Diversificare cu constipare

Diversificare cu constipare | Autor: Lorich

Link direct la acest mesaj

Buna
Sunt mandra posesoare de bebe de 7 luni si de cand am inceput diversificarea (la 6 luni) am trecut de la 3-4 caca pe zi la 3 zile fara si daca nu as interveni eu cu supozitor ar fi si mai multe. Chiar noapte trecuta m-am trezit la 4 ca plangea de burtica si a trebuit sa-i pun iar supozitor.

Am incercat tot ce mi-a zis pediatra plus tot ce mai stiam si eu adica:ceai de musetel indulcit cu humana-lactoza, suc sau piure de pere+mandarina+suc de morcov+pruna; iaurt chior, lass baby, suc de mandarina diluat... nimic si nimic.

Nu stiu cum sa-l ajut sa se regleze ca nu vreau sa merg pe panta cu supozitoarele cu glicerina.

Stiu ca s-a scris la greu pe tema asta, totusi din ce am citit nimic nu a mers, asa ca mai caut sfaturi si pareri.

Multam

Poze noi
Lori, mami de Robert din 9.06.2008

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Lorich,

sa-ti traiasca si sa te bucuri de cozonacul tau!
Si Gabriel s-a constipat odata cu diversificarea, dar la noi s-a reglat cu suc de morcov+suc de mar. Cum ii ajungea in burtica cum incepea scremutul. I-am dat vreo doua zile la rand si lass baby si puree de para si s-a 'desfundat de tot' - de atunci nu i-am mai dat lass baby.
Acum de cand mananca si banane, merge si cu banane foarte coapte.

Are in continuare zile in care se chinuie rau sa faca si atunci il bag la caldurica, il dezbrac si ii masez burtica, incercand sa-i tin picioare adunate pe burtica - am vazut-o pe doctorita facand asa - si functioneaza.

Sper sa mai vina cineva cu solutii. Sanatate maxima!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Mersi Mihaelka chiar azi are in meniu suc de morcov+mar, sa vedem. Sanatate multa si voua!

Poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

la noi a functionat para pasata si scoaterea din meniu a cerealelor de orez.

Creatiile mele

Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemora spune:

da-i un plic doua de Biotics Baby pe zi
si scoate-i alimentele constipante-orez, branza, morcov fiert...

este la hipp parca un borcanel de piure de caise - i-am dat eu de vreo cateva ori fetii si facea kk instant; incearca-l si pe ala

si mai merge si nitel debridat
incearca sa scoti supozitorul ca da dependenta

Perlutele mele: Karolina (10.06.2007) si Eszter (DPN: 14.05.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

La noi functioneaza para pasata.Sunt si la borcanel pere Williams.

Ani de Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele
Sa-l ajutam pe Gabriel urgent

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue_hat spune:

Lori,

La fetita mea la fel s-a intamplat, a trecut de la 3-4 scaune la unul singur la 2 zile si apoi, dupa o perioada, la 1/zi. La fiecare scaun plangea, se chinuia, transpira.. Acum conteaza f mult si consistenta scaunului.

La noi au functionat urmatoarele:
- am scos o perioada morcovul fiert (si acum, la 10 luni, inca mi-e teama sa ii pun mai mult morcov) si orezul
- am incercat sa ii dau mai multe lichide - nu stiu cate lichide bea Robert inainte de diversificare, dar tine cont ca trebuie sa il inveti cu lichidele (dat fiind faptul ca legumele de ex contin urme de sare)
- a mers bine sucul de morcov si sucul de portocale (ambele diluate 1:1 cu apa)
- a mers excelent, inca fac asa cand o vad ca da semne sa faca, gimnastica. O asez pe spate, ii ridic piciorusele si fie fac bicicleta (care o si ajuta si o si distreaza si uita un pic de durere), fie i le apas usor pe burtica. Ma joc un pic cu ea. Si ii masez si burtica.

Incearca, pe cat posibil, sa ii "dregi" scaunele cu ajutorul alimentatiei, nu cu supozitoare.

Sanatate

Mergi la inceput

Fetelor, multumesc mult de tot ca ati intrat sa-mi raspundeti; o sa incerc sa aplic la noi tot ce mi-ati spus si n-am facut deja, poate poate scapam.
Asta e si preocuparea mea, sa nu devenim dependenti de supozitoare, stiu, stiu ca nu e sanatos.

Poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lalu spune:

Noi am renuntat la orez, morcov si banana si am folosit foarte mult pere (la borcanel), cereale-porumb (mai tarziu, pe la 9 luni, chiar si porumb congelat, fiert si pasat), si Lass Baby (problemele au tinut pana pe la 3 ani!).Partea buna e ca s-a obisnuit cu legumele (din pacate nu si cu fructele) si mananca cu mare placere spanac, dovlecel, broccoli, andive goale, frunze de salata, etc.Dupa un an, ajuta si mierea, fructele uscate - prune, caise...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Parerea me este ca ai inceput un pic cam tarziu diversificarea si cred ca de aia se intampla.E posibil sa fie dor o faza de acomodare.Cum exact ai inceput sa diversifici?Eu am inceput de curand diversificarea la fiica mea (am inceput la 3 luni si jumatate cu sucuri de morcov si mar-acum are 4 luni)am dat numai suc de morcov cateva zile, apoi mar ca sa vad cum reactioneaza organismul si sa nu ii mai dau ceva care nu ii prieste.A fost constipata numai prima data(adica de la o data pe zi la o data la doua zile-poate a fost si coincidenta, pt ca s-a mai intamplat.Acum are scaun normal in fiecare zi si urmeaza sa ii mai introduc noi alimente in curand.Tu poti sa incerci invers -sa scoti fiecare aliment pt. cateva zile si sa vezi daca se imbunatateste situatia.
Si te rog... nu ii mai da ceai indulcit.Nu pot sa cred ca in Romania pediatrii inca mai recomanda ceai indulcit si glucoza.
Ceaiul nu are nici un aport nutritiv iar zaharul ...ce sa mai spun, nici noi , adultii nu ar trebui sa consumam....La copiii pana la 1 an cel putin este interzis.Poate chiar asta ii face rau la stomacel.

Lara
Erinn's mummy
http://www.onetruemedia.com/my_shared?z=34099325efc1900826f61d&utm_source=otm&utm_medium=text_url

Mergi la inceput

Lara in primul rand diversificarewa am inceput-o la 6 luni pt ca asa se recomanda in cazul in care copilul este alaptat la san exclusiv si a luat super bine in greutate - 9 kg la 6 luni (bine, nascut cu 3970g); oricum tot ce am facut a fost la recomandarea pediatrei.

Asta o data. Apoi, ceaiul de musetel era tot pt constipatie si indulcit era vb de Humana Milchzucker - deci o lactoza, nicidecum zahar, glucoza, whatever. Si, din nou, la recomandarea pediatrei.

Noi am avut un episod de raceala, cand am renuntat la diversificare si totul a revenit la normal; peste 5 zile am reinceput cu sucutz, piure lung de fructe, supita crema lunga de legume si a revenit constiparea.

Numai bine!

Poze noi

Mergi la inceput