A fi sau anu fi ROMAN? Aceasta e intrebarea

A fi sau anu fi ROMAN? Aceasta e intrebarea | Autor: ionelabahrim

Link direct la acest mesaj

mergi pe satrada si te indrepti linistit spre casa obosit/a cu gandul la cate ai de rezolvat a doua zi... probleme, probleme si pana cand?pana cand iti vor ajunge banii de mancare? pana cand mai poti plati ratele la banca? pana cand se mai merita sa spui ,,sunt mandru ca sunt roman,, cand toata lumea iti terfeleste numele si iti spune oricum numai roman nu!cine ii poate blama pe cei care isi lasa in urma patria mama si pleaca unde vede cu ochii? nu mici sunt riscurile si problemele pe care le au, dar spera sa aiba mai mult decat nimicul pe care il asteapta in fiecare luna sa-si ia de mancare. in Grecia(in satucul in care taiesc de 4 ani HORA)a murit Ccu cateva zile o fata de 19 ani, sotul a fost internat de urgenta la spital, in romania aveau un copilas de doar doi ani... primul lucru pe care l-au intrebat grecii a fost: ,,AU FOST GRECI ?,, ,, NU AU FOST ROMANI!,, ,,AAAAAAA !,, ajung sa moara oamenii pt a castiga o bucata de paine si tot ce ramane in urma e praf si lacrimi si nimeni nu face nimic! ce se va alege de copilul, care fara nici o vina, va creste fare mama ? cine plateste pt moartea mamei lui?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Ionela, din mesajul tau nu se intelege ce s-a intamplat cu fata de 19 ani, cum a murit si cine e vinovat. Pentru ca vinovatul, daca exista unul, trebuie sa plateasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Nu asta era ideea de ce si cum a a murit tanara...
Ideea este cum esti tratat ca si roman afara din tara. Pacat!

Sa le multumim stim noi cui, noi deocamdata nu avem problemele astea; suntem tare departe si greu de ajuns.

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Ok. Sa zicem ca fata a murit de o boala incurabila si tatal molipsit a ajuns si el in spital. Ce ar fi trebuit sa faca lumea din satul grecesc pt copilasul de doi ani din Romania?!!! Nu face sens, zau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Cred ca este vorba despre fata care a murit in urma cutremurului de 4 grade.

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diala spune:

Nu stiu ce putea face lumea din satul grecesc pt. copilas, dar cum spunea corina, nu asta era ideea.
Da ionela, ai dreptate, e pacat ca se vorbeste asa de romani afara, dar suntem vinovati toti, nu numai cei care ne conduc.
Toti comentam, stim ca nu e bine ce se intampla aici, dar adevarul e ca ne place. Toti beneficiem, mai mult sau mai putin de acele lucruri pe care mai tarziu le criticam cu fervoare ca si cand noi am fi lacrima cristi. Si la fel se intampla si cu cei care pleaca de aici. Nu toti, dar multi dintre ei, merg afara, fac lucruri pe care aici nu le-ar fi facut niciodata, nu s-ar fi demis sa o faca deoarece ar fi fost sub nivelul lor si pe langa asta, critica tot ce e aici. Iar strainii ce sa creada?! De exemplu : am avut o discutie mai demult cu cineva de la un institut de cercetari european, si am ramas uimita cand mi-a spus ca afara se discuta si se accepta dovezile care exista cu referire la originea si autenticitatea noastra pe acest teritoriu. Ei, cati romani vorbesc despre aceste dovezi si le sustin cu tarie??! Eu cand am incercat sa vorbesc despre ele am fost luata peste picior, si mi s-a spus ceva de genul: da, acum noi om fi buricul pamantului! las-o balta! Cati dintre straini fac asa ceva ? Cati isi reneaga singuri valoarea? Si ca sa dau un exemplu, pe mine m-a amuzat, dar e in contextul subiectului, am fost la o intalnire unde venise si un american de vreo 35-40 de ani, si in discutiile de la masa se ajunsese sa se spuna ca America nu e chiar ceea ce pare, ma rog, se comenta despre SUA nu tocmai de bine. Reactia americanului a fost uluitoare. Pur si simplu a inceput sa plinga, s-a ridicat de la masa spunandu-ne ca noi n-am fi nimic, am fi muritori de foame daca nu ar fi tara lui, ca America tine toata planeta in spate, ii ajuta pe toti si noi avem tupeul si nesimitirea sa o criticam. Trecand peste amuzamentul situatiei, evident a avut o reactie exagerata, cati romani ar fi scandalizati, sau ar lua o atitudine radicala in fata unor straini care critica Romania, la ei in tara? Eu cred ca daca am fi putin mai uniti, putin mai corecti si mai verticali, am putea imbunatati aceasta imagine, si nu numai imaginea, dar cine stie cand se va intampla asta, daca se va intampla.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelabahrim spune:

este intradevar vorba despre fata care a murit in cutremurul de 4 grade. povestea e mai lunga si incerc sa o scurtez : aceasta familie a sta intr-o casa darapanata, fara curent electric, apa curenta si restul inchipuitiva singuri...cel care ia lasat sa stea in casa nu le lua nici un ban, a incercat sa faca o fapta buna. ce a iesit? in mod normal casa trebuie sa aiba toate utilitatile pt a fi inchiriata, inchirierea se face pe minim 2 ani.au incercat sa-si faca casa locuibila luind curent( furand) din alta parte( s-a descoperit dupa accident).casa care s-a daramat peste ei nu sa daramat din cauza cutremurului, ci din cauza unui zid de beton de la casa invecinata. zidul nu avea facauta nici o fudatie! a fost ridicat direct pe pamant. ploi multe, apa multa, pamantul s-a dus la vale cu tot cu zid peste casa in care locuiau romanii, i-a prins in somn, inca isi mai tinea sotia in brate cand i-au scos de acolo. fata nu a murit pe loc, a murit pt ca a fost prinsa de la piept in jos, a murit sufocata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelabahrim spune:

vinovati? cel care i-a lasat sa stea fara sa plateasca in tr-o casa darapanata sau vecinul cu zidul de beton?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Uite, diala,eu sunt una din acele persoane care se scandalizeaza rau atunci cand este vorba de romania.
am avut altercatii grave cu soacra,chiar nu am mai vorbit cu ea vreo 2 ani pana nu si-a cerut scuze oficial.
Pe urma, sunt cei ce nu stiu nimic despre romania,iar ei vorbesc pt. a face conversatie.
in general, un om fie el si educat,vorbeste despre o tara "mica" doar ce a vazut sau auzit in presa.
Un exercitiu iti dau:

Tu de exemplu ce stii despre Columbia si despre Columbieni?

Citat:
citat din mesajul lui diala

cati romani ar fi scandalizati, sau ar lua o atitudine radicala in fata unor straini care critica Romania, la ei in tara? Eu cred ca daca am fi putin mai uniti, putin mai corecti si mai verticali, am putea imbunatati aceasta imagine, si nu numai imaginea, dar cine stie cand se va intampla asta, daca se va intampla.

Sophia 2ani 06.09.06
+28
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diala spune:

ionica pt atitudine.
Nu stiu mare lucru despre Columbia, doar ce am vazut la tv, recunosc, dar daca as vorbi cu columbieni, si mi-ar spune ca acolo e rau, se fura, nu se munceste, nu sunt conditii civilizate, etc, asta as crede si eu, asta ar fi si parerea mea. Iar daca spusele lor ar mai si coincide cu ce se scrie prin presa, in mod categoric mi-as forma o parere foarte proasta despre Columbia si columbieni. Eu nu pe straini ii condamn ca au o impresie proasta despre romani.
ionela intreba: "pana cand se mai merita sa spui ,,sunt mandru ca sunt roman,, cand toata lumea iti terfeleste numele si iti spune oricum numai roman nu!". Eu acest pasaj l-am comentat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Diala, inaintea vorbelor/cuvintelor/gesturilor marete si fundamentale, eu zic ca ar trebui sa incepem cu inceputul: mai multa civilizatie, mai multa toleranta si bun simt, mai multa intelegere pentru cel de linga tine; s-a tot vorbit ca noi suntem toleranti si primitori, bla-bla; eu in Romania am constatat curind pe pielea mea inversul: romanii sunt tot mai intoleranti, mai rai, mai agresivi si mai nepoliticosi in comportament decit stiam eu (nu toti, si nu generalizez, dar am intilnit citiva de mi-a trecut pofta de viata); te invit sa citesti peripetiile mele la Jurnale (si am incercat sa fiu cit mai obiectiva, sa scriu si despre bune si despre rele); il inteleg pe americanul ala: el se bucura probabil in tara lui de o viata cum ne-o dorim toti: linistita, in care drepturile ii sunt aparate, in care nu e bruscat si agresat verbal intr-o discutie cu un functionar, pe strada in trafic,etc;

http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput