Tuseste!!!!

Tuseste!!!! | Autor: aaalex

Link direct la acest mesaj

Baietelul de 3,9 aniimi tuseste de 2 luni,nu a facut febra deloc,dar din cind in cind are mucisori.I-am dat trei feluri de siropuri si antibiotic (augumentin si apoi axicef).In astea 2 luni tusea ba era seaca,ba productiva.Am incercat cu mamaliga si sare pe piept,sirop de ridiche si ceai de ceapa cu nuci +nurofen +eferalgan.Ce sa mai fac?????Radiografie pulmonara,sta la virsta asta?L-a vazut 2 medici de cite doua ori si nu au auzit nimic la plamini.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crismac spune:

Nu prea stiu ce sa-ti spun . Si eu am patit la fel cu baiatul meu . In toamna cand l-am dus la gradinita mi-a tusit o luna si ceva , cand tuse seaca cand tuse productiva. Intr-o noapte chiar a vomat din cauza tusei . I-am tot schimbat siropurile de tuse si am ajuns la Stodal . Se pare ca a avut efect . Poate ar trebui sa mai schimbi deoarece reactiile medicamentelor difera de la un copil la altul . Cat despre leacurile traditionale , eu nu prea cred in ele .Dar un parinte disperat ar face orice sa-si vada copilul sanatos . Nurofenul si Eferalganul sunt antitermice nu antitusive. Incearca Stodalul - tuse seaca , sau Paxeladinul- tuse productiva , sau alte siropuri de tuse. S-ar putea sa aiba legatura si cu gradinita daca l-ai dus la gradinita . Bafta in lupta cu tusea !

crismar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aaalex spune:

Bineinteles ca e primul an la gradinita!Dar e posibil sa aibe pneumonie chiar daca nu se aude nimic la plamini?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui aaalex

Bineinteles ca e primul an la gradinita!Dar e posibil sa aibe pneumonie chiar daca nu se aude nimic la plamini?

Nu , sunt slabe sansele sa aiba pneumonie(pneumonia incepe cu frison , febra ridicata , tuse , se aude pulmonar foarte bine totul).
Sigur ca i se poate face radiografie , daca este necesara se face la orice varsta.
Antibiotice i-ai dat prescrise de doctor?

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Aerosoli ai incercat? Vorbeste cu un medic, intreaba despre asta. Amo prietena care a cumparat aparat de aerosoli din farmacie si ii pune medicamentele prescrise de medic. Se pare ca e mai eficient asa, mediamentul ajungand exact 'la sursa' problemei.

Laura de shtrumphi gemeni, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)

Cugetari gemene,
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi

Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Nu,normal ca nu i-am dat antibioticul fara sa-mi spuna medicul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanab125 spune:

aaalex, si al meu baiat la fel a patit. dupa ce am trecut in revista toate siropurile, am rezolvat cu aerosoli.

Matei si Ilinca

Mergi la inceput

Am sa iau un aparat pt aerosoli!

ghita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Si Ioana mea la fel... a tusit 2 luni, pana a dat in otita inflamatorie (adica secretiile vascoase i-au blocat canalul lui Eustache), puroi in gat si apoi iar otita... astea din urma durand 3 saptamani lungiiii in timpul sarbatorilor .. de vreo saptamana insa am inceput sa gasim remediul: aerosoli cu fluimucil si ser fiziologic, bromhexin picaturi, nazomer dimineata si suflat nasul tare dupa... si biorinil seara inainte de culcare! Au inceput sa iasa niste decretii galbene vascoase... de nu pot crede!Astea probabil se localizasera pe canalul lui Eustache si nu mai respira urechea! Am tras-o tare si anul asta de sarbatori ca si anul trecut de altfel ...
Sanatate multa!

Niciodata nu trebuie sa plāngi dupa ceva care nu poate plānge dupa tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu pisi spune:

Aaalex,

Fiica-mea a facut cam acelasi lucru pe la 11 luni cand am dus-o la cresa. Dupa cateva viroze/raceli sau cum le mai zice si cateva doze (4-5) de antibiotice doctorii s-au hotarat sa incerce un inhalator. Acum, la aproape 3 ani inca mai foloseste inhalatoare (2)(nu constant). I-au facut si o radiografie si au gasit simtome specifice astmului. Au spus ca nu pot spune clar ca este astmatica (pt ca este prea mica), dar este simptomele sunt specifice astmului.

Mi-au explicat la inceput ca la multi copii, deoarece caile respiratorii sunt foarte mici, de multe ori nu se pot curata de mucusul care apare la infectiile respiratorii. De aceea se dau inhalatoare care deschid/relaxeaza caile respitatorii. Nu este ceva grav, si de cele mai multe ori se rezolva in timp. Incearca sa vorbesti cu medicul tau de familie si despre varianta asta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Adina, si Dudu este in primul an la gradi. Am tot avut reprize cu tuse, fie pt ca se ineca cu mucozitatile din nasuc (are polipi si o sensibilitate accentuata, am fost foarte atenta sa ii curat mucozitatile, macar sa nu recidiveze otita din primavara), fie tuse productiva fara sa aiba mucozitati in nasuc.

De fiecare data am luat Ketof, eu zic ca l-a ajutat sa isi revina (oricum, dureaza cam 2 luni). Ultima oara insa (chiar inainte de Sarbatori) ramasese cu o "haraiala" in gat. Am plecat la munte (la er curat, sanius si joaca in zapada la -15 grade) si cand ne-am intors nu mai avea nimic. Eu cred ca si aerul poluat intretine aceste simptome.

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)

Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...

Mergi la inceput