noi si iti povestim ce este pe acolo-nu merita sa risti, stai cumintica in patut. Oricum, vom avea timp de vizitat magazine pentru bebelusi...acesta este doar inceputul.
Voi cum mai stati cu arsurile? Ca eu am arsuri mi se pare si de la apa, fir-ar sa fie!-nici nu mai stiu ce sa mananc.
Cam atat deocamdata-hai fetelor, nu leneviti, mai spuneti ce fac bb-ii, ca ne-au luat-o inainte fetele de la alte perioade!
Va pupicim pe burticute.
Carmena si bb-ul 25 sapt si 2 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviab spune:

la mamici de noiembrie. Va salut si puppe toate!
Ma plimb de mult pe forum, am postat prin tot felu' de locuri, numai la sectiunea mea am omis sa ma inscriu, ca si cum eu n-as avea de ce ma plinge.
Iata coordonatele mele: Livia, din Brasov, mamica deja de Iulia Teodora, 3 ani, actualmente cu burticain care se afla Anastasia, DPN 7 noiembrie, prin urmare vreo 30 saptamini GA si vreo 32 LMP, ca te baga astia in ceata cu calculele lor, de fiecare data ma contrazic cu doctoru' cind ma duc la el.
Ce ziceti, ma incadrez?
Carmena, stiu ce vrei sa spui cind vorbesti de arsuri, eu stau cu Dicarbocalmu' in buzunar, sint zile cind ma apuca plinsul din cauza lor. Problema mea este ca eu am si mincat foarte prost din cauza asta si am fost destul de ingrijorata pentru bebe, dar nu-i nici o problema cu ea, ca iau vitamine si fier in compensatie. Sint zile intregi cind nu mai pot sa inghit nimic dupa ora 14.00, ma tin cu apa si cite o cana de lapte, care si el mai ajuta daca-l bei cu inghitituri mici.
In rest, eu am ajuns la concluzia ca n-are nici un rost sa ma feresc de anumite mincaruri, ca oricum ma arde de la orice, asa ca, daca mi-e pofta de ceva, maninc, pe principiul, "mai bine cu arsuri si satula, decit cu arsuri si flaminda"! Si-i dau inainte.
Va pup pe toate si astept sa mai vorbim, ca tare bine e sa stai de vorba cu cineva care trece prin aceleasi lucruri...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pagurschimag spune:

Buna balerinelor,
desi intru in fiecare zi sa citesc ce mai faceti, nu mereu am chef sa scriu si cateva randuri. De fapt, voi va cunoasteti cat de cat, chiar v-ati mai intalnit si prin oras, in schimb eu sunt putin mai deprate de voi...Oricum ma bucur ca in general sunteti cu toate bine, Julia tu esti cea care trebuie sa ai mare grija de tine ca, din cate ne scrii esti o gravidutza care ai probleme.
BB este bine, face tumbe prin burtica si daca nu-i place pozitia in care stau pe scaun incepe sa ma loveasca ca sa stau numai asa cum ii place lui. La doctor vom merge tocmai la inceputul lui Octombrie.Eu una deabia astept sa vedem ce mai imi spune, poate de data aceasta o sa-mi spuna sigur daca este fata sau baiat, ca pana in momentul de fatza nu a reusit sa vada sigur care este sexul lui BB.
Arsuri nu prea am avut si atunci cand au fost am baut lapte caldut si s-au mai ameliorat.Picioarele si mainile nu mi se mai umfla de cand s-a racorit vremea. Adevarul este ca ma simt mai bine acum pe racoare decat pe caldurile de foc.Eu una am de gand sa vin la servici cat pot de mult, voi ramane acasa doar in momentul in care nu mai pot sta la birou si voi obosi foarte mult.Ma ingrozeste sa stau acasa. Ce sa fac toata ziua acasa???M-as plictisi de moarte.La servici cel putin trece timpul repede si mereu am cateceva de facut.In fine, voi mai vedea eu cum o sa procedez.
Pupici si sanatate la toate mamicile si burticile.

Magda 29 sapt. si 2 zile

Mergi la inceput